Erõsödnek a homofób és fasiszta hangok Párizsban
rta: postaimre - Dtum: 2013. prilis 18. 20:31:00
Pont ezért buzulnak meg nyomjáka a zsidó moslékot. Ez így elismerése annak, hogy cionék jól dolgoznak a médiában és a titkosszolgálatok meg nekik. Olyannyira radikalizálódott az utcán és a parlamentben is a melegházasság körüli vita, hogy Francois Hollande államfõ is felszólította a feleket: tartózkodjanak a homofób megnyilvánulásoktól.
Teljes hr
Pont ezért buzulnak meg nyomjáka a zsidó moslékot. Ez így elismerése annak, hogy cionék jól dolgoznak a médiában és a titkosszolgálatok meg nekik. Olyannyira radikalizálódott az utcán és a parlamentben is a melegházasság körüli vita, hogy Francois Hollande államfõ is felszólította a feleket: tartózkodjanak a homofób megnyilvánulásoktól.

A nemzetgyûlés, a parlament alsóháza szerda este kezdte meg második olvasatban a homoszexuális párok házasodását lehetõvé tevõ javaslat vitáját, amelynek ünnepélyes végszavazása jövõ kedden várható. A második olvasatra a felsõház, a szenátus által elfogadott módosítások miatt van szükség.
Célpontban a francia bûnözés
Lakókocsiba kényszerülnek a cigányok Franciaországban – képtelenek integrálni õket? A karaván halad – kábítószer, bandaháború, ártatlan áldozatok, várólista a börtönökben. Megbukott a franciák kisebbségi politikája? A Hír TV Célpont címû mûsorának stábja elmerült a francia valóságban.

Christiane Taubira igazságügyi miniszter „egy rossz spagettiwesternnek” nevezte a melegházasság engedélyezését nem támogató ellenzéki jobboldal viselkedését. Philippe Cochet, a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) képviselõje viszont azzal vádolta meg a kormányt, hogy „meggyilkolja a gyerekeket” azzal, hogy a homoszexuális pároknak is lehetõvé teszi az örökbefogadást. Az ülést a heves szópárbajok miatt egy idõre fel is kellett függeszteni. Az ellenzék egyébként a második olvasathoz hétszáz módosító indítványt nyújtott be.
Hirdetés
Rendszeresek az utcai megmozdulások

Ezzel párhuzamosan állandósultak a reform elleni utcai tüntetések. Szerda este a rendõrség szerint több mint 2 ezren, a szervezõk szerint 8 ezren vonultak a nemzetgyûlés rendõri kordonnal védett épülete elé. A békésnek induló megmozdulás zavargásokba torkollott, a rendõrség 11 személyt vett õrizetbe. A rendbontók a Champs-Elysées sugárúton jelentõs károkat okoztak útjelzõ táblákban és gépkocsikban, valamint üvegekkel és kavicsokkal dobálták meg a helyszínt biztosító rendõröket, akik könnygázzal válaszoltak. A randalírozók a helyszínrõl tudósító újságírókat is bántalmazták, felszereléseiket összetörték.
Egyre hangosabbak a homofób hangok

A Menet mindenkiért elnevezésû felvonulás fõ szervezõje és szóvivõje, a katolikus vallását nyíltan hirdetõ, médiasztárnak számító, Frigide Barjot néven ismert, éjszakai bárokban fellépõ provokatív humorista és társai egyre kevésbé tudják kordában tartani a tömegbe keveredõ szélsõjobboldali radikális és fundamentalista katolikus csoportokat, akik kifütyülik a kormánytagokat, vadkempingeznek a nemzetgyûlés körül, vonatokat tartóztatnak fel a pályaudvarokon, s egyéb látványos akciókat szerveznek tiltakozásul a melegházasság engedélyezése ellen.
Homofób fiatalok Párizsban március 24-én
Homofób fiatalok Párizsban március 24-én
Fotó: Europress/AFP

Szerdán délután egyébként 24 személyt azért állítottak elõ, mert a szélsõségesekkel szembeni ellentüntetést szerveztek. „A homofóbia öl” feliratú táblákat emelve magasba azt skandálták, hogy „ki a fasisztákkal a kerületünkbõl”.
Egyre többször támadnak homoszexuálisokra

Az utóbbi napokban egyre több homofób incidens is történt az országban. Szerda este egy lille-i melegbár három alkalmazottját bántalmazták, a négy támadót õrizetbe vette a rendõrség. Két szocialista képviselõt pedig csütörtökön állításuk szerint egy nyugat-franciaországi konzervatívnak számító megyében „halálosan megfenyegettek”.

„Homofób cselekmények történnek. Erõszakos cselekményeket is elkövettek. A tüntetés alkotmányos joga minden franciának. De egyetlen tüntetés sem fajulhat el, senki nem rongálhatja meg a közvagyont és nem támadhat senkire” – mondta csütörtökön Francois Hollande. A francia elnök elfogadhatatlannak nevezte az elõzõ napi zavargásokat, és arra kért mindenkit, hogy „ne akadályozza a képviselõket a munkájuk végzésében”.
Link