Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

RĂ©g nem lĂĄtott katonai aktivitĂĄs MagyarorszĂĄgon


JĂ©Ă©Ă©Ă©, csak feltĂ»nik? A hideghĂĄborĂș, illetve az amerikaiak taszĂĄri jelenlĂ©te Ăłta nem lĂĄtott katonai mozgĂĄsokkal szembesĂŒlhetnek ezekben a hetekben-hĂłnapokban MagyarorszĂĄgon az emberek. A migrĂĄciĂłs helyzettel összefĂŒggĂ©sben ĂĄllĂł HatĂĄrozott FellĂ©pĂ©s 2015 fedĂ”nevĂ» honvĂ©dsĂ©gi mĂ»velet mellett kĂŒlönbözĂ” gyakorlatokon több szövetsĂ©ges Ă©s partnerorszĂĄg (mindenekelĂ”tt az EgyesĂŒlt Államok) katonĂĄi is jelen lesznek hazĂĄnkban, mĂ©ghozzĂĄ jelentĂ”s lĂ©tszĂĄmban.

A lakossĂĄg szĂĄmĂĄra a legĂ©rezhetĂ”bb az Ășgynevezett BĂĄtor Harcos (Brave Warrior) hadgyakorlat lesz. Ez alapvetĂ”en a honvĂ©dsĂ©g hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi 62. zĂĄszlĂłaljĂĄnak felkĂ©szĂŒlĂ©sĂ©t Ă©s vizsgĂĄztatĂĄsĂĄt szolgĂĄlja, ĂĄm annak keretĂ©ben MagyarorszĂĄgra Ă©rkezik az amerikai szĂĄrazföldi haderĂ” nĂ©metorszĂĄgi Vilseckben ĂĄllomĂĄsozĂł 2. felderĂ­tĂ”-lövĂ©szezredĂ©nek több mint szĂĄz jĂĄrmĂ»ve, köztĂŒk mindenekelĂ”tt nyolckerekĂ» Stryker pĂĄncĂ©lozott szĂĄllĂ­tĂł harcjĂĄrmĂ»vek.

Az ukrajnai vĂĄlsĂĄg miatt beĂĄllt Ășj eurĂłpai helyzetben a NATO kiemelkedĂ” feladatkĂ©nt kezeli a keleti tagorszĂĄgok terĂŒletĂ©n törtĂ©nĂ” gyakorlatozĂĄst Ă©s erĂ”teljes megjelenĂ©st, hogy ezzel is demonstrĂĄlja elkötelezettsĂ©gĂ©t tagjai vĂ©delmĂ©re OroszorszĂĄggal szemben. Ennek Ă©rdekĂ©ben az ĂłriĂĄsi konvoj nem vonaton, hanem sajĂĄt lĂĄbon, azaz kerĂ©ken indult Ăștnak tegnap, hogy CsehorszĂĄgon Ă©s SzlovĂĄkiĂĄn keresztĂŒl, közĂșton jöjjön MagyarorszĂĄgra, ahovĂĄ ma vĂĄrjĂĄk Ă©rkezĂ©sĂŒket.

Itt a legfontosabb mozzanat a Mosoni-DunĂĄn, GyĂ”r–BĂĄcsa tĂ©rsĂ©gĂ©ben vĂ©grehajtott oda-vissza folyami ĂĄtkelĂ©s lesz, amelyet az ĂșszĂĄskĂ©ptelen amerikai jĂĄrmĂ»vek a honvĂ©dsĂ©g szentesi mĂ»szaki alakulata ĂĄltal telepĂ­tett pontonhĂ­don hajtanak vĂ©gre. CsĂŒtörtökön bemutatĂłnap is lesz itt, majd az amerikaiak megindulnak dĂ©l felĂ©, hogy a vĂĄrpalotai Ă©s hajmĂĄskĂ©ri gyakorlĂł- Ă©s lĂ”tereken gyakorlatozzanak a vendĂ©glĂĄtĂł magyar Ă©s mĂĄs szövetsĂ©ges egysĂ©gekkel az elkövetkezĂ” mĂĄsfĂ©l hĂłnapban. CsĂŒtörtökön a GyĂ”rhöz közeli PĂ©ren nagyszabĂĄsĂș ejtĂ”ernyĂ”s deszantolĂĄsra is sor kerĂŒl, itt az olaszorszĂĄgi VicenzĂĄban ĂĄllomĂĄsozĂł 173. lĂ©gimozgĂ©konysĂĄgĂș dandĂĄr katonĂĄi egyĂŒtt ugranak a szolnoki 88. KönnyĂ» Vegyes ZĂĄszlĂłalj ejtĂ”ernyĂ”seivel.

