Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A menek√ľltk√©rd√©s eur√≥pai megold√°s√°nak egyik lehets√©ges forgat√≥k√∂nyve. Szerintem...


Nem ismerem sr√°cot akinek a blogj√°r√≥l kiemeltem ezt a cikket, de √≠rtam neki, ha √ļgy gondolja - a magam r√©sz√©r√∂l azt hiszem - itt is helye lenne az √ļj PI-UVB tagok k√∂z√∂tt. √ćrni √©s gondolkozni tud. Ami a t√∂bbit illeti majd megl√°tjuk... Ha m√©gsem jelentkezik akkor is meg√©r egy mis√©t az al√°bbi √≠r√°sa.


El√Ķre bocs√°tom, hogy amit le√≠rok, els√Ķre t√∂k meredeknek hat majd, de, azt√°n ha val√≥ban v√©gigolvasod, akkor tal√°n – hangs√ļlyozom: tal√°n, √©rthet√Ķv√© v√°lnak azok az √©rvek √©s indokok, amiket felsorolok az elk√©pzel√©s mell√©.

Ezt a kérések miatt vetem papírra, eddig ezzel nem foglalkoztam komolyabban, csak ötlet szintjén volt pár elképzelésem. Több alternatíva is van, ez számomra a legszimpatikusabb.


1. Miel√Ķtt belemenn√©k az √∂tletbe, szeretn√©k r√°mutatni egy folyamatra, ami elmes√©li, mi√©rt √©rzem √©s √©reztem, hogy ez egy korm√°nyzati gumicsont is, nemcsak egy gigantikus feladat. Azaz mi az √∂sszef√ľgg√©s a gumicsont √©s a feladat k√∂z√∂tt.

a.A korm√°ny (Fidesz) idej√©ben megkapta a nemzetk√∂zi jelent√©seket. Pontosan √©s adatszer√Ľen tudta mire lehet sz√°m√≠tani, ennek milyen bel, √©s k√ľlpolitikai k√∂vetkezm√©nyei lesznek √©s lehetnek. (Egy √°tlagos elemz√Ķ is k√©pes erre n√©zve hat, nyolc forgat√≥k√∂nyvet kre√°lni, egy h√©t alatt.)

b.A korm√°ny ismerve a lehet√Ķs√©geket nem az orsz√°got √©rint√Ķ hat√°sok elemz√©seire tette a hangs√ļlyt, hanem azokat a forgat√≥k√∂nyveket helyezte el√Ķt√©rbe √©s alkalmazta, amelyek a br√≥kerbotr√°ny kapcs√°n felsz√≠nre ker√ľl√Ķ, korm√°nyzati √©rintetts√©get, elfedhetik. (Mint k√∂zismert, a rendelkez√©sre √°ll√≥ inform√°ci√≥k szerint az MNB, Szijj√°rt√≥, √©s Orb√°n is √©rintettek lehetnek. Ez persze felvet√©s, jelen esetben sem v√°dk√©nt, csak a rendelkez√©sre √°ll√≥ m√©diainform√°ci√≥kk√©nt eml√≠tem meg.)

c.A megold√°si alternat√≠v√°k komplex kidolgoz√°s√°t nem el√Ķzte meg szakmai felder√≠t√©s. (Erre n√©zve k√©s√Ķbb kit√©rek, mit kellett volna tenni). Lehet, hogy volt h√≠rszerz√©si h√°tt√©r, de a kapott inform√°ci√≥kat alapvet√Ķen elterel√©sk√©nt haszn√°lva, nem migr√°ci√≥r√≥l, hanem bev√°ndorl√°sr√≥l kommunik√°ltak, holott ez a k√©t fogalom alapvet√Ķen elt√©r√Ķ. Eleve hamis az a k√©p, hogy valaki, Afrik√°b√≥l, √©s a k√∂zel keletr√Ķl, valaki Magyarorsz√°got szemeli ki √ļti-c√©lnak bev√°ndorl√°si c√©llal, a k√∂zismertebb √©s el√©rhet√Ķbb √©s sz√°mukra ismertebb G√∂r√∂g, T√∂r√∂k, Maced√≥n, Bolg√°r, vagy a gazdas√°gilag er√Ķs √©pp ez√©rt k√∂zismert Francia, N√©met, Holland, Belga, Olasz, Angol ter√ľleteket. M√©g kev√©sb√© elfogadhat√≥ √©s √©rtelmezhet√Ķ j√≥zan gondolkod√°ssal, hogy egy kev√©ss√© ismert orsz√°gba milli√≥k akarnak letelepedni. A korm√°ny pontosan tudta √©s ma is tudja, hogy a migr√°ci√≥t tekintve, haz√°nk tranzit orsz√°g, azaz rajtunk „csak” √°thalad a menek√ľlthull√°m.

