Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Magyarország kiemelt célpont


√ćgy van, a zsid√≥-cig√°ny betelep√ľl√©s √©s magyarellenes terrorizmus szempontj√°b√≥l...., de hol a retkes qva zsid√≥ any√°tokban voltatok eddig √©s mennyien is? lesz olyan hibrid-holokoszt, hogy belek√≥dultok! Az utols√≥ pillanatban vagyunk, Eur√≥pa v√©gre r√°d√∂bbenhetne, hogy meg kell v√©denie a tengeri √©s a sz√°razf√∂ldi hat√°rait – jelentette ki a Magyar Id√Ķknek adott interj√ļj√°ban Horv√°th J√≥zsef. A polg√°ri elh√°r√≠t√°s, valamint a katonai titkosszolg√°lat volt f√Ķigazgat√≥-helyettese √ļgy v√©li, Magyarorsz√°g az iszl√°m sz√©ls√Ķs√©gesek kiemelt c√©lpontja, hiszen Franciaorsz√°g mellett haz√°nkban √©l a legnagyobb zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g.

РCsatlakozik azokhoz a véleményekhez, amelyek szerint a fizikai határzár nem jó megoldás, de az összes többi rosszabb ennél?
– A korm√°ny nem tehetett m√°st, nem volt alternat√≠v√°ja. Azt l√°tom, hogy Eur√≥pa fel√ľlt egy puskaporos hord√≥ra, az uni√≥ meghat√°roz√≥ vezet√Ķi pedig maguk gyujtott√°k meg a kan√≥cot. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy ezeknek az orsz√°goknak a titkosszolg√°latai – hasonl√≥an a magyar√©hoz – t√°j√©koztatt√°k a korm√°nyukat a tudom√°sukra jutott inform√°ci√≥kr√≥l. A nyugati politikusok r√∂vid t√°v√ļ c√©ljaik, √©rdekeik miatt azonban nem mert√©k meghozni azokat a d√∂nt√©seket, amelyeket Orb√°n Viktor. A magyar korm√°ny bizonyos szempontb√≥l kock√°zatos l√©p√©st tett, de az elm√ļlt napok reakci√≥i, az eur√≥pai orsz√°gok p√°nikra utal√≥ l√©p√©sei azt igazolj√°k vissza, hogy megfelel√Ķ d√∂nt√©sek sz√ľlettek. Amit m√©g fontosnak tartok, hogy a korm√°ny nem kapkodott. Kereste a megold√°st eur√≥pai szinten, de l√°that√≥ volt, hogy semmif√©le pozit√≠v visszajelz√©s nem √©rkezett az EU-b√≥l.

– Fogalmazzunk √ļgy, eleinte szinte kiz√°r√≥lag negat√≠v visszajelz√©sek √©rkeztek. N√©metorsz√°got pedig ink√°bb a zavaros kommunik√°ci√≥ jellemezte, b√°r v√©g√ľl ideiglenesen lez√°rta az osztr√°k hat√°r√°t.
– Nekem ez az eg√©sz t√∂rt√©net borzaszt√≥an furcsa. Angela Merkel kancell√°ri p√°lyafut√°s√°t szeml√©lve p√©lda n√©lk√ľli m√≥don egym√°ssal ellent√©tes nyilatkozatokat tett a migr√°ci√≥ √ľgy√©ben. Ennek az lehet az oka, hogy N√©metorsz√°g hetven√©ves f√≥bi√°i m√©g mindig m√Ľk√∂dnek, √©s egyszer√Ľen f√©l kimondani, hogy a n√©met √°llampolg√°rok biztons√°ga el√Ķr√©bb val√≥, mint a menek√ľlteknek titul√°lt emberek befogad√°sa. √Črdekes p√©ld√°ul, hogy Merkel nyilatkozataival szemben milyen v√©lem√©nyeket fogalmaztak meg a bajor politikusok, akik l√©nyegesen re√°lisabban m√©rt√©k fel a kialakult helyzetet.

