Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kínai lap: Magyarország befogadó ország


Ahhát, csak hát ez már rég nem "Magyarország", hanem qva zsidó-cigány és mindenféle szemét gyûjtõ - és gyújtóhelye. Az európai életmód, az oktatás színvonala, a levegõ minõsége és az üzleti életben rejlõ lehetõségek teszik vonzóvá Európát a kínaiak számára - állapítja meg a China Daily címû angol nyelvû napilap, amely Magyarországot befogadó országként illusztrálva, egy Budapestre költözõ kínai példájával indítja hétfõi összeállítását.

A cikk egy az észak-kínai Hupej tartományból a közeli jövõben Magyarországra költözõ kétgyermekes férfi történetét mutatja be, aki elmondása szerint más országokkal is összehasonlította a lakásárakat és az iskolák nyújtotta lehetõségeket, s végül a "kicsi, de szép" Magyarország mellett döntött.

Az írás utal rá, Li Huj-tung egy 72 milliós tartományból készül az alig 10 milliós "kelet-európai országba". Azt is hozzáteszik, hogy míg Hupej GDP-je 379 milliárd dollár, addig Magyarországé 225 milliárd dollár.

Li azt tervezi, hogy egy évben hat hónapot tölt külföldön, a gyerekeit jó iskolába íratja, jövedelmezõ vállalkozásba kezd. A cikkíró megállapítja: A sicsiacsuangi férfi számára az elhajtó erõk egyike a levegõszennyezés, hiszen az ország hét legszennyezettebb levegõjû városa Hupej ipari központjaiban található.

A China Daily idéz egy az Európai Tanács szakbizottsága elé terjesztett jelentést, amely szerint a kínai migránsok jelenléte Európában egyszerre jelent lehetõséget és kihívást, de rájuk a "gazdasági növekedés tartalékaiként" kell tekinteni. Az Európában található kínai migránsokról több féle szám is van forgalomban, vannak, akik 1 millió körülire, mások (Oroszországot is beleszámítva) 2,8 millióra becsülik õket. Ezekben sem a diákok, sem a hivatalos "dokumentumokkal nem rendelkezõk" nincsenek benne.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet pekingi irodájának vezetõje Par Liljert arról tájékoztatott, hogy az Európai Unió tagországai 13200 kínai bevándorlónak adtak állampolgárságot, amivel a kínaiak az EU-ban a 12. helyen állnak a többi államból érkezettekkel összehasonlítva. Ugyanakkor 2012-ben és 2013-ban Kína adta a legtöbb bevándorlót az Egyesült Királyságban és 2013-ban Németországban is megnõtt a számuk.

Az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban él az Európába kivándorolt kínaiak csaknem háromnegyede. Különösen a befektetõi vízumoknak köszönhetõen pedig az utóbbi években Románia, Magyarország, Bulgária és Portugália is egyre vonzóbb célponttá vált a kínaiak számára.

"Senki nem kel úgy fel Kínában, hogy én Magyarországra, vagy Bulgáriába szeretnék költözni" - nyilatkozta Amy Liu, aki a kelet-európai kínai közösségeket kutatja az amerikai Texas Egyetemen. Hozzáfûzte: "ám ezek az államok stabilitást kínálnak és a család együttes költözésének lehetõségét".

Ami a turizmust illeti, az EU schengeni övezetében a beutazó turisták listáján a kínaiak 2013-ban már a harmadik helyen voltak. A kínai diákok száma mindeközben folyamatosan nõtt az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és Svédországban. A kínai befektetések összege szintén emelkedõben van az öreg kontinensen; tavaly például 153 ilyen befektetést jelentettek 18 milliárd dollár értékben. Az öt legnagyobb célország: az Egyesült Királyság, Olaszország, Hollandia, Portugália és Németország volt.

MTILink

Hozzászólások


#1 | miskolcilaci - 2015. szeptember 19. 21:17:06
Az európai életmód, az oktatás színvonala, a levegõ minõsége és az üzleti életben rejlõ lehetõségek teszik vonzóvá Európát a kínaiak számára

Most sĂ­rjak, vagy nevessek..
#2 | livia - 2015. szeptember 19. 22:28:45
No, ha elmentem az ásziacenterbe, kétszer fordult elõ, egérszagot éreztem, és irritált a kínai , ezt nehéz leírni, de menekülési ösztön, mint amikor kórházba megyek látogatni. Jó, az nem kényszer, de inkább ne kelljen. Rossz volt a hasonlítás, de már nem törlök. Végül is nem megyek oda többet, amiért a családom kinevet ugyan. No, és beteg lettem attól, hogy a férjem egyszer egy kínai étteremben evett régen a pólusban, nem szóltam neki, hogy én azért hagytam ki, mert megfogtam a tányért, és, ragadt, és elhúztam a függönyt, amíg a férjem válogatott, és amit láttam? No, én lettem beteg, mert végignéztem, hogy a drága simán bekebelezi a kidobandót. Helyette én dobtam ki. Errõl csak ennyit. Nem vagyok semmi új ellen, néha fõzök innen onnan, de a bevált az bevált. Most, ha csapokat cserélünk, itt is maradok a magyarnál.Teljes vízcsõcserén estünk túl, még a hadszíntér rendbetétele folyamatban van, mert tényleg úgy néz ki most minden. Le a kalappal a fiam elõtt, mert simán megoldotta azt, amit csak kiszállásra már 100 000Ft-nál indítottak. No, már csak a hadszíntér rendbetétele, no, meg a negyvenéves fürdõszobánk felújítása van hátra? Ha belegondolok, még az eredeti csapok, csempe, kád, senki se gondolja, hogy ennyi, és minden mûködik. A vízcsövet tényleg cserélni kellett. A többit jövõre, majd meglátjuk. Az idén így is sok sokk volt.
#3 | livia - 2015. szeptember 19. 22:46:33
A csap azért jutott eszembe, mert a konyhámba néhány hónapja vettem egy kínait a gyömrõi piacon négyezer forintért. Nos, azóta is hallgatom, hogy mekkora ökör voltam. No, az is csere lesz. És a fösvény kétszer költ! Mindenkit óvok attól, hogy a tartós dolgait tudatosan szerezze be. No, és mi a tudatosság? A Jóisten se tudja.
#4 | miskolcilaci - 2015. szeptember 20. 09:03:06
Lívia! A MOFÉM-gyártmányú csapokat keresd!
#5 | Perje - 2015. szeptember 20. 21:12:32
A kínaiakat állítólag Medgyesi kezdte betelepíteni.
Nincs már olyan magyar település, ahol egy-egy boltjuk ne lenne. Az országba behozott kínai áru nagy része silány, ellenõrizetlen mûanyag. Nem kizárt, hogy miattuk liberalizálták a külkereskedelmet. Az " átkosban" az import termékeket forgalomba hozatal elõtt be kellett vizsgáltatni. Most egy-egy minõségi ellenõrzésre csak legfeljebb a karácsonyi zsibvásár elõtt kerül sor, ahogy a húsárút is csak szinte kizárólag húsvét elõtt ellenõrzik.
Valóban befogadó ország vagyunk minden nációra, használt bútorra, használt ruhanemûre, gagyi élelmiszerekre , túlkoros autókra. Mindegyik " kategóriát" nélkülözni tudnánk. A kidobott ruhanemû teszi ki a kommunális hulladék felét. Majd belélegezzük, amikor elégetésre kerül.:o

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.