d.A korm√°ny – mint minden egy√©b esetben is, nem azt a megold√°st kereste, ami stabilit√°si, gazdas√°gi, geopolitikai szempontokb√≥l √©sszer√Ľ, hanem egy olyat, ami egyfel√Ķl elfedi az √ľgyeiket, m√°sfel√Ķl relat√≠ve gyorsan, kis befektet√©s ment√©n, gyors p√©nzmozg√°st gener√°l, fenntartva annak l√°tszat√°t a mind sz√Ľk√ľl√Ķ t√°mogat√≥i √©s sz√©ls√Ķs√©ges k√∂r√∂knek, hogy a helyzetet szigor√ļan √©s gyakorlatiasan, ellens√©gesnek tekintik. √ćgy r√∂vid id√Ķ alatt h√°rom er√Ķs kamp√°nyt tudtak lefolytatni – konzult√°ci√≥, plak√°tkamp√°ny a migr√°ci√≥ ellen, plak√°tkamp√°ny a gazdas√°gi stabilit√°s mellett – ezzel egyfel√Ķl potenci√°lisan elterelve a figyelmet a br√≥kerbotr√°nyr√≥l, √ļj ellens√©gk√©pet kre√°lva a menek√ľltekb√Ķl, azokat bev√°ndorl√≥nak be√°ll√≠tva, √©s ezen fel√ľl az ellens√©gk√©pet gazdas√°gi poz√≠ci√≥er√Ķs√≠t√©sre.

e.Magyarorsz√°g az elm√ļlt √©vek ki√©lezett hatalmi harcai, √©s az √°lland√≥ ellens√©gkre√°l√°s ok√°n, nyitott√° v√°lt b√°rkit potenci√°lisan ellens√©gnek tekinteni. A korm√°ny-h√Ľ emberek b√°rkit k√©szek √©s k√©pesek gy√Ľl√∂lni, megvetni, megal√°zni, akik a m√©diakamp√°nyokban elhitetett gazdas√°gi eredm√©nyeket, csak a legcsek√©lyebb m√©rt√©kben is k√©ts√©gbe vonja. A gazdas√°gi sikerkamp√°nynak, √©s a korm√°ny agymos√°s√°nak be nem „d√Ķl√Ķ” r√©tegekre pedig a nemzetk√∂zi terrorizmus √©s a migr√°nsok szem√©lye k√∂z√© fesz√≠tett m√©diap√°rhuzamok tett√©k meg a hat√°sukat. √ćgy kialakult egy jelent√Ķs, am√ļgy korm√°nyellenes k√∂r, akik k√©szek √©s k√©pesek voltak a m√©di√°ban l√°tott, er√Ķszakoskod√≥, idegenek viselked√©s√©t, valamint a m√Ľeml√©keket lerombol√≥, embereket lefejez√Ķ terrorist√°k szem√©ly√©t √∂sszemosni, √©s azt a teljes menek√ľltt√°rsadalomra, mint √°ltal√°nos viselked√©si modellt elfogadni.

f.A korm√°ny felismerve ennek a modellnek a haszn√°t, erre tett fel mindent, √©s elind√≠tott egy j√≥l kommunik√°lhat√≥, a f√©lelemre √©p√≠tett beruh√°z√°st, ami sokba ker√ľl, felveti egy csom√≥ gyan√ļs esem√©ny lehet√Ķs√©g√©t, azaz k√©sz √©s k√©pes egymaga olyan m√©diafigyelmet lek√∂tni, hogy a magyar t√°rsadalom majd eg√©sze, pro √©s kontra v√©lem√©nyform√°l√≥k√©nt l√©pjen fel. Ezzel a Br√≥kerbotr√°ny illetve az azt megel√Ķz√Ķ kitilt√°si, √°fa, stb botr√°nyok teljesen √©s t√∂k√©letesen feled√©sbe mer√ľltek. Ugyanakkor, mert a korm√°ny pontosan tudja, hogy nem vagyunk bev√°ndorl√°si c√©lpont, azaz csak √°t akarnak rajtunk haladni a menek√ľltek, nem kell ennek igazi akad√°lyt teremteni! Azaz a korm√°ny meg√©p√≠tett egy olyan elterel√©st, ami p√©nzt hoz, nem akad√°lyozza meg a menek√ľlteket, ugyanakkor gy√Ľl√∂letet kelt a teljes magyar t√°rsadalomban, a legk√ľl√∂nb√∂z√Ķbb t√°rsadalmi csoportokban a t√©ma, √©s a menek√ľltekkel szemben a jelens√©g miatt.


2. Konkl√ļzi√≥

a.El van fedve rengeteg botr√°nyos Fidesz √ľgy.
b.A t√°rsadalom teljesen megosztott, √©s a gy√Ľl√∂let hat√°rozza meg.
c.Meg√©rkeztek a migr√°nsok √©s nem rendelkez√ľnk kidolgozott, √©s hat√©kony tranzitm√≥dszerrel.
d.Pénz folyik be folyamatosan a pártkasszába.
e.A menek√ľltek k√∂nnyed√©n √°tl√©phetik a hat√°rt.
f.a civilek végzik azt a munkát, amit a kormányzatnak kellett volna, azaz a civilek nem tudnak a kormány ellen szervezkedni.
g.Az ellenzék ismeri a teljes eljárást és asszisztál hozzá.
h.A sz√©ls√Ķs√©ges indulatok a magyar t√°rsadalom eg√©sz√©ben megjelentek.
i.A magyar társadalom megfeledkezett megint pár-százmilliárdról. Sokadik alkalommal.


