Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szakértõ: Brüsszelben 2030-ra muszlim többség lesz


A mostani 70%-os zsidĂł bagázs helyett? És miĂ©rt csak ilyen lassan, hisz 70 + 30 az Ă­gy is 100, nem? De! Egy nehĂ©z folyamattal állunk szemben, ami a világtörtĂ©nelemben többször ismĂ©tlõdött: a kevĂ©sbĂ© nĂ©pes, jobb Ă©letszĂ­nvonalat kĂ­nálĂł terĂĽletekre megindul a nĂ©pvándorlás – jelentette ki MarĂłth MiklĂłs klasszika-filolĂłgus, orientalista, az MTA alelnöke a Kossuth rádiĂł 180 perc cĂ­mĂ» mĂ»sorában.
Ez törtĂ©nt a 90-es Ă©vekben Észak-AfrikábĂłl EurĂłpa irányába indult meg a tömeg, kĂ©sõbb pedig az arab országokbĂłl. Ez Ă©rthetõ is, hiszen nĂ©hány Ă©vtized alatt megháromszorozĂłdott ezen terĂĽleteknek a lakossága. RĂ©szben azĂ©rt, mert az Ă©szak-afrikaiakat az arab országok – elsõsorban MarokkĂł Ă©s LĂ­bia – visszatartották – tette hozzá.

Most pedig elõállt az a helyzet, hogy egyrĂ©szt a gazdag arab országokbĂłl kitiltották õket, mert meg akarták változtatni a társadalmi rendet, másrĂ©szt az arab tavasz hullámaira ráülve eurĂłpai országok saját, rövid távĂş Ă©rdekeik kĂ©pviseletĂ©ben fölszámolták azokat az országokat – pĂ©ldául LĂ­bia –, amelyek visszatartották a menekĂĽlõket.

Maróth Miklós orientalista, klasszika-filológus, az MTA alelnöke. MTI Fotó: Földi Imre

Maróth Miklós orientalista, klasszika-filológus, az MTA alelnöke. MTI Fotó: Földi Imre


Arra a kérdésre, hány menekült érkezhet még Európába, azt válaszolta: idén körülbelül egymillióan telepedhetnek be a kontinensre, ez a szám családegyesítés révén 8-10 millióra emelkedhet.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a menekültek önszántukból nem térnek vissza a hazájukba, vagy visszatoloncolják õket, vagy itt maradnak.

Az eurĂłpai döntĂ©shozĂłk alapjában vĂ©ve már rĂ©g eltolták az egĂ©sz kĂ©rdĂ©st, mert nem definiálták, ki a menekĂĽlt, ki a bevándorlĂł, milyen motĂ­vumok mozgatják az embereket. MiĂ©rt beszĂ©lĂĽnk mi menekĂĽltekrõl a PakisztánbĂłl vagy Bangladesbõl Ă©rkezõk esetĂ©ben? – tette fel a kĂ©rdĂ©st a szakember, aki szerint az „iraki menekĂĽlt” fogalma is Ă©rtelmezhetetlen, hiszen Irak Ă©szaki rĂ©sze Ăşgy virágzik, ahogy Magyarország nem, Ă©s az ország dĂ©li rĂ©szĂ©ben is bĂ©ke van, nyugalom. Az „iraki menekĂĽltek” nyugodtan maradhatnának az országuk terĂĽletĂ©n. Az más kĂ©rdĂ©s, hogy olyan szunnitákrĂłl van szĂł, akik megutáltatták magukat mind az Ă©szakon lakĂł kurdokkal, mind a dĂ©len lakĂł sĂ­itákkal, Ă©s most arra számĂ­tanak, hogy mi most szeretettel befogadjuk õket - fogalmazott.


NehĂ©z kĂ©rdĂ©s az is, mit Ă©rtĂĽnk integráciĂłn, nálunk ugyanis ez alapvetõen mást jelent, mint az olyan országokban, amelyekben nagyobb tömegekben fordulnak elõ menekĂĽltek – hĂ­vta fel a figyelmet MarĂłth MiklĂłs. PĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tette: Hollandiában egy karmester a hangverseny elõtt kifordult a közönsĂ©g felĂ©, dicsĂ©rte az iszlámot, majd felszĂłlĂ­totta a jelen lĂ©võ holland királynõt, hogy tĂ©rjen át az iszlámra.

Számos eurĂłpai országban nagy tömegek nem integrálĂłdnak, hanem lĂ©trehoznak párhuzamos társadalmakat, megközelĂ­thetetlen zĂłnákat, melyekben a saját törvĂ©nyeik szerint Ă©lnek, Ă©s az adott ország rendõrsĂ©ge sem megy oda be. A kĂ©rdĂ©s, hogy ez lesz-e EurĂłpa jövõje, ezt akarjuk-e, mert jelenleg ebbe az irányba megyĂĽnk – hangoztatta.

