Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nagy szívességet tehetnek a migránsok a Jobbiknak


Mert ugye amir√Ķl nem besz√©l√ľnk...√©s az antiszemitizmmus ugye nem jelent "arabelleness√©get", hisz azok nem szemit√°k, vagy az eg√©sz nem titkosszolg√°lati szabadk√Ķm√Ľves "politikai" √°tbax√°s, csak "v√©letlen".
Von√°√©k szimbolikusan lez√°rt√°k a hat√°rt a migr√°nsok el√Ķtt szeptember elej√©n R√∂szk√©n√©l
A migr√°nst√∂meg legitim√°lhatja a Jobbik v√°laszt√≥i el√Ķtt, hogy p√°rtjuk az antiszemitizmus helyett imm√°r a muszlimelleness√©g jelszav√°t t√Ľzi z√°szlaj√°ra, ezzel lassan rehabilit√°lva a p√°rtot a nyugati, Izrael-bar√°t sz√©ls√Ķjobboldal szem√©ben.

A k√∂zelm√ļltban sz√°mos cikk sz√ľletett arr√≥l, hogy a f√Ķk√©nt K√∂zel-Keletr√Ķl √©s √Čszak-Afrik√°b√≥l megindult embert√∂megek √°radata nem hogy nem lassul, hanem tov√°bb n√∂vekszik majd, hiszen a sz√≠riai polg√°rh√°bor√ļ sem csitul, √©s az arab tavasz √°ltal anarchi√°ba tasz√≠tott t√∂bbi k√∂zel-keleti orsz√°gb√≥l szint√©n t√≥dulnak a menek√ľl√Ķk Nyugat-Eur√≥pa fel√©. Ki haj√≥n, ki sz√°razf√∂ld√∂n, √ļtba ejtve Magyarorsz√°got is.
Vége a barátságnak?
Percr√Ķl percre
Hatalmas t√∂megben √©rkeznek a migr√°nsok Szerbia fel√Ķl, nem tudnak mindenkit egyszerre tov√°bb sz√°ll√≠tani. A hat√°r√°tl√©p√Ķkn√©l fogy a t√ľrelem, sok rend√Ķr er√Ķn fel√ľl teljes√≠t.

Ha pedig a magyarorsz√°gi p√°rtok, k√∂zt√ľk a Jobbik hossz√ļ t√°v√ļ trendk√©nt tekint az ebb√Ķl az ir√°nyb√≥l √©rkez√Ķ bev√°ndorl√°sra, akkor r√°k√©nyszer√ľlhet, hogy kor√°bbi, muszlimbar√°t retorik√°j√°n radik√°lisan v√°ltoztasson. Szavaz√≥i ugyanis napi szinten szembes√ľlnek – ak√°r csak a m√©di√°n kereszt√ľl – ezekkel a csoportokkal, ez pedig alapvet√Ķen √≠rhatja √°t a v√°laszt√≥i elv√°r√°sokat a sz√©ls√Ķs√©ges p√°rt fel√©.

M√°rpedig a Jobbik nem is olyan r√©gen m√©g er√Ķs elk√∂telez√Ķd√©st mutatott k√∂zel-keleti bar√°tai ir√°nt: ott volt az arab–magyar bar√°ts√°g napja (2010-ben siker√ľlt mindj√°rt a New York-i terrort√°mad√°sok √©vfordul√≥j√°ra, szeptember 11-re id√Ķz√≠teni), maga Vona G√°bor p√°rteln√∂k pedig k√©t √©vvel ezel√Ķtti t√∂r√∂korsz√°gi √ļtj√°n arr√≥l besz√©lt, hogy „az iszl√°m az emberis√©g utols√≥ f√©nysugara a globalizmus s√∂t√©tj√©ben”, illetve hogy j√≥ lenne, ha a magyar t√°rsadalom jobban hasonl√≠tana a trad√≠ci√≥khoz h√Ľbb t√∂r√∂kre.
Vona-id√©zettel k√∂sz√∂nt√∂tt√©k a szurkol√≥k a t√∂r√∂k v√°logatottat 2012 √Ķsz√©n Budapesten, Vona Facebook-oldal√°n megosztotta a k√©pet, alatta pedig t√∂r√∂k √©s magyar nyelven is megk√∂sz√∂nte a megtiszteltet√©st.
Vona-id√©zettel k√∂sz√∂nt√∂tt√©k a szurkol√≥k a t√∂r√∂k v√°logatottat 2012 √Ķsz√©n Budapesten, a politikus Facebook-oldal√°n megosztotta a k√©pet, alatta pedig t√∂r√∂k √©s magyar nyelven is megk√∂sz√∂nte a megtiszteltet√©st.
Fotó: Facebook

