Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Er√Ķs√∂d√Ķ k√≠nai-izraeli kereskedelem √©s technol√≥giatranszfer


Izrael m√°sodik legjobb "bar√°tja" K√≠na. A legeslegjobb, term√©szetesen "Oroszorsz√°g".... Egy forr√≥ augusztusi napon a terhes Meirav Rene Shacked Peking 798 nev√Ľ m√Ľv√©sznegyed√©ben s√ľrg√∂l√Ķd√∂tt, hogy rendezv√©ny√©n minden sim√°n menjen. Heteken √°t k√ľld√∂zgette a megh√≠v√≥kat olyan k√≠nai √ľzletembereknek, akik izraeli v√°llalatokkal akarnak egy√ľttm√Ľk√∂dni.

A Bevezet√©s az Izraellel val√≥ √ľzletel√©shez c√≠m√Ľ szemin√°riumot a K√≠nai Izraeli Kereskedelmi Kamara rendezte frissen fel√ļj√≠tott √©p√ľlet√©ben. K√∂r√ľlbel√ľl hatvan √ľzletember vett r√©szt a rendezv√©nyen, ahol a nagyk√∂vets√©g k√©t tisztvisel√Ķj√©t√Ķl, egy izraeli bank√°rt√≥l, k√©t √ľgyv√©dt√Ķl √©s az izraeli kereskedelmi f√∂der√°ci√≥ egyik magas rang√ļ munkat√°rs√°t√≥l kaphattak v√°laszt k√©rd√©seikre.

A Shacked által vezetett kereskedelmi kamara egy nonprofit szervezet, amit 2008-ban alapított a korábbi izraeli elnök, Simón Peresz Pekingben.

A k√≠nai l√°togat√≥kat az √©rdekelte, hogy sz√°mukra mit aj√°nlhat Izrael, √©s hogyan hozt√°k l√©tre pezsg√Ķ start-up √©s innov√°ci√≥s kult√ļr√°jukat.

„Nagyon lelkesek, √©s nagyon konkr√©t k√©rd√©seik vannak. Tudni akarj√°k, hogy milyen technol√≥gi√°kat k√≠n√°l Izrael. Hogy hogyan lehet dolgozni Izraelben, milyen szab√°lyok vannak √©rv√©nyben a c√©galap√≠t√°sra, regisztr√°ci√≥ra, van-e korm√°nyzati t√°mogat√°s." – mondta Shacked.

M√≠g a legt√∂bb k√ľlf√∂ldi kereskedelmi kamara a pekingi √ľzleti negyed monolit ac√©l √©s √ľveg felh√Ķkarcol√≥iban tal√°lhat√≥, az izraeli kereskedelmi kamara a 798-as ter√ľletet v√°lasztotta, ahol r√©gi gy√°r√©p√ľleteket alak√≠tottak √°t gal√©ri√°kk√° √©s m√Ľtermekk√©.

„Pont ez√©rt v√°lasztottuk ezt a helysz√≠nt, meg akarjuk mutatni Izrael kreat√≠v √©s innovat√≠v oldalait." – mondta Shacked.

A nagy m√©retbeli k√ľl√∂nbs√©g ellen√©re K√≠na √©s Izrael k√∂z√∂tt rohamosan b√Ķv√ľl a kereskedelem √©s a befektet√©sek.

„Izrael innov√°ci√≥j√°r√≥l √©s er√Ķs kutat√°s-fejleszt√©s√©r√Ķl ismert, valamint v√≠ztiszt√≠t√≥ √©s mez√Ķgazdas√°gi technol√≥gi√°ir√≥l. K√≠na √©s Izrael gazdas√°gai nagy m√©rt√©kben kieg√©sz√≠tik egym√°st. Nemcsak a kereskedelem, hanem a k√≠nai befektet√©sek is rohamosan b√Ķv√ľlnek Izraelben." – mondta Pan Guang, a Sanghaji Zsid√≥ Tanulm√°nyok K√∂zpontj√°nak d√©k√°nja.

