Ebola
rta: Vizilo - Dtum: 2014. oktber 14. 18:04:10
5 óriási hazugság az Eboláról amit a kormány tol az emberek elé!
Feltöltve: 2014-10-10 13:58:30Kategória: IT & TudományForrás: http://www.tudasf...
A NaturalNews hírei szerint a kormányok és egészségügyi szervezetek nem valós információkat közölnek az emberek felé, és ezeknek a tévhiteknek adtak hangot.

Az Ebola járvány továbbra is terjed, a megállításával kapcsolatban pedig számtalan információ látott már napvilágot. A NaturalNews hírei szerint a kormányok és egészségügyi szervezetek nem valós információkat közölnek az emberek felé, és ezeknek a tévhiteknek adtak hangot.

Most pedig lássuk ezeket a hazugságokat:

1. Az ebola soha nem fog Amerikába és más országokba átterjedni

Mindez csupán egy nyugtatás a pánik kitörésének megelõzésére, a CDC szerint ugyanis nemrég volt egy ebolás beteg Dallasban. Egy, a járványon dolgozó tudós állítása szerint ez még csak a kezdet, nincs ugyanis semmi, ami gátat szabhat a járványnak. Szerinte minden csupán idõ kérdése, és Amerika is a veszélyeztetett országok egyike lesz.

2. Közvetlenül testnedvekkel terjed

Egy felháborító hazugság, ami már számtalan ember életét követelte. Az igazság ugyanis az, hogy az ebola képes levegõben is terjedni, a levegõben lévõ aeroszolok, részecskék által. Ezt úgy képzeljük el, hogy ha egy fertõzött beteg egy adott területen tartózkodik bizonyos ideig, távozása után az adott helyen még órákig a levegõben van a vírus. A további fertõzéshez pedig elegendõ annyi, hogy egy egészséges ember ugyanazon a helyen megfordul. Mindez magába foglalja a tömegközlekedési eszközöket, a repülõgépeket, az aluljárókat és sok más egyéb helyet. Mint minden vírus, az ebola is képes megsemmisülni napfény hatására, de nem 100%-osan!

3. Ne aggódj: az egészségügyi hatóságok mindent ellenõrzés alatt tartanak

Egy átfogó hazugság az egész, amire a legmegfelelõbb bizonyíték, hogy váratlanul bukkant fel a vírus Amerikában. Valójában az ebola teljesen ellenõrizhetetlen fertõzéssé vált. Obama milliárdokat költött védõruhákra és intézkedésekre a dallasi esetet követõen. A zárt ajtók mögött azonban mindenki tökéletesen tisztában van azzal, hogy az ebola egy olyan világméretû járvány, aminek senki és semmi nem szabhat határt.

4. Az egyetlen védelem a vírus ellen a vakcina

Ezzel a hazugsággal több millió embert öltek már meg. A gyógyszeripari cégek már régóta elkezdték árulni a különbözõ, ritka, védelmet biztosító drága szereket, holott tökéletesen tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy nincs ellenszer. Ha lenne, már rég elkezdte volna az Egészségügyi Világszervezet az afrikai emberek gyógyítását, biztosítását.

5. A vírus a semmibõl jött

Ez a legnagyobb hazugság! Libéria napilapjába egy tudós, Dr. Cyril Broderick írt egy egy oldalas cikket, miszerint az ebola egy genetikailag módosított vírus. Megerõsítette, hogy egy amerikai katonai-orvosi ipar biológiai fegyverekkel végez kísérleteket az éj leple alatt a fekete afrikai embereken. Több tudós támasztotta alá ezt az állítást, és jelentette ki, hogy az ebola létrejötte egy rosszul elsült laboratóriumi baki volt.