Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A hét mérlege: erõteljesen romló biztonsági helyzet Izraelben


Na, lassan a lényegre térhetünk. Rettegõ zsizsikek hada jön jewrópába..., de hogy, mikor itt már nincs hely? Ja, õk repülõvel, hivatalos papírokkal, állatpolgársággal érkeznek...az egészen más, kérem szépen! Akkor azonnal agyon is lehet és kell lõni a határon, mint ellenséget, hazaárulót, kémet..., persze demokratikusan! A héten hirtelen és erõteljesen romlott a biztonsági helyzet a zsidó államban. Jeruzsálemben a Templom-hegyen kitört zavargások átterjedtek Izrael más területeire is. Az izraeli kormány vasárnap ülésezett a terjedõ erõszak miatt.

Múlt hét elején zavargások törtek ki a palesztin felkelõk és az izraeli rendõrség között a judaizmus számára is kiemelkedõ fontosságú jeruzsálemi Templom-hegyen az al-Aksza mecsetnél, amely a iszlám vallás harmadik legszentebb helye. A Hamász palesztin terrorista szervezet a "düh napjára" szólított fel az al-Aksza mecsetnél. A palesztinokat felháborította, hogy az izraeli kormány azt tervezi, hogy lehetõvé teszi a rendõrségnek, hogy tüzet nyisson a követ dobáló palesztinokra. A héten egy gépjármû vezetõje azért halt meg Jeruzsálemben, mert palesztinok köveket dobáltak az elhaladó jármûvére.

Pénteken elszabadult a pokol a zsidó államban: két rakétatámadás érte Izraelt a Gázai-övezetbõl, az egyik egy buszt talált el, válaszul Izrael éjjel légitámadásokat hajtott végre a Hamász kiképzõtáboraival szemben Gázában. Kelet-Jeruzsálemben egy autóbuszt támadtak meg kövekkel és a buszt lángra is lobbantották. Összecsapások törtek ki a Ciszjordániában is, ahol a Nemzetközi Vörös Félhold humanitárius szervezet állítása szerint hét palesztin szenvedett égési sérüléseket. A jordán fõvárosban, Ammánban ezrek tartottak szolidaritási menetet kiállva a palesztin ellenállás mellett.
A jeruzsálemi al-Aksza mecset (Forrás)

Mindeközben a jeruzsálemi Templom-hegyen pénteken nyugalom uralkodott: az izraeli rendõrség ellenõrzõ pontokat hozott létre az al-Aksza mecset területe elõtt és csak a negyven év feletti férfiakat engedte be a mecsetbe. A pénteki ima viszonylag békésen ért véget a Templom-hegyen, amelyet ötezer rendõr biztosított a helyszínen.

A feszültség múlt hét elején elõször Jeruzsálemben a Templom-hegyen növekedett meg hirtelen, mivel az izraeli kormány betiltott két muszlim csoportosulást, amelyek zsidó látogatókat támadtak meg a mecsetben. A palesztinok köveket és gyújtóbombákat dobáltak az izraeli rendõrökre, izraeli zászlót égettek Jeruzsálemben, a Hamász pedig tiltakozott Gázában. Kelet-Jeruzsálemben egy palesztin mérsékelten-súlyosan megsebesült lövések következtében, míg három izraeli rendõrt gyújtóbomba sebesített meg a Jabel Mukaber városrészben. Két palesztin tizenévest õrizetbe vettek, akiket azzal vádolnak, hogy köveket dobáltak a rendõrökre. További összecsapások törtek ki Abu Tor városrészben, ahol péntek délután álarcos fiatalok köveket dobáltak az izraeli rendõrökre, valamint a Kalandiya ellenõrzõ pontnál tömegoszlatásra került sor a szikladarabok dobálása miatt. A jeruzsálemi vasútra egy doboz festéket dobtak, de ott sérülés nem történt. Ezenkívül Molotov-koktélt dobtak az izraeli hadsereg jeruzsálemi bázisára csütörtök éjjel.

Gilad Erdan izraeli közbiztonsági miniszter pénteken meglátogatta a Nyugati Falat és a következõket nyilatkozta: "Több ezer rendõrt vetettek be a reggeli órák óta Jeruzsálemben a közbiztonság garantálása érdekében. A rendõri jelenlét érezhetõ, és minden tõlünk telhetõt megteszünk a nyugalom fenntartása végett. A rendõrség minden szükséges eszközt használni fog azokkal szemben, akik megzavarják a békét". A Knesszet Biztonsági és Külügyi Bizottsága rendkívüli ülést tartott pénteken és felhatalmazta a hadsereget, hogy a súlyos mértékben romló jeruzsálemi biztonsági helyzet miatt hívja be a tapasztalt tartalékos határrendészeti állományt is a közrend mielõbbi helyreállítása érdekében.
Templom-hegy, Jeruzsálem (Forrás)

Az izraeli kormány két minisztere benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a kiskorú kõ- és gyújtóbomba dobálók szüleit felelõsségre lehessen vonni, meg lehessen bírságolni gyermekük tettéért. Ez a jogi válasz az ilyen esetek óriási mértékben történt megnövekedésére, és így a bíróságok akkor is megbüntethetik a szülõket, ha a gyermeküket már elítélték. Így a szülõk felelõsséget vállalnának gyermekük cselekedetéért és az áldozatok kompenzációt kapnának.

