Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Néhány józan szó Franciaországból


Szerencsére úgy tûnik, nem minden nyugat-európai újságíró vesztette el a józan eszét bevándorlás-ügyben.

Ivan Rioufol, a Le Figaro korábbi fõszerkesztõjének minapi írása legalábbis árnyalja azt a liberális véleménydiktatúra által formált képet, hogy Magyarország maga a patás ördög, a bevándorlók pedig mind életüket mentõ szír menekültek.

A jobboldali-konzervatĂ­v francia napilap SzĂłlásszabadság nevĂ» blogján megjelent bejegyzĂ©s leleplezi a balliberális politikusok Ă©s mĂ©dia álszentsĂ©gĂ©t – Rioufol FranciaországrĂłl szĂłlĂł szavai egĂ©sz EurĂłpára Ă©rvĂ©nyesek. A szerzõ elmondja, hogy miközben Hollande elnök a január 11-i párizsi menetet „az egyĂĽttĂ©lĂ©sre vonatkozĂł közös akaratkĂ©nt” állĂ­tja be, elfelejti megemlĂ­teni azt, hogy Ă©ppen a bevándorlás által legsĂşlyosabban Ă©rintett francia városok maradtak távol a megemlĂ©kezĂ©stõl. „Ăšgy tĂ»nik, a muszlim közössĂ©g asszimiláciĂł-ellenessĂ©ge, valamint a köztársaság Ă©s a demokrácia elleni dzsihádista támadások sem aggasztják kĂĽlönösebben a hatalmat Ă©s mĂ©dia-kĂłrusát” – Ă­rja a szerzõ.

Rioufol az EurĂłpai UniĂł gyengesĂ©gĂ©re is jĂł Ă©rzĂ©ssel tapint rá: „Elegendõ meghallgatni a magyar Orbán Viktor által keltett felháborodást – akit fĂ©lszavakkal a minap Hollande is megrĂłtt – hogy lemĂ©rhessĂĽk [Franciaország] törĂ©kenysĂ©gĂ©t, amely kĂ©ptelennĂ© teszi a legelemibb kĂĽlönbsĂ©gtĂ©telre, amikor is »menekĂĽlteknek« kereszteli azokat a tiltott határátlĂ©põket, akik közĂĽl sokan semmilyen politikai menedĂ©kjogra nem tarthatnak igĂ©nyt.”

(Migránsok Röszkénél.)

A cikk egĂ©szen máshogy látja a magyar miniszterelnök munkáját, mint az elhĂ­resĂĽlt The Guardian-Ă­rás: „Azzal, hogy Orbán Ăşgy Ă­tĂ©lte meg, hogy a migránsok áradata veszĂ©lyezteti EurĂłpa »keresztĂ©ny Ă©rtĂ©keit« Ă©s kijelentette, hogy »jogunk van arra, hogy ne akarjunk egyĂĽtt Ă©lni nagy számĂş muszlim közössĂ©gekkel az országunkban«, szĂ©trobbantotta a kizárĂłlag a diszkrimináciĂłmentessĂ©gre Ă©s a bekötött szemmel valĂł befogadásra feleskĂĽdött »helyesen gondolkodĂłk« által elõírt morális tabukat.”

A cikk befejezĂ©sĂĽl felhĂ­vja a figyelmĂĽnket az izraeli miniszterelnöki minapi nyilatkozatára: „Nem fogjuk hagyni, hogy Izraelt elnyelje az illegális bevándorlĂłk Ă©s terroristák áradata”. JĂł lenne hasonlĂł kiállást látni az EurĂłpai UniĂłt vezetõ politikusoktĂłl is…

A szerzõ véleményét azonban (sajnos) hiba lenne a Le Figaro álláspontjával azonosítani. Csak reménykedhetünk benne, hogy Ivan Rioufol írása nem az európai józan ész rekviemje, hanem az egyik elsõ ébresztõt fújó kürtszó.


Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. szeptember 14. 21:18:26
Charlie Hebdóékk viszon elvesztették a józan eszüket. A tengerbe fulladt szír kisfiún viccelõdnek. Ritka aljas húzása részükrõl..
http://vs.hu/koze...ebdo-0914#
Európa mégis mellettük menetelt, amikor néhányat kiiktattak közülük. Itt lenne az ideje egy " Nem vagyok Charlie " menetnek.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.