K√≠na jelenleg Izrael harmadik legnagyobb exportpiaca. 2014-ben a k√©toldal√ļ kereskedelem √©rt√©ke el√©rte a 11 milli√°rd doll√°rt, amelynek 30%-√°t tette ki Izrael K√≠n√°ba ir√°nyul√≥ exportja. Ek√∂zben K√≠na 300 milli√≥ doll√°rt fektetett az izraeli cs√ļcstechnol√≥gi√°s term√©kekbe 2014-ben.

M√°jusban Izrael csatlakozott az √Āzsiai Infrastrukt√ļra Fejleszt√©si Bankhoz (AIIB), ami szint√©n jelzi, hogy Izrael hossz√ļ t√°von szeretn√© er√Ķs√≠teni kapcsolatait K√≠n√°val.

„Izrael K√≠na egyik fontos gazdas√°gi √©s kereskedelmi partnere a K√∂zel-Keleten, az Egy √Ėv Egy √öt kezdem√©nyez√©s ment√©n." – mondta Pan.

Az √Ėv √©s √öt a Selyem√ļt Gazdas√°gi √Ėvezetre √©s a 21. Sz√°zadi Tengeri Selyem√ļtra, a n√©h√°ny √©ve K√≠na √°ltal kezdem√©nyezett nemzetk√∂zi kereskedelmi √©s infrastruktur√°lis projektekre utalnak.

Kor√°bban ez √©v folyam√°n Shen Danyang, a k√≠nai Kereskedelmi Miniszt√©rium sz√≥viv√Ķje lemondta, hogy Izrael √©s K√≠na hat√°stanulm√°nyt k√©sz√≠tettek egy izraeli-k√≠nai szabadkereskedelmi z√≥na l√©trehoz√°s√°r√≥l, a megval√≥s√≠t√°sr√≥l pedig m√©g id√©n t√°rgyal√°sok kezd√Ķdnek. A 2017-re v√°rt j√≥v√°hagy√°st k√∂vet√Ķen Izrael elt√∂rli a k√≠nai term√©kek 98%-√°nak v√°mjait, √©s ugyan√≠gy tesz K√≠na is az izraeli term√©kekkel.

Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Guangdong √©s Yunnan tartom√°nyok m√°r t√∂bb izraeli ipari parkot l√©tes√≠tettek, hogy el√Ķseg√≠ts√©k az izraeli v√°llalatokkal val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©st. Az ipari parkok ingyen irod√°t, ad√≥kedvezm√©nyeket √©s egy√©b t√°mogat√°sokat aj√°nlanak.

„Nagyon j√≥, hogy K√≠na k√©sz irod√°kat aj√°nlani. Azonban Izrael egy kis orsz√°g, sok kicsi, de pezsg√Ķ v√°llalattal. √ēk nem engedhetik meg maguknak, hogy sok izraeli munkat√°rsat tartsanak K√≠n√°ban, hosszabb id√Ķn kereszt√ľl. √ēket sokkal jobban √©rdekli term√©keik √©s technol√≥gi√°juk √©rt√©kes√≠t√©se." – mondta Mickey Mushinsky, a kereskedelmi kamara eln√∂ke.

A k√≠nai gazdas√°g jelenleg kritikus √°talakul√°son megy kereszt√ľl, √©s a nagyobb innov√°ci√≥s k√©pess√©gek kifejleszt√©se kulcsfontoss√°g√ļ e folyamatban.

Li Keqiang k√≠nai minisztereln√∂k t√∂bbsz√∂r hangs√ļlyozta az √Āllamtan√°cs √ľl√©sein, hogy az innov√°ci√≥ √©s a start-up v√°llalatok t√°mogat√°sa √©letbe v√°g√≥ fontoss√°g√ļ. Li minisztereln√∂k elmondta, hogy a k√≠nai emberek kimer√≠thetetlen kreat√≠v potenci√°llal rendelkeznek a gazdas√°gi fejleszt√©s ter√©n.

