Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

VisszaĂ©lĂ©seket vĂ©lt felfedezni, elbocsĂĄtottĂĄk az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g fegyelmi tisztjĂ©t


Ezen be kell xarni! Ilyen hĂŒlyĂ©t. FeljelentĂ©st tesz, meg minden...a hĂŒlye fegyelmis tiszt Ă©s megsĂ©rtĂ”dik, ha kirĂșgjĂĄk. Barom. RemĂ©lem ez nem felvezetĂ©s ..., mert nagyon nincs kedvem mĂĄr szĂ©pen beszĂ©lni... SzolgĂĄlati visszaĂ©lĂ©sek gyanĂșjĂĄrĂłl szĂĄmolt be a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©gen megtett feljelentĂ©sĂ©ben az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g egyik eltĂĄvolĂ­tott munkatĂĄrsa. A nyomozĂĄst ugyan megszĂŒntettĂ©k, de a feljelentĂ” panasszal Ă©lt – közölte az ĂŒgyĂ©szsĂ©g az ÁtlĂĄtszĂłval. Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s Hivatala megkeresĂ©sĂŒnkre csak az eljĂĄrĂĄsra vonatkozĂł kĂ©rdĂ©sekre vĂĄlaszolt, arrĂłl, hogy folytattak-e belsĂ” vizsgĂĄlatot az elbocsĂĄtott feljelentĂ” ĂĄltal kifogĂĄsolt ĂŒgyekrĂ”l, nem nyilatkoztak.

Egy, az ĂĄllĂĄsĂĄbĂłl eltĂĄvolĂ­tott, sĂ©rtett ember bosszĂșjĂĄnak tartjĂĄk az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HivatalĂĄnĂĄl, hogy a Parlament Ă©s a törvĂ©nyhozĂĄs vĂ©delmĂ©re lĂ©trehozott OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g egyik elbocsĂĄtott alapĂ­tĂł tagja a szervezetnĂ©l megtapasztalt, ĂĄltala jogszabĂĄlyellenesnek tartott visszĂĄssĂĄgok miatt a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©ghez fordult.

A 349 fĂ”s fegyveres testĂŒletet 2013. januĂĄr 1-jĂ©vel hoztĂĄk lĂ©tre, Ă©s mint honlapjukon is szerepel, a szervezet az indulĂł Ă©vben 2,3 milliĂĄrd forintbĂłl gazdĂĄlkodhatott. Egyebek mellett az ÕrsĂ©g mĂ»ködĂ©sĂ©re vonatkozĂł jogszabĂĄlyi hĂĄttĂ©r kidolgozĂĄsĂĄban, alapĂ­tĂł tagkĂ©nt vett rĂ©szt a 2014 decemberĂ©ben feljelentĂ©st tĂ©vĂ” fĂ©rfi, aki nevĂ©nek elhallgatĂĄsĂĄt kĂ©rte az ÁtlĂĄtszĂłtĂłl, mondvĂĄn, nem a szemĂ©lye fontos, hanem az ĂĄltala tapasztalt visszĂĄssĂĄgok feltĂĄrĂĄsa.

ForrĂĄsunk a KĂ©szenlĂ©ti RendĂ”rsĂ©gtĂ”l ment ĂĄt az Ășj szervezethez annak 2013-as alapĂ­tĂĄsakor, ahol fegyelmi Ă©s jogi tisztkĂ©nt dolgozott.

Nem sokĂĄig, mert 2014 mĂĄjusĂĄban ĂĄtszervezĂ©sre hivatkozva megszĂŒntettĂ©k a beosztĂĄsĂĄt, Ășj munkakört pedig nem ajĂĄnlottak fel neki, pedig tudomĂĄsa szerint volt olyan betöltetlen stĂĄtusz, amely vĂ©gzettsĂ©gĂ©nek Ă©s kĂ©pzettsĂ©gĂ©nek megfelelt volna. A rendelkezĂ©sĂŒnkre bocsĂĄtott iratok szerint fĂ”nökei a döntĂ©st azzal indokoltĂĄk, hogy az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©gnĂ©l alig van fegyelmi ĂŒgy, Ă­gy felesleges ezen a terĂŒleten bĂĄrkit foglalkoztatni.

