Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A nyugati 'rablók' felelõsek a menekültválságért


ZsidĂł az kedves Tomi oszt nem csak nyugati, hanem Csupati... Nem kĂ©tsĂ©ges, a 2012 Ăłta hivatalban lĂ©võ Tomislav Nikoliæ mĂ©g sokáig magyarázkodni kĂ©nyszerĂĽl majd hivatalos pekingi látogatásán tett meggondolatlan Ă©s nĂ©hol igencsak kĂ­nos mondataiĂ©rt, amelyekrõl a BalkanInsight.com hĂ­rportál is tudomást szerzett kĂ­nai Ă©s orosz forrásokbĂłl tájĂ©kozĂłdva. Az esemĂ©nyek lezárására hivatott közös sajtĂłkonferencián a „Szputnyik” hĂ­rĂĽgynöksĂ©g kĂ©rdĂ©seire adott válaszai mindenesetre egyáltalán nem váltak elõnyĂ©re az Ăłriási menekĂĽlthullám alatt roskadozĂł, az EurĂłpai UniĂłhoz valĂł csatlakozást kiemelt nemzeti prioritáskĂ©nt kezelõ hazája számára, amely az uniĂłs „mag-államok” jĂłindulatának elvesztĂ©sĂ©vel akár könnyedĂ©n rendkĂ­vĂĽl sĂşlyos helyzetben találhatja magát.

Az elnök meglátása szerint a nyugati gazdag, infrastrukturálisan is fejlett államoknak kiemelt felelõsséget kell vállalniuk a közeljövõben az elsõsorban az iszlám világ és Afrika felõl érkezõk befogadásában, mivel ezek az országok korábban majdnem egy teljes évszázadon keresztül kirabolták a jelenleg menekülteket legnagyobb arányban kibocsátó térségeket, elsõsorban Szíriát. Szerbia elsõ embere továbbá értetlenségét fejezte ki azon tény miatt is, miért kell az egész kontinensnek elszenvednie a hatalmas migrációs krízis következményeit, holott a Balkánt átszelõk 90 százaléka négy tehetõs, általa meg nem nevezett (ezek közül három valószínûleg Nagy-Britannia, Franciaország és Németország) államban kíván menedékkérelmet benyújtani.
Kattintson és ismerje meg a hatalmas Kína csodáit!

A média képviselõi számára rendezett esemény ezután sem szûkölködött érdekes kijelentésekben, Nikoliæ ugyanis egy rendkívül furcsa hasonlattal igyekezett korábban elhangzott állításait illusztrálni. Példája szerint a nyugati múzeumok mind tele vannak korábbi földtörténeti korokból ránk maradt, késõbb feltárt dinoszaurusz-, illetve mamut-csontvázakkal, ezeket azonban, mivel értelemszerûen helyben nem fellelhetõk, eltulajdonították a már általa megnevezett helyekrõl. Nem mulasztott el ugyanakkor eldicsekedni arról a régészeti szenzációról sem, amelynek során egy hasonlóan teljes csontlelet feltárására került sor a szerbiai, Duna-menti Kostolac település mellett.
Tomislav Nikoliæ (jobbra) ellép a díszsorfal elõtt pekingi látogatásán (forrás: beijing.mfa.gov.rs)

A II. világháború óta nem látott migrációs áradat kezelése, enyhítése érdekében a szerb államfõ Brüsszel minél célirányosabb, elsõsorban az ipart serkentõ szíriai beruházásait tartja kívánatosnak, amellyel otthonmaradásra serkenthetné a hezitálókat. Minden egyéb esetben viszont nem kétséges, hogy az útnak indulók meg fogják találni a módját az öreg kontinensen való letelepedésnek, Szerbiában pedig nem fognak maradni, mivel nem felel meg az általuk még korábban elképzelt, sokszor csak vágyálmokat kergetõ, néhol igencsak torz Európa-képnek. Az EU-nak így a jövõben véleménye szerint mindenképpen a szerb példát kellene követnie.

Újságírói kérdésre az elnök kijelentette, hogy ugyan mindent igyekeznek megtenni a helyi hatóságok a humánus körülmények fenntartása érdekében, egyedül mégsem tudnak megbirkózni a válsággal. Nem habozott odaszúrni azonban egyik keleti szomszédjának, Bulgáriának sem, megdöbbenéssel értesült ugyanis a határvidéken elterülõ hegyeken átjött menekültek beszámolóiról, akik semmiképp sem akartak visszatérni Szófia által ellenõrzött területre. Nikoliæ ezek után elképzelni sem tudja, mi történhetett az érintettekkel abban a demokratikus, 2007 óta pedig uniós tagországban. Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2015. szeptember 11. 12:21:55
YouTube Videó

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.