Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Romániának hasznosítania kell az elvándorolt románok potenciálját


Figyeltek? Mindenki "húzzon haza"...de persze a dolog messze nem ilyen egyszerû. Most itthon vagyok, de vagy 300 ezret a tetvek közül ki kék iktatni gyorsan, hogy úgy is érezzem. A munkát szívesen elvégzem, megbecsülés se kell érte. Klaus Johannis román államfõ szerint Romániának hasznosítania kell az országból elvándorolt románok potenciálját.

A román elnök a román diaszpórát megszólító Smart diaspora (Okos diaszpóra) címû bukaresti konferencián mondott beszédet kedden. Úgy vélekedett, hogy a diaszpóra potenciálja akkor lesz teljes mértékben hasznosítható, amikor nem kényszerbõl, hanem választás eredményeként élnek és dolgoznak román állampolgárok külföldön, amikor a diaszpórában élõ románok számára lehetõség lesz annak tudatában visszatérni hazájukba, hogy a munkájukat itt is elismerik, és megjutalmazzák.

Klaus Johannis szerint arra kell megoldásokat keresni, hogy Románia hosszú távon a javára fordíthassa a jelenlegi agyelszívást. Az elnök szerint azt is el kell érni, hogy a diaszpórában élõ románok "a román kultúra és hagyományok nagyköveteivé váljanak" szerte a világban.

A román elnök szerint Romániának három alapvetõ kérdésre kell választ találnia.

"Hogyan érhetjük el, hogy azok az értékes fiataljaink, akik elmennek az országból: a szakértõk, a tanárok, az orvosok, a kutatók, a közgazdászok, de mindazok, akik bármilyen mesterségben keményen dolgoznak, egy adott pillanatban vissza is térhessenek?" - fogalmazta meg az elsõ kérdést. Hozzátette, e kérdéskörben gyorsan megoldható probléma lenne a külföldön szerzett diplomák romániai elismertetésének a felgyorsítása.

A második kérdésnek a külföldön élõ románok képviseletét, az anyaországhoz való kötõdésük megerõsítését, az identitásuk megõrzéséhez nyújtott segítséget említette. Elengedhetetlennek tartotta annak biztosítását, hogy a külföldön élõ románok élhessenek választójogukkal a romániai választásokon. Emlékeztetett arra, hogy a román parlamenti pártok vállalták a levélben történõ szavazás biztosítását a diaszpóra számára.

A harmadik kérdésnek azt tekintette, hogy a román diaszpóra "Románia hangjává váljon" szerte a világban. "Eltávozott honfitársaink Románia névjegykártyái a határainkon túl. Õk a román kultúra és hagyományok nagykövetei ott, ahol élnek. És az a feladatunk, hogy mi magunk adjunk szimbolikus, de világos felhatalmazást minden nagykövetnek arra, hogy miként képviselheti és támogathatja távolról is Romániát" - fogalmazott az elnök.

Becslések szerint az 1989-es rendszerváltozás óta 2-3 millió román állampolgár hagyta el az országot, és keresett külföldön megélhetést.Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. szeptember 16. 11:10:33
Valószínû, hogy nem azt a diaszpórát várják vissza, akik spórával szaporodnak nálunk is, és akiket küldenének vissza bárhonnan, ahová kitántorogtak.

Milyen körmönfont kijelentés a fenti. Mondják azt, hogy a felvásárolt országba beköltöznek a vevõk.s_*_mai
#2 | postaimre - 2015. szeptember 16. 11:14:38
Perje várják vissza a sok rohadt rabló-kódis cigányt...mert ezekkel tele a világ. Van pár román is, aki dógozik, én is találkoztam egyel. Õk szivattyút javítottak fel. El is baxták, folyt a glikol rendesen, de biztos csak véletlen volt. De õ legalább dolgozott. Jó kis korszakot élünk és ha a dinoszauruszok most élnének, esélyük lenne a kihalásra.
#3 | Perje - 2015. szeptember 16. 11:23:42
Mi is kihalunk, majd mutogatnak bennünket géppel mozgatott bábuként egy etyeki-holivudi Jew-rassz-ik park címû filmben. Kasszasiker lesz.:|
#4 | Fidel - 2015. szeptember 16. 15:57:41
Perje! Jew-rasszik park!s_*_kacs_*_grat Vagy Jew-rassziszt-park:D
#5 | Perje - 2015. szeptember 16. 16:30:54
A haszid diaszpóra látogatta meg ez évben is Umany ukrán várost. A közel-keleti menekültek hátrahagyott szeméttömege ezekéhez képest kutya fa@a. Ebben az évben nem csak a felnõtt férfiak mentek, vitték magukkal a fiú gyermekeket is, hogy átadják nekik ezt a" szép újévi hagyományt".
A helybéli õslakosok keresztet állítottak a város határában lévõ tó partára elrettentés céljából, de annak semmi hatása nem lett. Teleszemetelték a tavat is.
Egy ismert újságíró tudósítása az eseményrõl:
http://varlamov.r...59169.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.