Az, hogy jogi referenskĂ©nt szĂĄmos mĂĄs teendĂ”je is akadt, nem szĂĄmĂ­tott. A törtĂ©ntek utĂĄn a tiszt a munkaĂŒgyi bĂ­rĂłsĂĄgon beperelte volt munkaadĂłjĂĄt, döntĂ©s ebben az ĂŒgyben mĂ©g nem szĂŒletett.

A fĂ©rfi szerint felmentĂ©sĂ©nek oka az volt, hogy konfrontĂĄlĂłdott az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s hivatalĂĄnak vezetĂ”ivel, tovĂĄbbĂĄ, hogy az ÕrsĂ©g parancsnokĂĄnak – mint a feljelentĂ©sben szerepel – kĂ­nossĂĄ vĂĄlt, mivel nĂ©gyszemközti beszĂ©lgetĂ©sek alkalmĂĄval a szervezetnĂ©l tapasztalt hibĂĄkat, hiĂĄnyossĂĄgokat jelezte szĂĄmĂĄra, ugyanakkor megoldĂĄsi javaslatokkal is Ă©lt.

A volt fegyelmi tiszt az eltĂĄvolĂ­tĂĄsa utĂĄn Ă©rtesĂŒlt arrĂłl, hogy egykori kollĂ©gĂĄival az övĂ©hez hasonlĂł visszaĂ©lĂ©sgyanĂșs dolgok törtĂ©ntek, ezĂ©rt a hivatĂĄsosokkal szemben eljĂĄrni illetĂ©kes Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g (KNYF) Budapesti RegionĂĄlis OsztĂĄlyĂĄn is feljelentĂ©st tett.

SajĂĄt beosztĂĄsĂĄnak megszĂŒntetĂ©sĂ©vel kapcsolatban – mint az szerepel az atlatszo.hu birtokĂĄban lĂ©vĂ” dokumentumban – azt hangsĂșlyozta, hogy a döntĂ©s szabĂĄlytalan volt, mivel egy belĂŒgyminiszteri rendelet elÔírja, hogy a rendvĂ©delmi szerveknĂ©l kell legyen a fegyelmi ĂŒgyek kivizsgĂĄlĂĄsĂĄra szervezet vagy egy azokkal foglalkozĂł munkatĂĄrs, de az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©gnĂ©l ezt nem tartottĂĄk fontosnak.

Ugyanakkor a fĂ©rfi tudomĂĄsa szerint idĂ©n nyĂĄron mĂ©giscsak felvettek az ÕrsĂ©ghez valakit fegyelmi tiszti feladatok ellĂĄtĂĄsĂĄra, Ă©s ez erĂ”sĂ­ti azon meggyĂ”zĂ”dĂ©sĂ©t, hogy Ă”t mĂĄs okbĂłl tĂĄvolĂ­tottĂĄk el a szervezettĂ”l.

A volt tiszt a KNYF-en tett feljelentĂ©sĂ©ben olyan, ĂĄltala visszĂĄsnak tartott dolgokrĂłl beszĂ©lt, mint pĂ©ldĂĄul hogy a testĂŒlethez Ășgy vettek fel embereket – köztĂŒk az egyik parancsnokhelyettest – tiszti beosztĂĄsokba, hogy az ahhoz szĂŒksĂ©ges szakirĂĄnyĂș rendĂ©szeti felsĂ”fokĂș vĂ©gzettsĂ©ggel nem rendelkeztek.

TovĂĄbbĂĄ elĂ”fordult is – hozta fel a tiszt –, hogy az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g egyik dolgozĂłja Ășgy költöztette vidĂ©kre az egyik, nem a szĂĄmĂĄra kiadott szolgĂĄlati jĂĄrmĂ»vel a fiĂĄt, hogy arra nem volt jogosult Ă©s költsĂ©gtĂ©rĂ­tĂ©st sem kellett fizetnie. Ezek mellett mĂ©g arrĂłl is emlĂ­tĂ©st tett a feljelentĂ©sĂ©ben, hogy tudomĂĄsa szerint a testĂŒletnĂ©l lezĂșzattak Robotzsaru ĂŒgyviteli Ă©s ĂŒgyfeldolgozĂł rendszerben kĂ©szĂŒlt iratokat, vagy visszadĂĄtumoztak egyes anyagokat, hogy minden rendben lĂ©vĂ”nek tĂ»njön.