Az illetĂ©kesek az Ă©rintett tĂ©rsĂ©gekben Ă©s Ăștvonalakon fokozott figyelmet kĂ©rnek az arra közlekedĂ”ktĂ”l, hiszen a nehĂ©z jĂĄrmĂ»vek csak lassabban tudnak egy-egy vĂĄratlan forgalmi helyzetre reagĂĄlni, vezetĂ”ik pedig több esetben nem rendelkeznek tökĂ©letes kilĂĄtĂĄssal. A mozgĂĄsokat ezzel egyĂŒtt rendĂ”ri Ă©s katonai rendĂ©szi erĂ”kkel mindenhol felvezetik, illetve biztosĂ­tjĂĄk a balesetek Ă©s fennakadĂĄsok elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben. SzĂĄmĂ­tanak Ă©rdeklĂ”dĂ”kre is: Ă”k csĂŒtörtökön a gyĂ”ri KĂŒlsĂ” BĂĄcsai Ăști fĂŒves terĂŒleten 8 Ă©s 11 Ăłra között, a BĂ©csi kapu tĂ©ren pedig 14 Ă©s 17 Ăłra között haditechnikai bemutatĂłt is lĂĄthatnak.

De nem csak a földön lesz jelentĂ”s katonai mozgĂĄs az orszĂĄgban. PĂĄpĂĄn ugyanis szintĂ©n ezekben a napokban zajlik egy hazai viszonyok között nagyszabĂĄsĂșnak nevezhetĂ” helikopteres gyakorlat. Az Ășgynevezett Többnemzeti összhaderĂ”nemi szemĂ©lyi mentĂ©s egysĂ©gesĂ­tĂ©si tanfolyam (CJPRSC) sorĂĄn azt sajĂĄtĂ­tja el az ideĂ©rkezĂ” több mint hĂșsz kĂŒlönbözĂ” repĂŒlĂ”eszköz szemĂ©lyzete, hogy szövetsĂ©ges hadmĂ»veletek közben mikĂ©nt mentsenek ki szemĂ©lyeket (pĂ©ldĂĄul lelĂ”tt gĂ©pek pilĂłtĂĄit, egysĂ©gĂ©tĂ”l elszakadt katonĂĄkat, sebesĂŒlteket) ellensĂ©ges terĂŒletrĂ”l. Az elmĂșlt napokban DunĂĄntĂșlrĂłl mĂĄr szĂĄmos lakossĂĄgi bejelentĂ©s Ă©rkezett nagyobb helikopterkötelĂ©kekrĂ”l, s bĂĄr az aktivitĂĄs nagyobb rĂ©sze a gyakorlĂłterek felett zajlik majd, lesznek kĂŒlsĂ” helyszĂ­nek is, mint Balatonkiliti Ă©s SzentkirĂĄlyszabadja, illetve Kalocsa repĂŒlĂ”tere.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye hét nemzet több mint 1800 katonåjåt említette a magyarorszågi gyakorlatok kapcsån. Mint írtåk, ötszåz amerikai mellett, szlovåk, ukrån, szlovén, romån és horvåt résztvevÔk is lesznek.
Link

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2015. szeptember 14. 11:05:07
ElÔzmények:

KĂ­na ĂŒzen: Az EgyesĂŒlt Államoknak lĂ©pnie kell az eurĂłpai menekĂŒltĂŒgyben. A Hszinhua szerzĂ”je szerint az elÔållt helyzet sok tanulsĂĄga közĂŒl a legfontosabb, hogy Washingtonnak fel kell ismernie: az "amerikai tĂ­pusĂș demokrĂĄcia" bevezetĂ©se mĂĄs orszĂĄgokban csak felfordulĂĄshoz, gyilkolĂĄsokhoz Ă©s a civilek elvĂĄndorlĂĄsĂĄhoz vezet. http://hvg.hu/vil...k_lepnie_k
#2 | ipafai - 2015. szeptember 14. 14:07:26
hadihajĂłk a DunĂĄn !!! HĂ­Ă­Ă­nnnyye !! És a tegeralattjĂĄrĂłnk is kĂșszik a vĂ­z alatt ?? s_*_olle:-D És mikor jön a repĂŒlĂ”gĂ©p hordozĂł anyahajĂł ????

http://www.sugopa...ok-a-dunan
#3 | postaimre - 2015. szeptember 14. 15:12:10
Fokozott rendÔri ellenÔrzést rendeltek el az egész orszågban

Az orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄny fokozott ellenĂ”rzĂ©st rendelt el az orszĂĄg egĂ©sz terĂŒletĂ©n.

A rendĂ”rsĂ©g fokozott ellenĂ”rzĂ©st hajt vĂ©gre MagyarorszĂĄg teljes közigazgatĂĄsi terĂŒletĂ©n ma dĂ©ltĂ”l szeptember 30-ĂĄn 24 ĂłrĂĄig - jelentette be az ORFK.http://hvg.hu/itth...tek_el#rss
#4 | Perje - 2015. szeptember 14. 21:00:51
Milyen kĂŒlönös, hogy az ez elĂ”re eltervezett hadgyakorlat, Ă©s az orszĂĄgon valĂł vĂ©gig strabacolĂĄs egybe esik a legnagyobb menekĂŒlt ĂĄradat ideĂ©rkezĂ©sĂ©vel. Azt ötĂ©ves tervek anno kutya fĂŒle volt ezek ĂŒtemezĂ©se,tervezĂ” kĂ©pessĂ©ge mellett.:|

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.