Az innov√°ci√≥ √©s a start-up kult√ļra pont az a k√©t ter√ľlet, ahol Izrael seg√≠teni tud.

„Izraelben az innov√°ci√≥ egy √©letst√≠lus. Az innov√°ci√≥ a n√∂veked√©si motorunk. Az izraeli gazdas√°g m√°r t√ļlesett egy hasonl√≥ folyamaton, amin most K√≠na megy kereszt√ľl. Amikor Izrael √Āllamot 66 √©vvel ezel√Ķtt l√©trehozt√°k, szocialist√°k voltunk. Tervgazdas√°gunk volt, ami v√©g√ľl a mag√°nszektort is mag√°ba foglalta. Fejlesztett√ľk iparunkat." – mondta Yaffa Ben-Ari, az izraeli K√ľl√ľgyminiszt√©rium k√ľlgazdas√°gi igazgat√≥helyettese m√°rciusi pekingi l√°togat√°sa sor√°n a Global Timesnak.

A nyugati orsz√°gokkal √∂sszehasonl√≠tva, Izrael sokkal ink√°bb hajland√≥ fejlett, polg√°ri hasznos√≠t√°s√ļ technol√≥gi√°val ell√°tni K√≠n√°t p√©ld√°ul az informatika, a gy√≥gy√°szat vagy a vegyipar ter√©n.

K√≠na igyekszik maga m√∂g√∂tt hagyni az olcs√≥ term√©keket √©s vezet√Ķ poz√≠ci√≥ra t√∂rekszik a cs√ļcstechnol√≥gi√°ban. Izrael sz√°mos ter√ľleten rendelkezik fejlett technol√≥gi√°val, piac √©s t√Ķke tekintet√©ben azonban m√°r nem √°ll ilyen j√≥l. K√≠na piaca √≥ri√°si, √©s a sz√ľks√©ges termel√©si kapacit√°s is ki√©p√ľlt. Egy megk√©rdezett izraeli √ľzletember elmondta, hogy legnagyobb aggodalmukat nem a jogi bizonytalans√°g vagy a b√ľrokr√°cia jelenti a K√≠n√°val val√≥ √ľzletel√©s sor√°n, hanem a kultur√°lis √©s a hozz√°√°ll√°sban val√≥ k√ľl√∂nbs√©gek.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2015. szeptember 17. 08:33:33
Milyen √©rdekes, hogy a k√≠nai "Kommunizmus" √©s a nyugati? nagy b√ľd√∂s "Mocsokr√°cia" tulajdonk√©ppen azonos eredm√©nyeket tud felmutatni.

Mig az els√Ķ brut√°lis er√Ķszakkal tartja fenn a rabszolgas√°got, √©s a p√©nz hatalm√°t, addig a m√°sik szimpl√°n voksokkal.
Az eredmény ugyanaz.

Az els√Ķ a gyilkoss√°g, a m√°sodik az √∂ngyilkoss√°g.
Az eredmény ugyanaz........
#2 | Szalonna - 2015. szeptember 17. 11:24:01
Mert a Kínai kormány az nem zsidó....
#3 | Ro-zsola - 2015. szeptember 18. 20:03:06
Hahaha , hahaha , hahaha
Jót röhögtem a " diplomácián ".
" A hazugság másnéven diplomácia "
Elhangzik a kölcsönös nyalizás. Igenám csakhogy :
1. Oroszország " terroristamentesít " Szíriát
2. Izrael mindenképpen egyezkedni akar Palesztínával
3. Ukrajna már nagyon sok pénzt felemésztett
4. Izland is csatlakozott az izraeli termékek bojkotjához
5....
Csodálkozhatunk ha jópofizik Kínával ?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.