– F√∂ldi L√°szl√≥, az Inform√°ci√≥s Hivatal egykori m√Ľveleti igazgat√≥ja √ļgy fogalmazott, hogy Eur√≥p√°t megt√°madt√°k, a kontinens a l√©t√©√©rt k√ľzd. Nem tartja t√ļlz√≥nak ezt az √°ll√≠t√°st?
– Nem. Ez egy t√∂k√©letes helyzetle√≠r√°s. Hozz√°tenn√©m, hogy Eur√≥pa asztal√°ra kiraktak egy fegyvert, amelyet n√©ha a fej√©hez tart, √©s orosz rulettet j√°tszik. Rendk√≠v√ľl vesz√©lyes ez a magatart√°s. A nyugati orsz√°gok immunrendszere a jelek szerint l√©nyegesen alacsonyabb szinten m√Ľk√∂dik, mint a keleti r√©gi√≥√©. A visegr√°di orsz√°gok – amelyek negyven √©ven √°t orosz megsz√°ll√°s alatt voltak – sokkal √©rz√©kenyebben reag√°ltak erre a probl√©m√°ra. Ism√©tlem magam, de fontos k√∂r√ľlm√©nynek tartom, hogy a nyugati, er√Ķs titkosszolg√°latok ugyan√ļgy t√°j√©koztatt√°k korm√°nyaikat a vesz√©lyekr√Ķl, mint n√°lunk. Amikor t√∂bb sz√°zezer j√≥l t√°pl√°lt, eg√©szs√©ges, katonakor√ļ, h√°bor√ļkat megj√°rt f√©rfi jelenik meg Eur√≥p√°ban, az m√°r √∂nmag√°ban komoly vesz√©lyhelyzet. A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szervezett b√Ľn√∂z√Ķi k√∂r√∂k, amelyek sokszor nemzetis√©gi, vall√°si alapon is szervez√Ķdnek, most kimer√≠thetetlen ut√°np√≥tl√°shoz jutottak. Azoknak a f√©rfiaknak, akik harcoltak a sz√≠r polg√°rh√°bor√ļban, r√©szt vettek az iraki h√°bor√ļban, illetve a l√≠biai esem√©nyekben, Nyugat-Eur√≥pa nagyon l√°gy c√©lpont lett. Nem hihetj√ľk azt, hogy az Iszl√°m √Āllam – amely egy√©bk√©nt a m√©di√°t rendk√≠v√ľl j√≥l kezeli – ezt a migr√°nsfolyamot nem haszn√°lta, haszn√°lja ki.

– M√©gis mintha a terrorvesz√©lyt nem venn√©k komolyan az uni√≥ban. A Charlie Hebdo szerkeszt√Ķs√©g√©n√©l t√∂rt√©nt m√©sz√°rl√°s ut√°n ez meglehet√Ķsen √©rthetetlen. Mekkora ez a vesz√©ly?
– Az illeg√°lis bev√°ndorl√≥k csomagjainak √°tvizsg√°l√°s√°hoz senkinek, semmilyen lehet√Ķs√©ge nem volt. Nem tudhatjuk, hogy h√°ny, puzzle-k√©nt √∂sszerakhat√≥ pokolg√©pet rejtettek a h√°tizs√°kjaik. Nem tudhatjuk, h√°ny fiola lapult a csomagokban, amelyek t√∂meges m√©rgez√©st okozhatnak.

