Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Ki fogja nézni, a Putyin?'; Orosz híradót indíthat az M1


Ha kell elmenek opera-tõrnek is, remekül felrúgok bárkit oroszul is a reklám kedvéért. Persze, az asszony alig várja, hogy orosz szó szóljon a házban. A magyarból nem nagyon értetTEK! Hamarosan orosz nyelven is sugározhat híreket a tavasszal hírcsatornává fazonírozott M1, bár egyelõre nem tudni, mi az üzenete, és mégis ki fogja nézni késõ éjjel az új hírblokkot. Az információt hivatalosan nem erõsítették meg, de úgy tudjuk, már próbafelvétel is volt. A köztévé dolgozóit azért mostanság jobban foglalkoztatja, hogy a "migráns"-válság miatt a szokásosnál is jobban vigyázni kell a nyelvükre, és hogy megszûntek a korábbi pótlékaik.

KözvetlenĂĽl az Ă©jfĂ©li Himnusz felcsendĂĽlĂ©se elõtt eddig is angol nyelvĂ» hĂ­radĂłt sugárzott az M1, de informáciĂłink szerint hamarosan elindul egy Ăşj, orosz nyelvĂ» hĂ­rblokk is. Azt mĂ©g nem tudni, az orosz hĂ­radĂł mikor startol, de már tájĂ©koztatták a szerkesztĂ©sĂ©ben közremĂ»ködõ stábot, prĂłbafelvĂ©tel is volt, Ă©s eldõlt, hogy egy orosz származásĂş, Magyarországon Ă©lõ ĂşjságĂ­rĂł fogja vezetni. MegkĂ©rdeztĂĽk errõl az MTVA sajtĂłosztályát, amely nem erõsĂ­tette meg informáciĂłinkat, de nem is cáfolta, kimerĂ­tõ, egyetlen mondatos válaszuk szerint az MTVA „a megfelelõ idõben tájĂ©koztatja a nĂ©zõket a csatornák pontos programjárĂłl”.

Forrásunk szerint azonban az orosz nyelvĂ» hĂ­radĂłnak mĂ©g házon belĂĽl sem látják sokan Ă©rtelmĂ©t, mert egyszerĂ»en nincs rá nĂ©zõi igĂ©ny. „Ment is a poĂ©nkodás benn, hogy biztos ezt kĂ©rik PaksĂ©rt. Meg, hogy ’ki fogja nĂ©zni, a Putyin’?” – mondta egyikĂĽk. Ugyanis a kĂ©sõ esti, angol nyelvĂ» hĂ­radĂłrĂłl szerinte legalább azt lehet mondani, hogy „a tengeren tĂşli magyar diaszpĂłrát szĂłlĂ­tja meg”, de itt sem a cĂ©lcsoport, sem a közvetĂ­teni kĂ­vánt ĂĽzenet nem világos. Ráadásul állĂ­tĂłlag Ă©jfĂ©l után kerĂĽlne adásba az Ăşj hĂ­radĂł, vagyis a látogatottsági csĂşcsok megdöntĂ©se sem motiválĂł tĂ©nyezõ – Moszkvában pedig kĂ©t Ăłrával elõrĂ©bb járnak, mint nálunk.

Ne szimpatizáljanak a mene.., azazhogy migránsokkal

A tavasszal hĂ­rcsatornává avanzsált M1 az átállást követõ bakiparádĂ© miatt hetekig tĂ©ma volt, utána jĂł ideig az amĂşgy sem jelentõs nĂ©zettsĂ©g olvadásárĂłl lehetett olvasni. A menekĂĽlthullám miatt – saját magukhoz kĂ©pest – sikerĂĽlt rekordot dönteniĂĽk: az M1 átalakĂ­tása Ăłta a mĂşlt hĂ©t utolsĂł nĂ©gy napjában Ă©rte el a legmagasabb nĂ©zettsĂ©geket. PĂ©ntek este fõmĂ»soridõben a közszolgálati televĂ­ziĂłk egyĂĽttes közönsĂ©garánya 32,7 százalĂ©k volt – a menekĂĽltek a kormányzati totojázást megunva aznap indultak el a Keleti pályaudvarrĂłl gyalog az osztrák határ felĂ©, mĂ­g az M4 Sport közvetĂ­tette a Magyarország–Románia Eb-selejtezõ labdarĂşgĂł-mĂ©rkõzĂ©st.