3. Mit kellett volna tenni, ha nem lett volna elfedni való probléma.

3.1.Nemzetközi kapcsolat

a.Az √ļtvonalon √©rintett orsz√°gokkal √°tfog√≥ szakmai rendszerben el√Ķsz√Ľrni a menek√ľlteket. √ćgy lehet felk√©sz√ľlni, milyen t√°rsadalmi, szoci√°lis, vall√°si, stb k√∂z√∂ss√©gek k√©pezik a migr√°ci√≥s hull√°mokat, √≠gy azokra k√©sz√ľlni lehet.

b.Nyelveket besz√©l√Ķ k√≠s√©r√Ķket (Inform√°ci√≥s ember) a terepen mozgatni. Ezen szem√©lyekr√Ķl a menek√ľlteket t√°j√©koztatni kell olyan m√≥don, hogy tudj√°k, mi a szem√©lyek feladata. √ćgy k√∂zvetlen k√∂zelr√Ķl a csoportokon bel√ľl lehet hat√©konyan felk√©sz√≠teni a menek√ľlteket arra, hogy mire sz√°m√≠tsanak, mire kell, k√©sz√ľljenek, √©s mit kell majd tenni√ľk, merre kell haladniuk, illetve milyen elt√©r√Ķ kultur√°lis, vall√°si, szoci√°lis k√ľl√∂nb√∂z√Ķs√©gekre kell, felk√©sz√ľljenek. Ezek az emberek kifejezetten mozg√≥ inform√°ci√≥s k√∂zpontok, a vonatkoz√≥ h√°tt√©rrel: G√©pkocsi, m√Ľholdas telefon, tolm√°csok, Internet…

c.Pap√≠rt√°j√©koztat√°s. Egyszer√Ľ, k√©p inform√°ci√≥k, t√©rk√©pek, alapvet√Ķ szavak, szok√°sok, elv√°r√°sok. M√≥dja hasonl√≥ a rep√ľl√Ķg√©pek utas t√°j√©koztat√≥ rendszer√©hez. Ig√©ny szerint komplex √≠r√°sos anyagok el√©rhet√Ķs√©ge, kisz√≥rva, vagy kihelyezve, esetleg az Inform√°ci√≥s egys√©geken kereszt√ľl.

d.Online platform, multim√©di√°s appokkal, nyelvi k√∂rnyezetben, t√©rk√©p, √©s egy√©b alkalmaz√°sokkal. Komplex √©s nyelvi k√∂rnyezet√Ľ szolg√°ltat√°sfel√ľlet, amit mobiltelefonon is el lehet √©rni.

e.Kiemel√©si elj√°r√°s, halmozottan h√°tr√°nyos, beteg, sebes√ľlt, egyed√ľli, kiskor√ļ, stb szem√©lyeknek, akik √©lete vesz√©lyben van, vagy m√°sok √©let√©re n√©zve vesz√©lyforr√°sok – pl: betegs√©ghordoz√≥. Mobil E√ľ egys√©gekkel. Mobil orvosi egys√©gek, √©s sz√Ľr√Ķ√°llom√°sok haszn√°lata. M√≥dszer a b. pontban felvezetett m√≥don, csak E√ľ szempontrendszerek ment√©n.

f.Titkosszolg√°lati m√≥dszerekkel, be√©p√≠tett szem√©lyek, √©s alakulatok mozgat√°sa a t√∂megben, √°tfog√≥ h√≠rszerz√©si c√©llal. Megfigyel√©s, adatgy√Ľjt√©s, kapcsolatrendszer vizsg√°lat, fegyver, stb viselet felder√≠t√©s, adott szem√©lyek felder√≠t√©se, szemmel tart√°sa, k√∂vet√©se, kapcsolatrendszereik felder√≠t√©se, stb.

4. Határ közeli, határ menti kapcsolat

4.1.Vizsg√°lati rendszerek a hat√°r√°tkel√Ķhelyeken.

a.Jelz√Ķrendszerek kihelyez√©se, nemzetk√∂zi jelz√©sekkel. Eligaz√≠t√°si pontok, √ļtvonal inform√°ci√≥k, √°lland√≥ tolm√°cs√°llom√°sok.
b.Tábori korház egységek.
c.T√°bori rend√Ķrs√©gek, v√°m √©s p√©nz√ľgy√Ķrs√©gek.
d.Elhárítás és titkosszolgálati egységek
e.Nemzetk√∂zi kapcsolatok kirendelt, fedett b√°zisai. Itt kifejezetten a haz√°nkba deleg√°lt k√∂vets√©gek t√°bori kirendelts√©geir√Ķl besz√©lek
f.Kijel√∂lt hat√°r√°tkel√Ķhelyek √©s √°tkel√©si pontok, pihen√Ķkkel, elk√ľl√∂n√≠t√Ķvel, vizsg√°l√≥kkal.
g.Tábori börtön.
h.T√°bori imahely, minden ismert vall√°snak.