– A balliber√°lis sajt√≥ban ezt egyszer√Ľen r√©mh√≠rkelt√©snek min√Ķs√≠tik, √©s azt hangoztatj√°k, hogy itt √©ppen a terror, a h√°bor√ļ el√Ķl menek√ľl√Ķ emberek t√∂meg√©r√Ķl van sz√≥.
– Ha a felv√©teleket megn√©zz√ľk, akkor j√≥l l√°that√≥, hogy ezeknek az embereknek a nagy r√©sze j√≥l t√°pl√°lt f√©rfi, d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©g√ľk eset√©ben teh√°t nem besz√©lhet√ľnk legyeng√ľlt szervezet√Ľ menek√ľlt szem√©lyekr√Ķl. Okostelefonnal, bankk√°rty√°kkal, k√©szp√©nzzel, vagyis t√∂k√©letesen felk√©sz√≠tve √©rkeznek. A havala rendszere m√Ľk√∂dik, teh√°t a p√©nz √ļtj√°t sem tudjuk k√∂vetni, ami a terrorellenes harc egyik alapja. Azzal, hogy a k√©szp√©nzt nyom n√©lk√ľl k√©pesek f√∂ldr√©szeken √°tutaztatva k√©t telefonh√≠v√°ssal k√©zbe adni, meg√°gyazunk a terrornak. Hatalmas √∂sszegek v√°ndorolnak ezzel a m√≥dszerrel. A m√°sik: t√∂bbsz√∂r j√°rtam p√©ld√°ul Afganiszt√°nban, tiszt√°ban vagyok az ottani √°llapotokkal. Egy√°ltal√°n nem √©letszer√Ľ teh√°t, hogy ezek az emberek bankk√°rty√°kat haszn√°lva utaznak kereszt√ľl a f√©l vil√°gon, √©s tudj√°k, hogy melyik orsz√°gban mi a hivatalos p√©nznem, abb√≥l √©ppen mennyi sz√ľks√©ges a k√∂lts√©gek fedez√©s√©re.

РReális esély van terrorcselekmények végrehajtására?
– Lehet, hogy nem most, hanem a k√∂vetkez√Ķ √©vekben, amikor ezek az emberek beilleszkednek a t√°rsadalomba, csatlakoznak k√ľl√∂nb√∂z√Ķ muszlim k√∂z√∂ss√©gekhez, amelyeken kereszt√ľl adott esetben megkaphatj√°k azokat a motiv√°ci√≥kat, amelyekkel fel tudj√°k √Ķket haszn√°lni terrorcselekm√©nyek v√©grehajt√°s√°ra. √Čs ha m√°r sz√≥ba ker√ľltek a franciaorsz√°gi esem√©nyek: nem volt v√©letlen, hogy √©ppen ott hajtott√°k v√©gre ezeket a t√°mad√°sokat. Ezekr√Ķl ideje ny√≠ltan besz√©lni. Eur√≥p√°ban ugyanis az egyik legnagyobb zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g Franciaorsz√°gban √©l, a m√°sik Magyarorsz√°gon. Tudjuk, hogy az iszl√°m sz√©ls√Ķs√©gesek kiemelt c√©lpontjai k√∂z√∂tt vannak a zsid√≥ vall√°si szent helyek. Magyarorsz√°g szerintem egyike a kiemelt c√©lpontoknak. A korm√°ny pedig felel√Ķss√©ggel tartozik az √°llampolg√°rai biztons√°g√°√©rt.

– A nemzetbiztons√°gi szak√©rt√Ķk szerint az, ami a hat√°rokon zajlik, csup√°n a kezdet…
– Eur√≥pa kinyitott egy olyan szelepet, amelyet rettenetesen neh√©z lesz visszaz√°rni m√©g akkor is, ha az uni√≥ fel√©bred, √©s megv√©di a hat√°rait az illeg√°lis bev√°ndorl√≥kkal szemben. El fog indulni a csal√°degyes√≠t√©si folyamat. Azokhoz a sz√°zezrekhez, milli√≥khoz ugyanis, akik m√°r itt vannak, el√Ķbb-ut√≥bb csatlakozik majd a csal√°djuk is. Az ottani csal√°dmodell pedig nem apa, anya meg egy-k√©t gyermek. Mivel itt nem besz√©lhet√ľnk a szem√©lyek kil√©t√©t igazol√≥ dokumentumokr√≥l, el√Ķfordulhat, hogy egy szem√©lyre ak√°r egy tucat √ļgymond „csal√°dtag” is r√°csatlakozik majd az el√Ķtt√ľnk √°ll√≥ √©vekben.