Az ÕrsĂ©g mĂ»ködĂ©sĂ©vel kapcsolatban a volt tiszt szerint az is felvetheti a bĂ»ncselekmĂ©ny gyanĂșjĂĄt, hogy a szervezetnĂ©l „a lĂ©tszĂĄmhoz kĂ©pest indokolatlanul magas a kikĂ©pzĂ”k Ă©s a pĂ©nzĂŒgyi kollĂ©gĂĄk szĂĄma. Az ÕrsĂ©gnĂ©l igazĂĄbĂłl pĂ©nzĂŒgyi ĂŒgyintĂ©zĂ©s nincs, szinte kizĂĄrĂłlag adminisztratĂ­v tevĂ©kenysĂ©gre korlĂĄtozĂłdik a feladatuk, mivel a bĂ©rszĂĄmfejtĂ©st, illetve a szemĂ©lyĂŒgyi kiadĂĄsok intĂ©zĂ©sĂ©t az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s Hivatala vĂ©gzi.”

A felsoroltakkal kapcsolatban azonban a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g nem ĂĄllapĂ­totta meg bĂ»ncselekmĂ©ny elkövetĂ©sĂ©t. ÉrdeklĂ”dĂ©sĂŒnkre azt közöltĂ©k, hogy a nyomozĂĄst idĂ©n jĂșlius 8-ĂĄn rĂ©szben bĂ»ncselekmĂ©ny, rĂ©szben bizonyĂ­tottsĂĄg hiĂĄnyĂĄban megszĂŒntettĂ©k. A feljelentĂ” errĂ”l szerkesztĂ”sĂ©gĂŒnknek a következĂ”kĂ©ppen vĂ©lekedett:

„Az eljĂĄrĂł ĂŒgyĂ©sz valĂłszĂ­nĂ»leg szĂĄndĂ©kosan nem vette figyelembe azokat a javaslatokat, amiket a bizonyĂ­tĂĄs Ă©rdekĂ©ben elmondtam neki. Úgy tĂ»nik, az ĂŒgyĂ©sz vagy az ĂŒgyĂ©szsĂ©g arra törekedett – ahogy a megszĂŒntetĂ” hatĂĄrozat szĂĄmomra mĂłkĂĄs indokolĂĄsa is tanĂșsĂ­tja –, hogy elsimĂ­tsa az ĂŒgyet.”

A nyomozĂĄst ugyan lezĂĄrtĂĄk, de a feljelentĂ” panasszal Ă©lt, amit mĂ©g nem bĂ­rĂĄltak el. A volt tiszt mĂ©g ennĂ©l is tovĂĄbb ment, kĂŒlön feljelentĂ©ssel fordult a KNYF-hez szolgĂĄlati visszaĂ©lĂ©s bĂ»ncselekmĂ©nyĂ©nek gyanĂșja miatt az Ă”t szerinte jogtalanul eltĂĄvolĂ­tĂł parancsnok ellen is.

Az eljĂĄrĂĄs Ă©rdekessĂ©ge, hogy az egyik tanĂș ĂĄltal elmondottakat – szintĂ©n jogellenesnek tartott elbocsĂĄtĂĄsĂĄrĂłl – az ĂŒgyĂ©szsĂ©g Ășgy Ă©rtĂ©kelte, hogy azok felvethetik bĂ»ncselekmĂ©ny gyanĂșjĂĄt, Ă©s azt feljelentĂ©skĂ©nt kezelte. A vizsgĂĄlĂłdĂĄs sorĂĄn viszont a KNYF arra jutott, hogy a tanĂș a visszaĂ©lĂ©sekrĂ”l csak ĂĄltalĂĄnossĂĄgokban szĂĄmolt be, illetve, amelyekrĂ”l konkrĂ©tumokat osztott meg az ĂŒgyĂ©szsĂ©ggel, azok nem voltak alkalmasak arra, hogy megĂĄllapĂ­tsĂĄk a bĂ»ncselekmĂ©ny elkövetĂ©sĂ©t. Így ezt a nyomozĂĄst is megszĂŒntettĂ©k. Az Ă©rintett szintĂ©n panasszal Ă©lt az ĂŒgyĂ©szsĂ©gi döntĂ©ssel szemben.