S√Ķt, a Jobbik a korm√°ny keleti nyit√°s programj√°t is saj√°t, 2010-es v√°laszt√°si programj√°b√≥l eredeztette. A jelenlegi helyzet viszont mindent fel√ľl√≠rhat, hiszen – a Political Capital felm√©r√©se szerint – a p√°rt szavaz√≥inak nagyobb r√©sze √≥dzkodik az arab orsz√°gokb√≥l √©rkez√Ķ bev√°ndorl√≥kt√≥l. Von√°√©k vagy k√©nytelenek lesznek elmagyar√°zni nekik, hogy a p√°rteln√∂k kor√°bbi szavait nem is √ļgy √©rtette (hanem, mint ahogy hozz√°tette: „nagyra √©rt√©kel minden n√©pet √©s kult√ļr√°t – a saj√°t haz√°j√°ban”), vagy b√ļcs√ļt inthetnek muszlim bar√°taiknak, ahogy p√©ld√°ul a Magyar Iszl√°m K√∂z√∂ss√©g is ki√°tkozta √Ķket, b√°r kor√°bban a k√∂z√∂ss√©g tagjai akt√≠v szavaz√≥i voltak a radik√°lis p√°rtnak.
Zsid√≥bar√°t sz√©ls√Ķjobb

Ugyanakkor mindez nemcsak k√©nyszer, hanem egyben lehet√Ķs√©g is, amely pontosan illeszkedik abba az eg√©szen √ļjfajta retorik√°ba, amelyet a radik√°lis p√°rt nemr√©g √≥vatosan elind√≠tott – err√Ķl besz√©lgett√ľnk Krek√≥ P√©ter politol√≥gussal.
M√°r nem vagy a bar√°tom
Krek√≥ megjegyezte, hogy √Ķ m√°r kor√°bban jelezte: a Jobbik muszlimbar√°ts√°ga csak addig tart, am√≠g ezek az emberek ide nem j√∂nnek, ut√°na m√°r nem fogja tudni fenntartani a p√°rt ezt a retorik√°t.

A Political Capital igazgat√≥ja meger√Ķs√≠tette: a nyugat-eur√≥pai sz√©ls√Ķjobboldal egyre ink√°bb filoszemita, s√Ķt cionista, Izrael-bar√°t retorik√°t tesz mag√°√©v√°. Nemcsak a francia Nemzeti Front pr√≥b√°l zsid√≥ v√°laszt√≥polg√°rokat megsz√≥l√≠tani, hanem a belga radik√°lis Flamand T√∂mb egyik biztos szavaz√≥t√°bora is m√°r a muszlimokt√≥l f√©l√Ķ antwerpeni zsid√≥s√°g. A Jobbik ugyanakkor alapvet√Ķen palesztin- √©s √°ltal√°noss√°gban v√©ve arabbar√°t, a p√°rt ideol√≥gi√°j√°ban hivatalosan nincs muszlimelleness√©g, ellenben a legut√≥bbi id√Ķkig er√Ķs, antiszemit√°nak min√Ķs√≠thet√Ķ kijelent√©sek jellemezt√©k. Ez√©rt is z√°rt ki Vona G√°bor annak idej√©n minden egy√ľttm√Ľk√∂d√©st a nyugatiakkal, mondv√°n ezekkel a cionist√°kkal nem akar lepakt√°lni, √Ķk pedig a zsid√≥ellenesnek kiki√°ltott Jobbikb√≥l nem k√©rtek. S√Ķt, a magyar p√°rt m√©g kap√≥ra is j√∂tt nekik, hiszen lehetett mutogatni: l√°m-l√°m, mi nem is vagyunk olyan sz√©ls√Ķs√©gesek, mint a g√∂r√∂g Arany Hajnal vagy a Jobbik.
Musz√°j reag√°lniuk

A Jobbik nemzetk√∂zi elszigetelts√©g√©t j√≥l mutatja az is, hogy Marine Le Pen sz√©ls√Ķjobboldali EP-frakci√≥ja is n√©lk√ľl√ľk alakult meg, a Jobbikn√°l radik√°lisabb, √°m kev√©sb√© p√°riak√©nt kezelt p√°rtokat viszont bevettek (a p√°rton k√≠v√ľli Morvai Krisztina frakci√≥ba √ľltet√©s√©b√Ķl v√©g√ľl nem lett semmi).
Marine Le Pen bejelenti az √ļj EP-frakci√≥ l√©trehoz√°s√°t.
Marine Le Pen bejelenti az √ļj EP-frakci√≥ l√©trehoz√°s√°t. A Jobbik kimaradt a bulib√≥l
Fotó: Europress/AFP

