Az amerikaiak egynegyede szerint Obama az Antikrisztus
rta: postaimre - Dtum: 2013. prilis 04. 09:18:31
Van összefüggés a politikai nézetek és az összeesküvés-elméletekre való fogékonyság között.
Barack Obama az Antikrisztus, a globális klímaváltozás kitaláció, egy titokzatos elit pedig új világrendet akar a Földön – ha csak a töredéke igaz annak, ami a Public Policy Polling (PPP) felmérésébõl kiderül, az Egyesült Államokban mostanában riasztóan sokan dõlnek be mostanában az összeesküvés-elméleteknek.
Teljes hr
Van összefüggés a politikai nézetek és az összeesküvés-elméletekre való fogékonyság között.
Barack Obama az Antikrisztus, a globális klímaváltozás kitaláció, egy titokzatos elit pedig új világrendet akar a Földön – ha csak a töredéke igaz annak, ami a Public Policy Polling (PPP) felmérésébõl kiderül, az Egyesült Államokban mostanában riasztóan sokan dõlnek be mostanában az összeesküvés-elméleteknek. A demokratákhoz közel álló tekintélyes kutatóintézet a fenti és a hozzájuk hasonló összeesküvés-elméletekrõl kérdezte meg az amerikaiakat, akiknek az egynegyede hiszi, hogy az elnök maga a megtestesült Gonosz: tizenhárom százalékuk mondta, hogy határozottan így gondolja, másik tizenhárom pedig hogy „nem biztos benne”, de hajlik arra, hogy elfogadja a feltevést. Azt, hogy nem, Obama mégse az Antikrisztus, a megkérdezettek 73 százaléka mondta.

A globális felmelegedés ügye már korántsem áll ilyen jól. Azt, hogy az egész kitaláció, a megkérdezett amerikaiak több mint egyharmada, 37 százaléka vallja, tizenkét százalékuk nem mondja biztosra, és csak alig több mint felük, 51 százalékuk ad helyt a klímaváltozásról szóló tudományos információknak. Sokakat nem lepne meg az sem, ha kiderülne, hogy a világon egy titokzatos elit akarja átvenni a hatalmat. Ezt a felmérésben részt vevõk 28 százaléka határozottan gyanítja, 25 százalékuk tartja magát bizonytalannak a kérdésben, és mindössze 46 százalékuk utasítja el teljes képtelenségként.

Ehhez képest szinte már reménykeltõ, hogy az amerikaiaknak csak a hét százaléka hiszi, hogy a holdra szállás nem történt meg, és 14 százalékuk hisz a Nagylábú létezésében. Fellélegezhet Paul McCartney is, akirõl a felmérésben megkérdezetteknek csak az öt százaléka gondolja, hogy már rég, egy 1966-os autóbalesetben meghalt, és a Beatles a karrier érdekében dublõrrel helyettesítette. Minden kilencedik megkérdezett, az amerikaiak 11 százaléka szerint a WTC-ikertornyok ellen 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadást a washingtoni kormányzat tudtával hajtották végre.


A PPP-t a felmérésben az érdekelte, van-e összefüggés a politikai hovatartozás és az összeesküvés-elméletekre való fogékonyság között. Kiderült, hogy van, és az a megosztottság, amely a politikai életben uralkodik, hat a hiedelmek, a paranoia világában is. Amíg például azzal, hogy a globális felmelegedés kitaláció, a republikánusok 58 százaléka egyetért, a demokraták 77 százaléka viszont elutasítja, ami pedig azt illeti, hogy Obama lenne az Antikrisztus, abban a republikánusok 20, a magukat függetlennek vallók 13, a demokratáknak pedig mindössze a hat százaléka hisz.

A felmérésben 1247 regisztrált amerikai szavazót kérdeztek meg március 27. és 30. között. A statisztikai hibahatár +/- 2,8 százalék.
Link