4.2.Határátlépés.

- Teljes k√∂r√Ľ adatr√∂gz√≠t√©s. F√©nyk√©p, √ļjlenyomat, ha vannak pap√≠rok azok m√°solatai.
- √Ātmeneti dokumentumok azonnali kiad√°sa. A szem√©lyazonoss√°g bizonylatol√°sa biztons√°got ny√ļjt.
- √Āltal√°nos orvosi fel√ľlvizsg√°lat √©s kezel√©s.
- Tranzit elhelyez√©s azonos vall√°si, etnikai k√∂z√∂ss√©gekben. Ezen k√∂z√∂ss√©geket k√ľl√∂n, de egym√°s k√∂z√∂tti √°tj√°rhat√≥s√°ggal kezelve.
- √Člelmez√©si rendszerbe illeszt√©s.
- Komplex √©s teljes k√∂r√Ľ c√©lelemz√©s, azaz hova tart, mit szeretne, mit keres, mik a c√©ljai, mi a k√©pzetts√©ge (azt mik√©nt tudja igazolni?) milyen nyelveket besz√©l, kik az ismer√Ķsei Eur√≥p√°ban (kapcsolatfelv√©tel biztos√≠t√°sa). Ha a kapcsolat √©l, a m√°r k√∂zismert elj√°r√°sban st√°tuszt kaphat.

√Āltal√°nos megjegyz√©s:
A menek√ľlteknek mire a hat√°rra √©rnek m√°r ismerni√ľk kell, mire sz√°m√≠thatnak. P√©ld√°ul aki nem √°tkel a hat√°ron, hanem enged√©ly n√©lk√ľl l√©p be, az, b√ľntet√©st von maga ut√°n. Aki bel√©p az, r√©szt vesz a komplex √©s √°tfog√≥ seg√≠ts√©gny√ļjt√°sban.

4.3.Szállítás a határról a körletig.

Busz – c√©lra haszn√°lt, ellen√Ķrz√∂tt √ļtvonalon, v√©dett (fed√©lzeten √©s k√∂vetetve)

Vonat – Ak√°r a busz. Megk√∂zel√≠t√©se Busszal, illetve elhagy√°s√°t k√∂vet√Ķen Busszal.

Honv√©ds√©gi j√°rm√Ľ – teheraut√≥, teher, √©s bizonytalan eredet√Ľ t√©telek, vesz√©lyes, vagy annak tekintett t√°rgyak.

Légi-szállítás Рorvosi, kiemelt személy, vészhelyzeti esemény.

Vegyes, tervezett és szervezett módon.


5. Körlet - Feladatzóna

Na ha eddig eljutott√°l, akkor egyfel√Ķl l√°tod, mi√©rt tette a korm√°ny azt, amit tett, √©s mi az, amit nem tett meg, pedig lehet√Ķs√©ge √©s eszk√∂zei megvoltak.
A k√∂rlet nem m√°s, mint mag az, az √∂tlet, ami √ļgy v√©lem az eur√≥pai menek√ľltk√©rd√©s egyik kulcsmegold√°s√°t biztos√≠thatja, √©s jelent√Ķs gazdas√°gi, politikai potenci√°l rejtezik benne, amihez minden nemzetk√∂zi szakmai, erk√∂lcsi, szoci√°lis, politikai, √©s ami a legfontosabb anyagi t√°mogat√°st megkaphatn√°nk.

A nemzetk√∂zi menek√ľltt√°borokkal az a probl√©ma, hogy c√©ljaikat tekintve nincs j√∂v√Ķk√©p√ľk. Azaz olyan, mint egy √°llatmenhely. √Čtel, v√≠z, sz√°ll√°s. Egy emberi l√©nynek ez nem el√©g. Emiatt n√©znek ki a nemzetk√∂zi menek√ľltt√°borok √ļgy, ahogy √©s nem √ļgy, mint egy egyetemv√°ros.
Egy XXI. sz√°zadi menek√ľltt√°bor szerkezet√©nek olyannak k√©ne lenni, mint egy egyetemnek.

5.1.Célok.

A menek√ľlteknek √©rteni√ľk kell, hogy Eur√≥pa nem z√°rt. Csak vannak felt√©telek, aminek meg kell felelni. A jelen rendszerekben a menek√ľlteket ki akarj√°k vonni a rendszerb√Ķl, holott m√°r benne vannak. K√©pzelj√ľk el, hogy el√Ķrehaladottan r√°kosok vagyunk, de nem vesz√ľnk err√Ķl tudom√°st. A probl√©ma orvosl√°sa n√©lk√ľl biztos a hal√°l. √Čpp ez√©rt a feladatz√≥na els√Ķ l√©p√©se: Legyen c√©ljuk. A c√©l nem a jobb √©let, a sok p√©nz, a l√©tbiztons√°g, mert ezek nem j√°rnak, ezek el√©rhet√Ķek. Teljes√≠tm√©nyhez kell p√°ros√≠tani √Ķket.