– A h√≠rek szerint azonban jelenleg is milli√≥k tartanak Eur√≥pa fel√©, teh√°t a n√©pv√°ndorl√°s intenzit√°sa is n√Ķni fog. A ker√≠t√©s mellett a rend√Ķr√∂k√∂n k√≠v√ľl m√°r a katon√°k is szolg√°latot teljes√≠tenek. L√Ķparancs n√©lk√ľl feltart√≥ztathat√≥ egy komolyabb t√∂meg?
– Ne felejts√ľk el, hogy a Magyar Honv√©ds√©gnek ezen a ter√ľleten komoly tapasztalatai vannak. A balk√°ni misszi√≥kban ugyanis alapvet√Ķen ilyen probl√©m√°k megold√°s√°ra kaptak kik√©pz√©st: hat√°rbiztos√≠t√°sra, t√ľntet√Ķ csoportok sz√©tv√°laszt√°s√°ra, illetve agressz√≠van fell√©p√Ķ csoportok kezel√©s√©re √©les fegyver n√©lk√ľl. Az persze nyilv√°nval√≥, hogy nagy nyom√°s van a rendv√©delmi er√Ķk√∂n, amelyek eddig megfelel√Ķen teljes√≠tett√©k a feladataikat.

– A ker√≠t√©s miatt √ļj √ļtvonalakat is haszn√°lnak majd a migr√°nsok. Mi lehet a megold√°s? Mik√©nt lehet megv√©deni Eur√≥p√°t?
– Az uni√≥ v√©gre r√°d√∂bbenhetne, hogy meg kell v√©denie a tengeri √©s a sz√°razf√∂ldi hat√°rait. Ennek √©rdek√©ben a migr√°ci√≥s probl√©m√°t ki kell tolni a k√∂zel-keleti v√°ls√°gr√©gi√≥ba, ahol sz√Ľr√Ķpontok fel√°ll√≠t√°s√°ra van sz√ľks√©g. Fontos lenne G√∂r√∂gorsz√°g megseg√≠t√©se, hiszen tagolt tengerpartja, szigetvil√°ga nagyon megnehez√≠ti a hat√°rv√©delmet. Az „arab tavasz” ut√°n Eur√≥pa nem tehet √ļgy, mint az el√Ķkel√Ķ idegen. A K√∂zel-Kelet destabiliz√°lt t√©rs√©geiben meg kell tal√°lni azokat a stabilit√°si pontokat, amelyeken kereszt√ľl az Iszl√°m √Āllamot vissza lehet szor√≠tani, √©s meg lehet teremteni a biztons√°gos l√©t rem√©ny√©t, illetve a norm√°lis √©let felt√©teleit Sz√≠ri√°ban, Irakban √©s L√≠bi√°ban is. A k√©rd√©s hossz√ļ t√°v√ļ rendez√©s√©be fontos lenne bevonni Oroszorsz√°got is. Az orosz–ukr√°n konfliktusra most nem t√©rn√©k ki, mert az nagyon messze vezetne, de az Iszl√°m √Āllam nyomul√°sa szempontj√°b√≥l egybeesnek az orosz √©s az uni√≥s √©rdekek.

– √Ėn vezet√Ķ tiszts√©gben volt a polg√°ri √©s a katonai titkosszolg√°latn√°l is. Ebben a helyzetben a szolg√°latok mit tudnak tenni? Pap√≠rok, regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl √©rkez√Ķ emberek sokas√°ga halad √°t az orsz√°gon. Hogyan lehet kisz√Ľrni a nemzetbiztons√°gi szempontb√≥l kock√°zatot jelent√Ķ szem√©lyeket?
– Szakmailag ekkora t√∂megek kezel√©se teljesen √ļj helyzetet jelent. Nem szeretn√©k a partvonalon k√≠v√ľlr√Ķl be-
kiab√°lni, de a jelenlegi k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zepette az uni√≥n bel√ľl m√Ľk√∂d√Ķ szolg√°latok k√∂zti inform√°ci√≥cser√©t fel kell gyors√≠tani. Az EU-n bel√ľl egym√°sra vagyunk utalva. Hossz√ļ √©vek munk√°ja lesz a migr√°nst√∂meg felt√©rk√©pez√©se. El√©rkezhet persze a kritikus pont, amikor m√°r kezelhetetlenn√© v√°lik a helyzet.