A k√∂zbesz√©det hetek √≥ta ural√≥ migr√°nst√©m√°ba a Jobbik is bele√°llt, √©s a muszlimbar√°ts√°gt√≥l a kem√©ny bev√°ndorl√°sellenes retorika ir√°ny√°ba mozdult el, amely, b√°r m√©g nem nevezhet√Ķ sz√°znyolcvan fokos fordulatnak, annak el√Ķszele lehet. Egy ilyen ideol√≥giai v√°lt√°s levez√©nyl√©se viszont √©vekbe telhet, m√©g akkor is, ha nem most tett√©k meg az els√Ķ l√©p√©seket ebbe az ir√°nyba: az egy√ľttm√Ľk√∂d√©s k√©toldal√ļ kiz√°r√°sa most vissza√ľt√∂tt, b√°r a Jobbiknak nagyon nagy sz√ľks√©ge lenne a nyugatiak legitim√°ci√≥j√°ra.

A nyugati radik√°lis p√°rtoknak azonban nincs sz√ľks√©g√ľk a magyar sz√©ls√Ķjobbra: a frakci√≥ a sz√ľks√©ges h√©t helyett nyolc orsz√°gb√≥l szedett √∂ssze k√©pvisel√Ķket, √≠gy nem szorul r√° tov√°bbi orsz√°gok r√©szv√©tel√©re. Ez√©rt a frakci√≥ √°talak√≠t√°sa Krek√≥ szerint a k√∂vetkez√Ķ: a 2019-es EP-v√°laszt√°sokig nem fog felmer√ľlni. „A Jobbiknak jelenleg vonzereje nincs, csak tasz√≠t”. Kiv√©telt jelenthet, ha a frakci√≥ el√Ķbb sz√©tesik, a Jobbik pedig folytatja a megkezdett utat, nem kiz√°rt, hogy 2016-17-ben m√©giscsak r√©sze lehet valamif√©le sz√∂vets√©gnek.
√Čs a szavaz√≥kkal mi lesz?

A 2014 nyar√°n t√∂rt√©nt tiszt√ļj√≠t√°s sor√°n azt l√°ttuk, hogy a m√©rs√©keltebbnek sz√°m√≠t√≥ Balcz√≥ Zolt√°n helyett a radik√°lisabb Z. K√°rp√°t D√°niel √©s Sz√°vay Istv√°n ker√ľltek el√Ķt√©rbe, ez mutatja, hogy a tags√°gban er√Ķs ig√©ny van a cukis√°gkamp√°ny helyett a radikalizmusra. Ugyanakkor ha a Jobbik a radik√°lis hangv√©tel√©t megtartva Izrael helyett most az arabok ellen fordul, akkor √ļgy tud v√°ltoztatni a politik√°j√°n, hogy azt a tags√°g is hajland√≥ lesz lenyelni.
Teljesen mások a szavazók

James Bartlett, a brit Demos Int√©zet kutat√≥ja 2012-ben interj√ļban fejtette ki a fent m√°r √©rintett identit√°sk√ľl√∂nbs√©gek mellett azt is, hogy a Jobbik szavaz√≥i is teljesen m√°sok, mint a nyugati radik√°lis p√°rtok√©. Eszerint a jobbikosok a legnagyobb probl√©m√°nak a cig√°nys√°g jelenl√©t√©t √©s a b√Ľn√∂z√©st (valamint a v√©lt zsid√≥ t√ļlhatalmat) tartott√°k, m√≠g a nyugati sz√©ljobbosok a bev√°ndorl√°st √©s az iszl√°mot. M√≠g a Jobbik szavaz√≥i a felm√©r√©s szerint iskol√°zottak, az √°tlagn√°l nagyobb ar√°nyban van munk√°juk √©s √≠gy t√°j√©kozottabbak is, a francia Nemzeti Front szavaz√≥inak j√≥ r√©sze „digit√°lis analfab√©ta”.

A Jobbik v√°lt√°s√°t persze nem √ļgy kell elk√©pzelni, hogy holnap tal√°lkoz√≥t k√©rnek Ilan Morral, vagy gesztusokat tesznek a zsid√≥s√°gnak, de mivel m√°r a migr√°nshull√°mot megel√Ķz√Ķleg is visszavettek az antiszemita retorik√°b√≥l, √≠gy a jelenlegi fesz√ľlt helyzetben k√∂nnyebben meg tudj√°k majd csin√°lni ezt a v√°lt√°st. Az antiszemita hang lehalk√≠t√°s√°hoz √©s a muszlimelleness√©g feler√Ķs√≠t√©s√©hez mondhatni m√©g kap√≥ra is j√∂tt a migr√°ns√°radat. A p√°rt √≠gy k√©pes lesz √ļjrafogalmazni az identit√°s√°t – b√°r ez a megl√©v√Ķ kapcsolatrendszer√ľket al√°√°ssa, p√©ld√°ul a benn√ľk sz√∂vets√©gest l√°t√≥ muszlim k√∂z√∂ss√©gek tagjai csal√≥dnak, √©s a p√°rt politik√°ja is kev√©sb√© lesz koherens, mint eddig – de a jobbik m√°r van akkora p√°rt, hogy ebb√Ķl a v√°lt√°sb√≥l gy√Ķztesen j√∂hessen ki.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. szeptember 09. 21:09:22
Kis zsid√≥takony m√°r csak tudja! J√≥l kik√©pz√Ķdtek a parajn√°mb√≥l, nem?