A cél lehet a nyelvismeret, kulturális felzárkózás, szociális rendszerek megismerése, technikai felzárkózás, azaz
ISMERETANYAG MEGSZERZ√ČSE, √ČS ERR√ēL TANUBIZONYS√ĀG T√ČTELE. A MIGR√ĀNSOKAT NEM CSAK BEFOGADNI KELL, HANEM TAN√ćTANI, √ČS A FELT√ČTELEKHEZ VAL√ď ALKALMAZKOD√ĀSRA FELK√ČSZ√ćTENI.

Ha √ļgy tekint√ľnk r√°juk, mint potenci√°lis eur√≥pai √°llampolg√°rra, aki ez√©rt tenni akar, akkor ez egyfajta oktat√°si programk√©nt funkcion√°lhat, azaz a menek√ľlteket sz√≥ szerint √°t kell k√©pezni eur√≥pai emberr√©.
Ez ma Eur√≥pa egyik els√Ķdleges priorit√°st √©lvez√Ķ programja lehet, amire haz√°nk egymaga tal√°n nem is k√©pes, √≠gy v√©lelmezhet√Ķen hat√°ron √°tny√ļl√≥ programk√©nt, mintegy t√≠z√©ves feladatk√©nt kell tekinteni erre.

5.2.Eszközök.

B√°r a mendemond√°k arr√≥l besz√©lnek, hogy a menek√ľltek gazdagok, fogadjuk el, hogy nincs meg minden eszk√∂z a c√©l el√©r√©s√©hez. Biztos√≠tani kell azt, amit egy tanul√≥ is megkap, ha koll√©giumban √©l. Minta legyen az egyetemi tanul√≥, aki sz√°ll√°st kap, alkalmasint √©lelmez√©st, √©s ha el√Ķmenetele engedi, √∂szt√∂nd√≠jat. M√≥dja van munk√°t keresni, √©s abb√≥l keresm√©nyre szert tenni. (k√©s√Ķbb r√°t√©rek, hogyan lehet k√©tmilli√≥ embernek munk√°t adni.)
Az eszk√∂z√∂k egyszer√Ľek. Nem kell mindent alanyi jogon adni, csak azt, ami l√©tfontoss√°g√ļ. Egyszer√Ľ ruh√°zat, √©tel, ital, sz√°ll√°s, tananyag. (vall√°s, felekezeti, etnikai szok√°sok figyelembev√©tel√©vel).
Fontos r√°mutatni, hogy az eur√≥pai norm√°k milyen viselked√©st k√∂vetelnek meg. Aki ezt nem tartja be, az rep√ľl. (Koll√©giumi, egyetemi norma).

5.3.Mit tanul.

Alapk√©pz√©sk√©nt a c√©lz√≥na √©s a helyi nyelvet. Ezen t√ļlmen√Ķen a saj√°t szakismeret√©t nyelvi szinten. Ha nincs k√©pzetts√©ge, akkor v√°lasztott szakm√°t.
A tanul√°s olyan rendszert ad, ami kit√∂lti az id√Ķt, √©s meghat√°rozza a lehet√Ķs√©geket. Mivel egy feln√Ķtt ember gyakran nem tud √ļgy tanulni, mint egy gyerek, els√Ķsorban gyakorlati k√©pz√©st kell adni.
A gyakorlati k√©pz√©s√©rt levonva a fenntart√°si k√∂lts√©geit, p√©nzhez jut, melyet √ļgy kezel, ahogy kezelni akar.

5.4.Mib√Ķl √©l.

A tanul√°s idej√©t √∂nmaga hat√°rozza meg. √Čpp ez√©rt a menek√ľltekre ipart √©s gazdas√°gi potenci√°lt lehet √©p√≠teni, hiszen olcs√≥, k√∂nnyen el√©rhet√Ķ, r√©szmunkaid√Ķs, betan√≠that√≥, fut√≥szalag munk√°sok, ak√°r milli√≥ir√≥l van sz√≥, ami jelenleg az egyetlen versenyt√°rsa lehetne az √Āzsia olcs√≥ munkaer√Ķnek. Az eur√≥pai gy√°rt√≥kapacit√°sok ilyen munkaer√Ķ parit√°sok ment√©n, struktur√°lis alapokon szervezhetik √∂nmagukat √°t, √≠gy a menek√ľltek r√∂vid n√©gy-hat √©ves id√Ķintervallum alatt, gazdas√°gi alapon k√©pesek √∂nmaguk fenntart√°s√°ra, olyan m√≥don, hogy az, haz√°nknak minimum 3%-os GDP n√∂veked√©st okoz.
Ne feledj√ľk, hogy a k√©pz√©si rendszer √©s a gazdas√°gi fejleszt√©s gener√°lta beruh√°z√°si t√∂meg (√©p√≠t√Ķ, szakipar, energetika, stb.) potenci√°lja itt csap√≥dik els√Ķdlegesen.