– Hol tartunk most?
РAz utolsó pillanatban vagyunk.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2015. szeptember 18. 12:43:03
Ha √≠gy lenne, √örcs√°ny √©s Co. nem ment volna j√≥ s√≥val √©s keny√©rrel el√©j√ľk a hat√°rra. Vagy pedig tudta, hogy a rokonyok is √∂z√∂nlenek befel√© az orsz√°gba.s_*_aha
#2 | Ro-zsola - 2015. szeptember 18. 20:39:37
Nem tudom hogy vagytok vele de nekem van egy nagy gondom. K√©ptelen vagyok megk√ľl√∂nb√∂ztetni az iszlamista bev√°ndorl√≥t a cig√°nyt√≥l √©s a zsid√≥t√≥l.
Nem akarok se cig√°nyt se zsid√≥t √∂lni ( mert ajr√≥p√°er demokrata vagyok ) de att√≥l tartok , m√©giscsak fogok mert nem tudok k√∂z√∂tt√ľk k√ľl√∂nbs√©get tenni
#3 | talpi - 2015. szeptember 18. 21:34:47
Ro-zsola.
Ti√©d a pont. Pont az√©rt mert t√©nyleg err√Ķl van sz√≥ vagyis err√Ķl is. A m√°sik l√°ttatok egy√°ltal√°n "csomag √°tvizsg√°l√°st a "migr√°nsokn√°l?" Vagy csak √©n gondolom hogy " a kv√≥ta" amit sunyiban elfogadtak ami ugye azt k√≠v√°nja rendezni hogy mely orsz√°g mennyi" migr√°nyt " kell hogy befogadjon ez f√∂l√∂tt√©bb gyan√ļs.
#4 | keepfargo - 2015. szeptember 19. 22:36:43
Ez a csal√°degyes√≠t√©s egy kicsit csal√°rd egyes√≠t√©s, ha j√≥l √©rtettem. Ki az anja k√≠nja hallott olyan egyes√≠t√©sr√∂l, ahol a tucat megy az egyhez √©s nem az egy (vissza) a tucathoz? Valaki, mint szem√©ly, nem √ļgy egyes√ľlhet legk√∂nnyebben az √∂v√©ivel, hogy oda megy, ahol azok vannak?

Ha pl. azt mondom, hogy a vietn√°miak olyanok, mint egy nagy csal√°d (nekem t√©nyleg √ļgy t√ľnt 4 √©v ottl√©t alatt), akkor megcsin√°lhatn√°k hogy n√©h√°ny vietn√°mi be-migr√°l mondjuk Kambodzs√°ba, az el√©g k√∂zel van, majd lassan a f√©l orsz√°g ut√°nuk megy, csak √ļgy, a csal√°degyes√≠t√©s elve alapj√°n. (M√©g mind√≠g maradna otthon olyan 40-45 milli√≥, de akkor m√°r szell√∂sebben - esetleg Kambodzsa lenne kicsit szorosabb..)

A kinaiak Tibetben m√°r t√∂bb mint 7 000 000 f√∂t sz√°ml√°lnak; ezek lassan k√∂lt√∂ztek be, a hadsereg ut√°n. (Lehet hogy minden katona egyed√ľl √©rezte mag√°t a csal√°dja n√©lk√ľl, √≠gy azok ut√°nuk mentek, hogy egyes√ľlj√∂n a csal√°d....l√©nyegesen egyszer√ľbb, mintha √∂k mentek volna, esetleg leszerel√©s ut√°n, haza...)

Most a 6 000 000 tibeti már kisebbség a saját hazájában. Van hozzászólás az ENSZ-ben? NINCS. Van kérdés?

Van j√∂v√∂je az ilyen k√©rdez√∂sk√∂d√©snek? Van j√∂v√∂je egy ilyen ( h√ľlye ) emberis√©gnek?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.