Soha nem az elsõ generáciĂłval van a baj, amelyik igyekszik munkát találni, valamilyen megĂ©lhetĂ©st teremteni, hanem a második, harmadik, negyedik generáciĂłval, melynek már állampolgári jogai vannak, tanulni Ă©s beilleszkedni nem akar, a vallásához Ă©s szokásaihoz ragaszkodik, s megvet Ă©s gyĂ»löl mindent, ami ahhoz az országhoz tartozik – emelte ki.
MarĂłth MiklĂłs a 180 percben

2030-ra BrĂĽsszelben muszlim többsĂ©g lesz, ez már beláthatĂł – mondta MarĂłth MiklĂłs. A demográfiai adatok azt mutatják, körĂĽlbelĂĽl 50 Ă©ve kellene EurĂłpának a mostani menekĂĽlthullám nĂ©lkĂĽl ahhoz, hogy a muszlim többsĂ©g kialakuljon. Aztán ha muszlim többsĂ©g lesz, egĂ©sz más szelek fĂşjnak, mint manapság – prognosztizálta.

A reakciĂł ebben a pillanatban mĂ©g kiszámĂ­thatatlan. Ăšgy nĂ©z ki, az eurĂłpai nĂ©peknek egyre inkább fölĂ©bred a fĂ©lelme EurĂłpa jövõje miatt. A vezetõk azonban mĂ©g mindig azt szajkĂłzzák, hogy „több EurĂłpa kell”! Ahogy a helyzetet jelenleg kezelik, az teljes tĂ©vĂşt. Ha a nĂ©metek vĂ©gre elszánják magukat, hogy csak a menekĂĽlteket fogadják be, Ă©s az összes többit – százezres tömegekrõl van szĂł – visszatoloncolják, ami egy nagy logisztikai feladat, akkor talán valami törtĂ©nhetne – jegyezte meg.
Link

Hozzászólások


#1 | Gutai Zub - 2015. szeptember 21. 14:14:07
Maróth Miklós orientalista klasszika-filológus MTA alelnöke

stb. stb. (ez a legnagyobb probléma, majd a késõbbiekben)

Hogyan történhet meg, hogy Európa minden kormánya, hatósága, vagy mellette van a beáramlásnak, vagy befogja a pofáját egy ilyen csürhe beáramlása közben?

Hogyan történhet meg, hogy világszerte embargót állítottak fel mindenhol az igazság útjába?

Hogyan tudnak egyre több embert ellenõrizni, kontrollálni, a háttérben lévõ erõk, egy pszichopata fajra támaszkodva?

A nagy számok törvénye alapján, ez csak úgy lehetséges, ha a nagy többség önkéntesen menetel, önkéntesen mond le azokról a jogokról amelyek megilletnék.

Talán az egyik legfontosabb:

Az emberi minõség, meghatározás, képzelet, szabad akarat

Helyette: a felszínes "egóval" összekötött beskatulyázás, ami különösen hazánkban divatos, mint: az vagyok ami a szakmám, asztalos, hegesztõ, orvos, ügyvéd
A még borzalmasabb: keresztény, muszlim, szektás, református, stb.
adófizetõ, fogyasztó, migráns, polgár, lakó

Hol a francba vannak a Magyarok, (kit érdekel mibõl teremti elõ becsületesen megélhetõségét)
Mint valamikor, hajdanán, megvédték a jogos hazájukat a Magyarok (nem a lakók, fogyasztók, hegesztõk, stb.)

Mert ezek soha nem is fogják......
#2 | miskolcilaci - 2015. szeptember 21. 21:33:52
Csak azon gondolkodom, hogy itt e feleim lesz e 2030 e +é. Mán így meg úgy, de marad-na a húgy? Na ne! Ugye a cigány, zsidó, muszlim, az itteni magyar nemzeti jajdesz@rba keverve, kavarva, kavarodva mással másságával nem mindegy? Hülye az, ki nem látja a jeleket Ömlés helyett marad a csordás! Vagy a csepegés?
#3 | Perje - 2015. szeptember 21. 23:36:56
Kiderült, hogy az a férfi, akit a magyar tv operatõrnõ elgáncsolt gyermekestõl, nem ártatlan bárány, 2011-en csatlakozott e szír ellenzéki harcosokhoz, sok bûn elkövetés van a rovásán. Volt miért elmenekülnie otthonról: Tenorista a " lelkem", most sportálláshoz jutott, kölykét Ronaldó pátyolgatja.
https://www.rt.co...-militant/
#4 | Perje - 2015. szeptember 23. 15:40:08
#5 | Perje - 2015. szeptember 23. 16:02:55
Félnének a zsidók a muszlim többségtõl:
http://propeller....g-ciganyok
s_*_kukk

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.