Szombat délelõtt szirénák hallatszódtak a Gázai-övezethez közel esõ izraeli területeken, de a rakéta végül nem érte el a zsidó állam területét. Szintén délelõtt köveket dobáltak elhaladó jármûvekre a Jeruzsálem és Gush Etzion közti úton, valamint tûz ütött ki az izraeli hadsereg egyik õrtornyában Binyaminnál Molotov-koktél találat miatt. Miközben az õrtoronynál kialakult tüzet oltani kezdték, köveket és gyújtóbombákat hajítottak az izraeli biztonsági erõkre, amelyek végül tömegoszlatást alkalmaztak.

A vasárnapi kormányülésen az izraeli kormány megtárgyalta a kiújult palesztin erõszak elleni fellépés lehetõségeit és azt a törvényjavaslatot is, miszerint az izraeli biztonsági erõk használhatnak éles fegyvert, amikor emberéletek vannak veszélyben (kõ- és Molotov-koktél dobálásának esete). Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a zsidó állam az ellenkezõ híresztelések ellenére nem törekszik a Templom-hegyet érintõ status quo megváltoztatására, nem kívánja ellehetetleníteni a muszlimok imádkozását az al-Aksza mecsetben és nem törekszik a mecsetek elpusztítására.

Netanjahu ugyanakkor határozottan támogatja a palesztin erõszakkal szembeni kemény jogi és rendõri fellépést. Az izraeli miniszterelnök négy-öt év börtönre ítélné a kõdobálókat, míg a gyújtóbombákkal való támadásért tíz év börtön járna. Amennyiben a Knesszet elfogadja ezeket a törvényjavaslatokat, akkor is hónapokba telik míg azok életbe léphetnek.
Link

Hozzászólások


#11 | talpi - 2015. szeptember 21. 21:09:39
keepfaragĂł
"kerül amibe kerül", nos, három évvel ezelõtt már volt errõl szó, na nem itt, hanem baráti pizzázás közben. Semmit /egyenlõre /nemakarnak, de segítenek, viszont, a gazdasági együttmûködést, mindenképp, lévén, " ez az egyik sarkalatos pontja a multik kiszorításának. A gazdaság újra beindítása, mert ugye, akár mennyire is "kicsi orszáhg, hazánk" azért igen sokat adott át/nem föltétlen önzetlenül/ Ványa Ványadtovics Kuzmicsovnak. :)
#12 | postaimre - 2015. szeptember 21. 21:10:32
Talpi, nem aggódom. Lica ma hívott, lehet akad egy kis munka odakinn, bár nem biztos, de egy szálloda hûtés-fûtés rendszerét kék összehozni. Szeretem az ilyet. Persze semmi nem biztos, de annak legalább van értelme. Ami itt van az tiszta picológiai hadviselkedés. Nyugodtan alszok. Te se aggódj, ez sem az, aminek látszik. Nem engedik el a gyeplõt, max lesz egy-két bejelentés, meglepetés, bebuktatás...de hol van még karácsony.s_*_olle
#13 | talpi - 2015. szeptember 21. 21:13:41
Na nem kell addig várni, sajnos, igaz, az a Jézuska, nem az a Jé-/z/us-/k/a :) lesz akkor sem már, mint ami még ma.
AmĂşgy, Ă©rtelek, de nem igen hiszem, hogy ott volna a helyed, "most" :)
#14 | postaimre - 2015. szeptember 21. 21:17:01
Talpi, ha akarják, ott leszek, ha nem, akkor máshol. Tudják hol lakom, mire vagyok, vagy inkább lehetek képes...ez eddig sem volt titok. Nagy "játék" ez. A bosszúval ráérek, épp ma gondoltam rá, hogy mi lenne ha..., de kicsit bonyolultabb ez a helyzet, mint tûnik. Ezen a szintem már csak a tehetetlenségi erõ viszi az eseményeket, melyek terv szerint haladnak, ...az én tervem szerint (is).
#15 | Szalonna - 2015. szeptember 21. 22:58:32
Betelepülnek, hogy kitelepüljenek majd. A franciáktól már évek óta menekülnek a zsidók, mé! Ezé.

http://mandiner.h...set_imamja

A jeruzsálemi Al-Aksza-mecset egyik imámja felszĂłlĂ­totta az EurĂłpába menekĂĽlõ muszlimokat, hogy nemzzenek gyerekeket, hogy Ă­gy meghĂłdĂ­thassák a kontinenst az „eljövendõ kalifátus” nevĂ©ben.