FotĂł: TĂşry Gergely

A menekĂĽltkrĂ­zis a látogatottságot ugyan nĂ©mileg megdobta, de Ăşjra elõtĂ©rbe kerĂĽlt az állami tĂ©vĂ© informáciĂłszĂ»rĂ©si Ă©s -Ă©rtelmezĂ©si know-how-ja is. A 444.hu számolt be pĂ©ldául arrĂłl, hogy az MTV szerkesztõsĂ©gi rendszerĂ©nek kiszivárgott másolatában az a szerkesztõi megjegyzĂ©s olvashatĂł, hogy „ne legyen gyerek a demĂłn!!!”. Mindezt a migráns tĂ©mánál tartották fontosnak, amit az MTVA közlemĂ©nyĂ©ben azzal magyarázott, hogy „kiemelten fontosnak tartja a kiskorĂşak vĂ©delmĂ©re vonatkozĂł szabályokat”.

Forrásunk szerint nem errõl van szĂł: generális elvárás a menekĂĽlthullám Ă©lesbe fordulása Ăłta, hogy ne közvetĂ­tsenek tĂşl pozitĂ­v kĂ©pet a menekĂĽltekrõl. „Ez most a legkĂ©nyesebb tĂ©ma, ezĂ©rt ĂĽgyelnek rá, hogy az erre kĂ©pzett belpolosok vigyĂ©k” – fogalmazott. KĂ©pzett belpoloson azt Ă©rti, hogy az „elvárt” hangnemben, terjedelemben, szĂłhasználattal számoljanak be a hĂ­rekrõl. Ha ez nem sikerĂĽl, akkor már elõfordult, hogy egy beszámolĂłt nem adtak le aznap Ăşjra a következõ hĂ­rblokkban, mert azt a minõsĂ­tĂ©st kapta, hogy „tĂşlságosan szimpatizál a menekĂĽltekkel”.

Vicces, amikor a folyosĂłn mĂ©g a legelkötelezettebb munkatársak nyelve is megbotlik olykor, Ă©s vĂ©letlenĂĽl menekĂĽltet mondanak” – fogalmazott egy belsõ folyamatokat követõ forrásunk. Merthogy a legalapvetõbb elvárás a szĂłhasználatban továbbra is az, hogy a tudĂłsĂ­tásokban inkább ne használják a köznyelvben elterjedt, a nemzetközi tudĂłsĂ­tásokban is használt menekĂĽlt (refugees) kifejezĂ©st – amit az idegen nyelvĂ» sajtĂł is annak ellenĂ©re preferál, hogy jogilag ez nem pontos kifejezĂ©s. „Illegális határátlĂ©põ vagy bevándorlĂł, illetve migráns” – sorolta az ajánlott elnevezĂ©seket. Ha valaki az Ă©lõ adásban szĂłlja el magát, a becsĂşszĂł „hibákat” a hĂ­rblokkban már ki lehet vágni, illetve korrigálni lehet.

Ă•k sem Ă©rtik, mi megy – de ez nem látszĂłdhat

MenekĂĽltĂĽgyben az MTVA kĂĽlsõ kommunikáciĂłja is proaktĂ­v, mĂ©ghozzá egĂ©szen sajátságos mĂłdon. NemrĂ©g derĂĽlt ki pĂ©ldául, hogy a közmĂ©dia levelet Ă­rt az osztrák belĂĽgyminisztĂ©riumnak, hogy magyarázatot kĂ©rjen arra: hogyan Ă©rtette az osztrák belĂĽgyminiszter azt, hogy a „migránsok ott már biztonságban vannak”. Egy forrásunk szerint több ehhez hasonlĂł megkeresĂ©st is szĂ©tkĂĽldtek, a kormányzati kommunikáciĂł megtámogatása ebben is „elvárás”.

Ki fogja nézni, a Putyin?