A feljelentĂ” ĂĄltal kifogĂĄsolt problĂ©mĂĄkrĂłl az ÁtlĂĄtszĂł megkĂ©rdezte az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HivatalĂĄt is, mert kĂ­vĂĄncsiak voltunk arra, hogy Ă©rtesĂŒltek-e a feljelentĂ©sben felsorolt ĂŒgyekrĂ”l, Ă©s ha igen, rendeltek-e el belsĂ” vizsgĂĄlatot, valamint hogy KövĂ©r LĂĄszlĂłt, az orszĂĄggyĂ»lĂ©s elnökĂ©t Ă©rtesĂ­tettĂ©k-e minderrĂ”l, az ilyen jellegĂ» ĂŒgyekben egyĂĄltalĂĄn kap-e tĂĄjĂ©koztatĂĄst.

A vĂĄlaszban erre nem tĂ©rtek ki. Csak annyit közöltek szerkesztĂ”sĂ©gĂŒnkkel, hogy az ĂŒgyĂ©szsĂ©g tĂĄjĂ©koztatta Ă”ket a nyomozĂĄs megszĂŒntetĂ©sĂ©rĂ”l, Ă©s kĂ©rtĂ©k, hogy tovĂĄbbi kĂ©rdĂ©seinket ott tegyĂŒk fel.

CsikĂĄsz Brigitta

FotĂł: OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g

FrissitĂ©s (2015. szeptember 14.): CikkĂŒnk megjelenĂ©se utĂĄn az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s Hivatala az alĂĄbbiakkal egĂ©szitette ki vĂĄlaszĂĄt:

KorĂĄbbi vĂĄlaszlevelĂŒnket kiegĂ©szĂ­tve, az alĂĄbbiakrĂłl tĂĄjĂ©koztatjuk: Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HivatalĂĄt a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g Budapesti RegionĂĄlis OsztĂĄlyĂĄn feljelentĂ©s alapjĂĄn indult bĂ»nĂŒgyi eljĂĄrĂĄs megindĂ­tĂĄsĂĄrĂłl a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g hivatalosan nem tĂĄjĂ©koztatta. A több hĂłnapig tartĂł nyomozĂĄs folyamĂĄn az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g több tagjĂĄnak kihallgatĂĄsĂĄrĂłl az OrszĂĄggyĂ»lĂ©si ÕrsĂ©g parancsnoka tĂĄjĂ©koztatta hivatali felettesĂ©t, az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnökĂ©t.

Link

Hozzászólások


#1 | osmagyar - 2015. szeptember 17. 18:54:31
Olyan ismerĂ”s ez a törtĂ©net, mintha valaki csinĂĄlt volna mĂĄr ilyet. Olvastam könyvet is tĂ”le talĂĄn. Azt hiszem Posta ImrĂ©nek hĂ­vjĂĄk s_*_trn. Imre, le a kalappal elĂ”tted Ă©s a csalĂĄdod elĂ”tt is, hogy mĂ©g azĂłta is rendĂŒletlenĂŒl ĂĄllod a sarat! s_*_gt
#2 | talpi - 2015. szeptember 17. 22:23:52
Csak nem a **** Klampecki valamely utĂłdja, Na mondjuk Ă”t sem az eszĂ©Ă©rt szerettĂ©k/?/ igaz, a fĂ”nöke, hamar bekerĂŒlt a mĂłkus kerĂ©kbe, Imre is ismerte, a "fĂ”nöke volt egy ideig " :D
#3 | postaimre - 2015. szeptember 18. 07:06:00
A forgatókönyv adott. Engem a "fegyelmis tisztekkel" csinåltattak ki. Mivel szinte szóról-szóra åtvették az esetem...így okkal tételezhetem fel, hogy minden a legnagyobb rendben.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.