5.5.Mennyien és miként.

Hogy vil√°gos legyen mi√©rt nem, kell tartani ak√°r √∂tmilli√≥ leteleped√Ķt√Ķl, azt egyszer√Ľen vil√°g√≠tom meg. Hollandi√°ban, fele ekkora ter√ľleten, m√°sf√©lszer ennyien √©lnek, k√©tszer ilyen j√≥l.
A magyar mez√Ķgazdas√°gi potenci√°l √ļjra√©rtelmez√©s√©vel, az olcs√≥, egyszer√Ľen alkalmazhat√≥, munkaer√Ķvel, alapvet√Ķ agr√°rrendszereket lehet √ļjrastruktur√°lni.
Haz√°nk agr√°radotts√°gai kiemelked√Ķk. Ha a jelenlegi agr√°rstrat√©gi√°t fel√ľlvizsg√°lva, √ļj ir√°nyokat vesz√ľnk c√©lba, √ļjabb fejl√Ķd√©si alternat√≠va √°ll el√Ķtt√ľnk.

5.6.Miért Jó ez a hazai munkavállalóknak

Több oka is van, csak párat emelek ki.
A közalkalmazotti szféra az adminisztráció miatt növekedni kénytelen. A gazdasági potenciál növekedése miatt ezen állások bérnövekményre tehetnek szert.
√öj szakmai kih√≠v√°sok, az oktat√°s, √°tk√©pz√©s, √°tszervez√©s, logisztika, v√°rostervez√©s (√©lni√ľk kell valahol) v√°ros√©p√≠t√©s, infrastrukt√ļra√©p√≠t√©s, ell√°t√≥rendszer, kereskedelem, √©lelmiszerell√°t√°s, kiskereskedelem, sz√°ll√≠tm√°nyoz√°s… B√ĀRMI ter√©n, l√©v√©n itt vagyunk. Ez, versenyel√Ķny.
A t√∂bbletforr√°sok hat√°st gyakorolnak az eg√©szs√©g√ľgyi √©s szoci√°lis rendszerekre, az oktat√°sra…

5.7.Biztons√°g.

Oda megy, √ļgy megy, ahogy akar, az orsz√°g k√∂zigazgat√°si hat√°r√°n bel√ľl. Olyan st√°tusza van, mint egy magyar √°llampolg√°rnak, csak nincs v√©gleges√≠tve, nincs szavazati joga. Ez egy tart√≥zkod√°si enged√©ly. Utazhat, nyaralhat, illetve ha k√©pes√≠t√©se engedi, munk√°t v√°llalhat, ha azt a NAV j√≥v√°hagyta, bejelentett. Egy√©b esetben kitoloncol√°s.
Ha √ļgy t√°vozik az „egyetemv√°rosb√≥l”, hogy lakhelye, tart√≥zkod√°si helye, munk√°ja nem azonos√≠that√≥: kitoloncol√°s.
Nem k√∂telez√Ķ tanulni, de beilleszkedni b√°rkinek van m√≥dja. Most is van honos√≠t√°si elj√°r√°s.

6. √Ėsszegezve.
Két óra alatt ennyire jutottam.

Vajon két hónap és egy professzionális csapat mire lenne képes?

Forr√°s: Link

HozzŠszůlŠsok


#31 | spartakusz - 2015. szeptember 13. 17:16:24
bocs m√°r n√°lam sem - nem semmi!
#32 | vidia - 2015. szeptember 13. 18:32:18
Most ker√ľltem g√©p el√©, konstat√°lom a kiigaz√≠t√°st, ez rendben van.
A 16,17,18,19,... -as hsz-ek abba az ir√°nyba mutatnak, amire asszoci√°ltam.
Imrének volt még egy találó gondolata: " kiverné a víz egy szolidabb zsidózástól..."