FotĂł: AFP / Alexander Utkin

Az, hogy a napi hĂ­rgyártásban dolgozĂłk követik az iránymutatásokat, egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindig azonosulni is tudnak ezekkel. „MĂ©g ha kĂ­vĂĽlrõl nem is látszik, õk is ki voltak akadva sok mindenen, pĂ©ldául azon, miĂ©rt nem kezelik jobban a helyzetet az egyes állami szervek” – jegyezte meg egyikĂĽk. Persze kritikát nem fogalmazhatnak meg nyĂ­ltan, pĂ©ldául akkor sem, amikor állĂ­tĂłlag a köztĂ©vĂ© sem kapott friss informáciĂłkat a Bevándorlási HivataltĂłl az egyik hĂ©tvĂ©gĂ©n. A bevándorlásiak állĂ­tása szerint arra hivatkozva hajtották el az állami hĂ­rcsatornát, hogy vasárnap lĂ©vĂ©n õk nem dolgoznak.

A migránsválság sokkal nyĂ­ltabban Ă©rzĂ©kelhetõ hatása, hogy a dolgozĂłk jelentõs rĂ©sze tĂşlterhelt. „SzĂ©t van mindenki hajtva, nemcsak benn, a vidĂ©ki stábok is folyamatosan Ăşton vannak, hiszen az ország számos pontján, az osztrák határnál ugyanĂşgy, mint a dĂ©li határnál lĂ©võ táborokban Ă©s helyszĂ­neken is ott kell lenni” – mondta egy forrásunk.

Kevesebb a pénzt, több a munka

Pedig már a krĂ­zis felfutása elõtt is volt belsõ elĂ©gedetlensĂ©g, informáciĂłink szerint a gyártás terĂĽletĂ©n dolgozĂłk közĂĽl tavasz Ăłta többen is felmondtak. „Folyamatosan keresnek embert, de volt, aki megfutamodott, mikor bejött Ă©s megnĂ©zte a munkabeosztást” – mondta egy belsõ viszonyokat ismerõ forrás. Szerinte a tavaszi átállás után nagyjábĂłl 3-4 hĂłnappal kezdett látszani, hogy vannak, akik nem bĂ­rják a terhelĂ©st, amivel a 24 Ăłrás hĂ­rszolgáltatás jár.

„A fizetĂ©s továbbra sem rossz” – fogalmaztak forrásaink, de a korábbiakhoz kĂ©pest sok munkatársnak lecsökkent a bĂ©re, miután nyáron átvariálták a fizetĂ©si mĂłdot folyamatos munkarendre. Ezzel ugyanis többek elmondása szerint is megszĂ»ntek a korábbi bĂ©rezĂ©si rendszerben jelentõs rĂ©szt kitevõ pĂłtlĂ©kok, mint a hĂ©tvĂ©gi, Ă©jszakai „mĂ»szakpĂłtlĂ©k”. „VágĂłk, segĂ©drendezõk Ă©s más technikai rĂ©szen dolgozĂł kollĂ©gák bĂ©re is csökkent, akiknek amĂşgy sem volt tĂşl magas a fizetĂ©se” – fogalmazott egy forrásunk. ElĂ©gedetlensĂ©get ez pont azĂ©rt generál, mert a folyamatos hĂ­rszolgáltatás miatt hosszĂş mĂ»szakokat visznek, rengeteg az ismĂ©tlĂ©s, de akkor is benn kell lenni – amiĂ©rt korábban pĂłtlĂ©k járt.

Évi 80 milliárd is kevés?

A Népszabadság szerdán írt arról, hogy az évi 80 milliárd forintból mûködõ MTVA finanszírozási gondokkal küzd, elsõsorban pont az M1 hírcsatornává szervezése és az M4 elindítása miatt. Az MTVA még 2012-ben 63 milliárd forint értékû hitelcsomagot vett fel négy banktól, hogy megvehesse a Kunigunda utcai székházat, és kiválthassa korábbi hiteleit. A lap szerint a Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató által dirigált MTVA most úgy szabadulna a hitelektõl, hogy ezek kiváltására az államkincstárnak adná át több tízmilliárdos ingatlanvagyonának egy részét.

MTVA-székház

FotĂł: MTI / Zih Zsolt

Értesüléseik szerint többek közt a financiális gondok vezettek Szabó László Zsolt vezérigazgató távozásához. A hivatalos verzió szerint maga nyújtotta be lemondását az MTVA vezérigazgatói posztjáról, az errõl kiadott közlemény szerint munkaviszonya közös megegyezéssel szûnt meg augusztus 15-i hatállyal.