Mirkóczki: Csak rossz és katasztrofális megoldás van

Fel kell mondani a dublini menek√ľlt√ľgyi egyezm√©nyt √©s be kell fejezni a migr√°nsok regisztr√°ci√≥j√°t – jelentette ki Mirk√≥czki √Ād√°m a H√≠r TV st√ļdi√≥j√°ban.

A honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g jobbikos tagja √ļgy v√©li, hogy Magyarorsz√°g nem tudja egyed√ľl megoldani a bev√°ndorl√°si hull√°mot, csak rossz √©s katasztrof√°lis megold√°s k√∂z√∂tt lehet v√°lasztani.

„Itt j√≥ megold√°s csak az lenne, hogyha az USA k√∂zvetlen sz√∂vets√©geseivel egyetemben bocs√°natot k√©rne a K√∂zel-Kelet n√©peit√Ķl, vagy bocs√°natot k√©rne √Čszak-Afrika n√©peit√Ķl, akiket katonai er√Ķvel, gazdas√°gi szankci√≥kkal t√∂nkre tett √©s megind√≠totta ezt a menek√ľlthull√°mot, √©s √∂ner√Ķb√Ķl kifizetne mindenkit √©s gondoskodna arr√≥l, hogy ezek az emberek ne j√∂jjenek Eur√≥p√°ba. A probl√©ma ott van, hogy ez nyilv√°n nem fog megt√∂rt√©nni, az EU √©s k√∂zte Magyarorsz√°g nyak√°ba szakad a hull√°m, √≠gy a kev√©sb√© rosszat tudjuk v√°lasztani, ez√©rt szeretn√©nk azt, hogy a regisztr√°ci√≥t halad√©ktalanul sz√ľntess√ľk meg, a Dublini III. egyezm√©nyt mondjuk fel, √©s gondoskodjunk arr√≥l, hogy min√©l kevesebb ember j√∂jj√∂n Magyarorsz√°gra” – mondta Mirk√≥czki √Ād√°m. http://mno.hu/ahi...an-1303561


Kormány: néhány brutális hét az ára, hogy aztán nyugalom legyen


Ha lez√°rj√°k a hat√°rt, a kirendelt b√≠r√≥k fut√≥szalagon b√≠r√°lj√°k majd el a tranzitz√≥n√°ba beengedett menek√ľltek k√©relmeit, m√≠g a t√∂bbiek a ker√≠t√©s t√ļloldal√°n v√°rakoznak. Ugyan p√°r h√©tig lehet majd t√ľntet√©s, t√∂megoszlat√°s, de ut√°na az embert√∂meg ink√°bb Horv√°torsz√°g fel√© veszi az ir√°nyt – legal√°bbis a korm√°nyban erre sz√°m√≠tanak.
http://vs.hu/koze...paign=main
#2 | Perje - 2015. szeptember 09. 21:55:44
Van a cikkben sok igazs√°g. √Čppen itt olvasom, hogy a holland zsid√≥k amiatt agg√≥dnak, hogy a muszlim t√∂meg behozza Eur√≥p√°ba az antiszemitizmust, s√Ķt reszkethetnek a "m√°sok" is.
http://www.timeso...itic-says/
N√°lunk a "Legjobbak" majd tesznek r√≥la, hogy ne √≠gy legyen. Pillanatok alatt v√°ltanak programot, mint ahogy a k√≠naiak azonnal gy√°rtani kezdik az √°ltaluk lekoppintott k√ľlf√∂ld√∂n bemutatott leg√ļjabb divatcikkeket.
Forognak, mint a sz√©lkakas. Plusz szavazatokat szereznek ezzel √©s j√≥pontokat a kor√°bbi szinlelt ellens√°gt√Ķl.
#3 | Perje - 2015. szeptember 09. 23:18:55
Ha Kadhafit nem gyilkolt√°k volna meg, tal√°n nem lenne afrikai inv√°zi√≥ Eur√≥p√°ban. 5 √©vvel ezel√Ķtti cikk:
http://www.bbc.co...e-11139345

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.