A Juh√°sz f√©le √≠r√°s egy√©bk√©nt elismerhet√Ķ a tud√°s √©s az √©rtelem szintj√©n. Ink√°bb k√°pr√°zatos, mint megnyer√Ķ. A pillanatnyi felismer√©ssel mind kett√Ķ benne van, de kis k√∂vetkezetess√©ggel gondolkodva, s felismerve √∂sszef√ľgg√©s√©ben, ir√°nyzat√°ban m√°r m√°s k√©p-letet fest. Ez nem mindegy, mert el√Ķbb, ut√≥bb zavart okozhat, √©s id√Ķ vesztes√©get a r√° fecs√©rl√©s ok√°n. ...
#33 | Julia - 2015. szeptember 13. 18:57:34
Ugy veszem eszre, itt a kedves kommentatorok mindent megertettek, csak egyet nem. Megpedig: amig a menekp√ľltek bevandorlasanak, orszagfoglalasanak OKAIT nem sz√ľntettek/sz√ľntett√ľk meg, addig lehet vitatkozni a valsag kezeleser√∂l, annak modszereir√∂l es egyebeir√∂l - marad tovabbra is a menek√ľltaradat! Erthet√∂? Ez a helyzet nem t√ľneti kezelest kivan - hanem annak OKAI megsz√ľnteteset! Addig minden csak szocseples!
#34 | postaimre - 2015. szeptember 13. 19:17:15
J√ļlia, gyere, menj√ľnk el Putyinhoz! Elton john buzit ha fogadja, akkor minket is, √©s t√°n el is mondja, mi a terve az esem√©nyre. Okok megsz√ľntet√©se? Nos, m√©g t√∂bb h√ľly√©t mindenhov√° √©s m√©g t√∂bb ok lesz, amit meg k√©k sz√ľneteltetni! Ez a "menek√ľltetettek" ide lettek terelve, vezetve, majd elv√©gzik a d√≥gukat √©s mennek haza. De ehhez kell, hogy legyen haz√°juk. Persze ahogy rozsola is √≠rja, sok olyan van, aki m√°r nem mehet haza, mert ...mert csak √©s olyan is sok lesz, akinek innen kell, menni, mert Magyarorsz√°g t√∂bb√© nem lesz haz√°ja.
#35 | vidia - 2015. szeptember 13. 19:37:16
Kedves Julia! Minden esetre igazad van, amit a 33 -ik hsz-ben √≠rt√°l. Ennek a cikknek k√©t t√©m√°ja van, a cikk √≠r√≥ja √©s a menek√ľlt probl√©ma. Az egyikr√Ķl/el√Ķbbir√Ķl van tapasztalat, a m√°sikr√≥l/ ut√≥bbir√≥l m√©g nincs csak t√©ny√°ll√°s, okfejt√©s, latogat√°s, ..., mindkett√Ķr√Ķl kell √≠rni, tal√°n a t√©m√°ba v√°g√≥...
#36 | Ro-zsola - 2015. szeptember 13. 21:10:49
Kedves Julia. Ideje lenne felébredni.
Milyen okokat szeret√©l megsz√ľntetni ? H√°nyszor kell m√©g le√≠rjam : " A menek√ľltek " jelent√Ķs r√©sze " amerikabar√°t "
√Črts√©tek meg egyszer √©s mindenkorra :
Az eg√©szs√©ges fasizmus √ļjj√°√©ledt a Szocialista Eur√≥p√°ban.
Mi a l√©nyeg ? Egyszer√Ľ. Mindenki maradjon ott ahol a helye van
1. Feh√©r ember : √Āzsia √©szaki r√©sze + Szocialsta Eur√≥pa
2. Muszlim : Afrika √©szaki r√©sze + √Āzsia
3. Néger : Afrika nem muszlim része
4. Cigány-zsidó : Kapitalista Európa+ Amerika északi része
stb
Miért olyan nehéz ezt megérteni ?
Ir√°n imm√°ron hivatalosan is bek√ľldi hadsereg√©t sz√≠ri√°ba . Irak " v√©letlen√ľl √ļtba esik ". Csod√°lkozhatunk ha menek√ľl a hullad√©k ?
#37 | Julia - 2015. szeptember 13. 22:58:57
Imre - mehet√ľnk Putyinhoz - el tudod intezni? En benne vagyok. Az okok megsz√ľntetese pedig egyszer√ľ lenne: meg kell sz√ľntetni a nyomorusagot azokban az orszagokban, ahonnan a menek√ľltek j√∂nnek. A nemet fejlesztesi/fejl√∂des√ľgyi miniszter ugyanezt mondta ma este - pedig meg csak nem is beszelt√ľnk √∂ssze.
Ha meg meg t√∂bb h√ľlyet k√ľldesz oda - mindegyik a sajat el√∂menetelen es profilirozasan fog dolgozni a k√∂vetkez√∂ valasztasig. S ha a menek√ľltek elvegzik a dolgukat - maguktol nem mennek haza - ebben biztos lehetsz! F√∂leg nem addig, amig itt olyan fogadtatasban es ellatasban van resz√ľk, mint amit most kapnak! Gondolkodjatok t√∂megekben - s ne egyedekben!
Vidia - a cikkben ami le van irva - ahhoz iszonyatos mennyiseg√ľ penz kell! Err√∂l viszont egyetlen szot sem olvastam! Vagy kergess√ľk a vilagot meg jobban az adossagcsapdaba? A bankok kebelere s err√∂l vitatkozzunk? Tudomasul kell venni ami van - egyenl√∂re. Mert hogy rosszabb lesz, abban mindenki biztos lehet.
Rozsola - kinek ajanlod a felebredest? Remelem, nem nekem - mert en ebren vagyok regota - de azert minden este nyugodtan megyek aludni azzal a tudattal, hogy mar megint feleslegesen koptattam a körmeimet az irassal. Az elosztasoddal pedig csak az a baj, hogy senki nem kerdezett meg az angol-amerikai "elit" reszeröl, hogy te hogy gondolod.