Belsõ folyosĂłi pletykák Ă©s találgatások azĂłta is vannak SzabĂł LászlĂł Zsolt lelĂ©pĂ©sĂ©rõl, de biztosat a mĂ»sorkĂ©szĂ­tõ mĂ©diaszemĂ©lyzet szintjĂ©n errõl nem tudni. Viszont már Vaszily MiklĂłs áprilisi kinevezĂ©sĂ©tõl kezdve suttogtak házon belĂĽl arrĂłl, hogy õt valĂłjában nem helyettesnek, hanem utĂłdnak szánják – amit a vezĂ©r pár hĂłnappal kĂ©sõbbi leköszönĂ©sĂ©vel most igazoltnak is látnak. Vaszily – az Origo korábbi vezĂ©rigazgatĂłja – április 15-tõl Ă©rkezett az MTVA-hoz, hogy operatĂ­v vezĂ©rigazgatĂł-helyetteskĂ©nt átláthatĂłbbá, hatĂ©konyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá tegye a szervezet „pĂ©nzĂĽgyi, vagyongazdálkodási, ĂĽzemeltetĂ©si Ă©s adminisztráciĂłs tevĂ©kenysĂ©gĂ©t” – sorolta a hivatalos közlemĂ©ny.

Egyik forrásunk szerint gyors változást akkor sem tervezhettek, legalábbis Vaszily mĂ©g javában ismerkedik a szervezettel, kĂĽzd a belsõ viszonyok, a gazdálkodás átvizsgálásával. „Mindenesetre Vaszily MiklĂłsĂ©n kĂ­vĂĽl más nevet mĂ©g nem hallottunk” – válaszolta, mikor a vĂ©gleges vezĂ©rigazgatĂł szemĂ©lyĂ©rõl kĂ©rdeztĂĽk.

Vaszily Miklós a hvg.hu-nak annyit mondott, hogy rövid távon nincs napirenden ez a kérdés, megbízott vezérigazgatóként neki most a gazdálkodás racionalizálásával kell foglalkoznia.

Megkerestük az MTVA sajtóosztályát is a leendõ tévéelnökrõl: reagálásként kimásoltak egy fordulatot a médiatörvénybõl, miszerint a vezérigazgató kinevezése a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik.
Link

Hozzászólások


#11 | postaimre - 2015. szeptember 12. 12:25:33
Rozsola, ebben erõsen gyanítom, hogy tévedsz. Az "oroszoknál" virágzik a korrupció, pont úgy, mint valaha, de "állami" tv, média ad hírt errõl is és bizony az ostoba állattá tett "népre" van bízva (valójában lófax sincs rá bízva, de ki van számítva a reakciója), hogy most akkor megkezdi "önállóan" az átállást, és beint a rohadt zsidó rendszarnak. Ez is a cél. Nincs "új tiszta elit" új "hõsök", hátköznapi, vagy annak látszó emberek nélkül.

Mindegy, hogy igaz-e a "hír", hogy héberül, vagy oroszul sugároz a "magyar" tívi. Az is mindegy, hogy hazudnak-e ott, vagy de. Egyelõre a lényeg, hogy OROSZ és "magyar" médijában és az ember asszociál. Most hozom az asszonyt kezelésrõl Tökölrõl és ott van a volt orosz laktelep. Gyerekek játszanak a feldöntött orosz emlékmûvön. Mondok asszonynak, hogy visszajövök pár markos legénnyel oszt felállítom, mert indul a pontgyûjtõ akcijó a macinál és mire az új metrószerelvények le lesznek szállítva akarok egy metróvezetõi tanfolyamot végezni, hátha oda még jó leszek, de csak így protekcijóval.
#12 | lovagina - 2015. szeptember 12. 12:48:29
Imre - akkor te fognád újra bemondani, hogy: " Moszkva tér, vigyázat az ajtók, kamrák, határok záródnak!" ?

A metróval egy bajom van: a pálya itt is ki van jelölve.....hát már soha nem mehetünk a saját utunkon?
#13 | postaimre - 2015. szeptember 12. 13:19:55
Lovagina, dehogynem mehetünk! Mi, egyének...csak nem ebben a dimenzióban. Ebben, "nemzetként", majd ha ennek a szarházi elcigány-zsidósított csürhének" a megcsapolása után lesz egyáltalán kinek, merre menni. A "saját út" el lett baxva már akkor mikor a mocskos zsidó-összesküvõt és a gyenge, ostoba bábokat a történelem a pöcegödör felszínére tolta. Idiótáknak nincs "önálló út".

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.