A jeruzsálemi Al-Aksza-mecset imámja felszĂłlĂ­totta az EurĂłpába menekĂĽlt muszlimokat, hogy csináljanak sok-sok gyereket az „eljövendõ kalifátus” nevĂ©ben, hogy Ă­gy hĂłdĂ­tsák meg a kontinenst.

„A sötĂ©t Ă©j hamarosan vĂ©get Ă©r, mi pedig eltapossuk EurĂłpát Allah akarata szerint
#16 | Ro-zsola - 2015. szeptember 21. 23:05:53
A " menekültek " sokmindenre jók lehetnek. Ha igazak a hírek az EU nem kevesebb mint 500,000 " valakit " akarna csak a bolgárokra tolni. Nagyívben teszek rá , hogy igaz e vagy sem. Nem lényeges. Csak az fontos , a bolgár nép demokratikusan kérje fel a Nagy Tesvéri Oroszországot az ország " megvédésére "
Nem véletlen ez hiszen a világ legdemokratikusabb állama : Oroszország. ( aki mást mert mondani , lerúgom a veséjét ! )
Szerbia újabb leckét adott Európának " demokráciából ". Belgrádban melegfelvonulás volt , senki sem bántotta õket. Emellett Szerbia tökéletesre vizsgázott az emberi jogok tiszteletbentarását illetõen. ( lásd a menekültekkel való bánásmód ) . Tehát Szerbia egy demokratikus ország !
E l lehet képzelni , a fanatikusan prahoszláv szerb nacionalisták milyen hangulatban vannak . No , ott már " paprikás a hangulat ".
Hagyjuk Mariskát !
Milyen gazdaságról megy a pofázás ? Talán véletlenül hergelik a lengyel , cseh , szlovák , román , szerb , horvát , bolgár , görög " nacionalistákat " ? Nem hinném
Hidjétek el nekem , amig a magyarnak lesz pénze amibõl " megtömheti a belét " és " teleihatja a pofáját " addig még hallani sem akar semmirõl sem
A görög már évek óta háborog , a bolgárnak se megy túlságosan jól az élet , a szerbek se dicsekedhetnek , a szlovákok nyögdécselnek , a csehek elõrelátóak , a lengyelek és a baltiak hatalmasat buktak az Oroszország elleni szankciók miatt. Románia háborús fenyegetetség mellett éli mindennapjait
Egyszóval : még az ostoba is érzékeli : " Az élet nem habostorta "
Látva az amerikaiak katonai megszállását , felismeri : " a nemzetközi helyzet fokozódik "
És már felfogta , hogy 2 dolog biztosan jön :
1. a menekültek közé beépült IDF/Isis/Al-Kaida/ hulladék
és természetesen a
2. Duna
Megintcsak önmagamat kell ismételjem : " Forradalmi idõket élünk "
Kína katonai erõket küldött Szíriába. Most már érhetõ miért hizelgett Izrael nemrég. Közben az amerikaiak öszecsomagolnak Törökországban és már ha igazak a hírek Jordániában sem akarják maradásra bírni õket.
Alakul ez. Nem fog egyik napról a másikra végbemenni.
Friss hír ? Olaszország északi részén is beindult a " védekezési reflex ". Szlovénia sem ugrál örömében. Ugyan még nem látszik egyértelmûen de Európában már most káosz van. Nyilvánvaló hogy ezt a káoszt csak egy igazi demokratikus állam képes orvosolni.
#17 | Perje - 2015. szeptember 21. 23:20:50
A mai nap lelete, éppen most, a romló kinti biztonsági helyzetben. Ez is jó lesz ingatlanszerzésre::|
http://www.atv.hu...t-talaltak
#18 | GERRY - 2015. szeptember 22. 06:18:53
Rozs-óla - " a világ legdemokratikusabb állama : Oroszország. ( aki mást mert mondani , lerúgom a veséjét ! )"

Hmmmmm... :|
#19 | Ro-zsola - 2015. szeptember 22. 17:18:12
Gerry , én csupán " elkötelezetten demokrata és az alapvetõ emberi jogokat mélységesen tiszteletbentartó " véleményemet fejtettem ki.
Szabadon lehet beszélni arról ami megengedek. Bártan elmondhatja a véleményét bárki ha nem ellentétes az én véleményemmel.
ez a " demokrácia "
#20 | GERRY - 2015. szeptember 22. 18:20:56
Nagy tisztelettel veled szemben, ezzel tökéletesen egyet is értek, abban az esetben, ha az ellenoldalról kezded a bizonyítást.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.