Vilagosan elmagyaraztam: letre kell hozni egy alacsony IQ-val rendelkez√∂ generaciot, akik alkalmasak a termelesi feladatok ellatasara, de mar nem alkalmasak a komplex gondolkodasra, hogy a vilaguralmi t√∂rekveseket meglassak a t√∂rtenesekben! S a feher fajnak el kell t√ľnni!! Itt mar regen nem vallosokrol, moszlemokrol es keresztenyekr√∂l van szo - s gondolod, hogy ezeknek a felig majom-√∂sembereknek, akiknek se modoruk, se akaratuk a munkara, tanulasra nincs, tapasztalataik a civilizalt elethez hianyoznak, mert az afrikai bokorban, vagy a sivatagban nem tudtak megszerezni - ezekre lehet epiteni emberi tarsadalmat? Ausztriaba vonulasukkor mit hagytak az autopalya szelen? Tenger mennyiseg√ľ mocskot!!! Nos, ez naluk a civilizalt viselkedes, el√∂deink altal termelt/felallitott ertekek elpusztitasa - hogy ne soroljam tovabb. S akkor meg nem beszeltem a higieniarol. az egeszseg√ľgyi ellatasrol, AIDS_r√∂l s egyebekr√∂l! Mert unalmukban csak szaporodni tudnak! S ezek honnan tudnak, hol a hely√ľk?
√Ėk egyet latnak: penzt kinaltak nekik azert, hogy elhagyjak a lakohely√ľket s menjenek Europaba, ahol kolbaszbol fonjak a keritest! S ahogy ez kinez - nekik lesz igazuk: itt tenyleg kolbaszbol kesz√ľl lassan a kerites, legalabbis nekik! Csak ha majd az √∂slakossag raj√∂n, hogy √∂k mindent megkapnak, nekik meg kevesebb jut vagy semmi, mert mar arrol is szo van, hogy elveszik t√∂l√ľk a hazakat, lakasokat a menek√ľlteknek!! - akkor kit√∂r a pokol! Itt elek lassan 26 eve - ismerem √∂ket. Ha egyszer elszakad a cerna - nem ismernek se embert, se istent. S igazat adok nekik! Nem mindenki gondolkodik igy, mert azt, hogy a II.WH utan a lengyelek Sleziat es a keleti ter√ľleteket kaptak, 2 millio nemetet zsuppoltak ki onnan, akik ugyanugy menek√ľltek, mint most az afrikaiak es az el√∂azsiaiak - de √∂ket meg a sajat fajtajuk is ellensegesen fogadta, nem tart karokkal, pedig √∂k a nemet kulturat, szokasokat, neveltetest hoztak magukkal s nemet√ľl beszeltek! Az Afrikabol menek√ľl√∂k viszont makognak valami olyan nyelvet, amit meg a kutya sem ert. Ma hallgattam egy negert, aki Europaba j√∂tt az embercsempeszek segitsegevel, itt tanult - s visszament a sz√ľl√∂f√∂ldjere s jarja az orszagot s elmeseli a sajat t√∂rtenetet. Arra biztat mindenkit, hogy maradjon ott, ahol van s ott probaljon meg a j√∂v√∂jeert s a gyerekei j√∂v√∂jeert valamit tenni. Fogjanak √∂ssze a falubeliek, epitsenek iskolat s tegyek a dolgukat. S elmeseli, milyen nehez volt neki idegenben ujra kezdeni, megtanulni a nyelvet, beilleszkedni a tarsadalomba a b√∂rszine miatt. Beszamol a tapasztalatairol!!! Ha viszont en az ujsagban azt olvasom, hogy a k√ľlf√∂ld√∂n dolgozo magyarok csak aradoznak a munkakezdesr√∂l, hogy most milyen jo nekik, tart karokkal fogadtak √∂ket s a nehezsegek ellenere is (a nehezsegeikr√∂l azonban nem beszelnek) minden siker√ľlt nekik - rosszul leszek! Egyetlen nyilatkozatot olvastam, ahol a nyilatkozo bizony kemenyen beszamolt arrol, hogy egy volt ismer√∂se segitsegevel kapott munkat Ausztriaban, ahol a legels√∂ tapasztalata az volt, hogy a magyarok ellensegesebben bantak vele, mint az osztrakok!! Aki a munkat szerezte neki - elment ket hetre szabadsagra. Mire visszatert, azok a magyarok, akiket munkahoz segitett - elinteztek a f√∂n√∂ksegnel, hogy t√∂bbe ott ne dolgozhasson!!Na - igy nez ki a magyarok √∂sszefogasa! S nekem ezzel kapcsolatosan megvannak a kemeny tapasztalataim! Nem veletlen√ľl ker√ľl√∂m az itteni magyarokat - sajnos, az isten megvert egy magyar szomszeddal!
En nem az ujjambol szopott informaciok alapjan irom le, amit leirok - neha napokig csak bogaraszok informaciok utan - de amit leirok, az ugy van - s ehhez nem kell felebrednem! Azt megtettem mar vagy 22 evvel ezelött!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.