Orbánék támadásra készülnek
rta: postaimre - Dtum: 2013. prilis 23. 20:27:12
Azt javasolták az Európa Tanács jelentéstevõi, hogy kezdjék el a hazánkat érintõ monitoringeljárást – értesült a Magyar Nemzet.
A napilap cikke szerint kedden tárgyalnak Strasbourgban a jelentésrõl. Az Európai Tanács (ET) parlamenti közgyûlésének monitoringbizottsága dönthet a javaslat támogatása, elutasítása és halasztása mellett is.
Teljes hr
Azt javasolták az Európa Tanács jelentéstevõi, hogy kezdjék el a hazánkat érintõ monitoringeljárást – értesült a Magyar Nemzet.
A napilap cikke szerint kedden tárgyalnak Strasbourgban a jelentésrõl. Az Európai Tanács (ET) parlamenti közgyûlésének monitoringbizottsága dönthet a javaslat támogatása, elutasítása és halasztása mellett is. A végleges döntést a parlamenti közgyûlés hozza meg, várhatóan akkor, mikor az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az ET égisze alatt mûködõ Velencei Bizottság is elkészül a magyar alkotmányos helyzetrõl és a negyedik alkotmánymódosításról szóló elemzésével.

Ezért az Orbán-kormány arra számít, hogy a tavasz végén, nyár elején újabb összehangolt uniós támadás indul hazánk ellen – írja a lap, kormányközeli forrásra hivatkozva.

A strasbourgi székhelyû, 47 európai országot összefogó ET a jogállamiság, a demokrácia és az emberi jogok tiszteletben tartását figyeli a tagországokban. EU-tagállam ellen az ET korábban még nem indított monitoringeljárást.

Március elején az ET fõtitkára aggodalmának adott hangot a negyedik magyar alaptörvény-módosítási javaslat miatt, és a döntés elhalasztására szólította fel a magyar kormányt.
Link