Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ismét bevethetik a japán katonákat külföldön


Tanuljátok meg: "Szájjon arra!" Így köll köszönni a japán deszantosnak, ha a kert végében összefuttok véle. Rögtön aztán használjátok a "drasztye" kifejezést, mely nemzetközi hívójel. A most megszavazott törvények úgy szólnak, hogy kizárólag Japán szövetségeseinek védelmében, az országra leselkedõ közvetlen veszély esetén lehet mozgósítani a hadsereget.

A japán parlament elfogadta az új nemzetbiztonsági törvényeket, amelyek a második világháború óta elõször teszik lehetõvé a hadsereg külföldi bevetését.

Baloldali ellenzéki képviselõk minden módon próbálták megakadályozni, hogy a kormánypártok elfogadják a rendelkezéseket, amelyek ellen Tokióban békeaktivisták tízezrei tüntettek.

A törvények - szakítva a második világháború óta élõ tabuval és újraértelmezve a japán "békealkotmány" szövegét - rendkívül erõs korlátozásokkal ugyan, de lehetõvé tennék japán katonák külföldi bevetését, ha ez Japán szövetségeseinek védelmében, az országra leselkedõ közvetlen veszély esetén történik.Link

Hozzászólások


#1 | Balu - 2015. szeptember 19. 16:44:32
"Japán szövetségesei"
Az USA-nak szövetségese volt a Szovjetúnió is, majd a Szovjetúniónak fél Németország (NDK), a balti államok vagy mi is, de a németeknek pl a románok is, ugyanakkor a japánoknak pl. ellensége volt az USA, aztán az atombomba után végre meglátták bennük a szövetségest, mint ahogy a németek is Drezda után a jenkikben és az angolokban.
"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nõ, fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár életében."
#2 | postaimre - 2015. szeptember 19. 17:29:40
Balu, ez esetebn a Varsóo Szerzõdés, mint szövetséges "szkíta-kazár-nipon" mánia jöhet szóba.

2014 a V4 és Japán közötti kapcsolatok éve

 1991-ben nĂ©gy ország - Csehország, Magyarország, Lengyelország Ă©s Szlovákia – lĂ©tre hozták a V4 (visegrádi nĂ©gyek) elnevezĂ©sĂ» regionális egyĂĽttmĂ»ködĂ©s kereteit.

Japán számára fontos a V4-es országokkal való kapcsolatok, ezért 2003 augusztusában az akkori miniszerelnök, Koizumi Dzsun-icsiró látogatást tett Lengyelországban, valamint Csehországban. 2004-ben a magyar miniszterelnök látogatott el Japánba és egyetértettek abban, hogy elõbbre viszik a "V4 + Japán" közötti párbeszédet és együttmûködést. Eddig többek között külügyminiszteri találkozókat és magas hivatali szintû stratégiai megbeszéléseket is tartottak.

Amikor az idei évben, 2013 júniusán sor került a V4-es országok kormányfõi csúcstalálkozójára, Abe miniszterelnök a V4-es országok és Japán együttmûködésének 10. évfordulója alkalmából ellátogatott az akkori V4 elnökséget betöltõ Lengyelországba, hogy elsõ ízben tartsanak a V4 országok kormányfõi és EU-n kívüli ország miniszterelnöke közötti csúcstalálkozót.

Ebbõl az alkalombĂłl a 2014-es Ă©vet Japán Ă©s a V4-es országok közötti kapcsolatok Ă©vĂ©nek.a “ V4+Japan Exchange Year”-nek nyilvánĂ­tották, Ă©s a V4-es országok Ă©s Japán az egymás közötti kapcsolatok elõmozdĂ­tásárĂłl állapodtak meg.

Ezen kívül, idén novemberben az elnökséget betöltõ Magyarország miniszterelnöke, Orbán Vikor Japánban járt és Abe Sinzó japán miniszterelnökkel is megbeszélést tartott.


A tervek szerint, ebben a csereévben, mind Japán, mind a V4-es országok jubileumi programokat és közös rendezvényeket fognak tartani. A 2014-es évnek, a V4-es országok és Japán csereévének hivatalos logóját is kiválasztoták, mely a következõ linken megtekintehõ:

http://www.mofa.g...00106.html (japán nyelven)


Johannis õsszel találkozhat Orbánnal Bukarestben

Maszol.ro | 2015. március 12., csütörtök
Legkésõbb õsszel összejön egy romániai találkozó Klaus Johannis és Orbán Viktor között. A román elnök ugyanis regionális államfõi találkozót kezdeményezett Bukarestben, amelyre meghívja a visegrádi országok (köztük Magyarország) vezetõit is.
http://kitekinto....f1_HJf4W6B

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.