Tényleg a Fidesz-alapítvány pénzeli a békemeneteseket
rta: postaimre - Dtum: 2013. prilis 27. 14:17:59
Közzétette gazdálkodási adatainak egy részét a békemeneteket is szervezõ Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amely e szerint 46,5 milliós évi bevételébõl 40 milliót a Fidesz pártalapítványtól kapott adományként.
Teljes hr
Közzétette gazdálkodási adatainak egy részét a békemeneteket is szervezõ Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amely e szerint 46,5 milliós évi bevételébõl 40 milliót a Fidesz pártalapítványtól kapott adományként.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) "figyelemmel a Haza és Haladás Egyesület irányunkba megnyilvánuló információ éhségére", a törvényben meghatározott határidõn belül nyilvánosságra hozta számviteli és közhasznúsági jelentésébõl a 2012-es évre vonatkozó bevételi adatait - írta csütörtöki közleményében a békemeneteket is rendezõ szervezet.

A szervezet - amelynek bevétele 46,5 millió forint volt - tavaly a Fidesz pártalapítványától, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványtól 40 millió forint támogatást kért és kapott, amit "a nemzeti érzelmû polgárok összefogásának érdekében használt fel" - írja a közlemény. További bevételeiket a magánszemélyektõl kapott támogatások jelentették, a kapott támogatásokkal és adományokkal pedig az alapítvány a jogszabályok elõírása szerint elszámolt - tették hozzá.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány vezetõ tisztségviselõinek nem nyújtott sem pénzbeli, sem természetbeni juttatást.

"Visszautasítjuk a Haza és Haladás Egyesület azon állítását, miszerint a Gyurcsány-Bajnai kormány múltbeli tevékenységérõl szóló ismeretterjesztésünkre támogatást kaptunk volna költségvetési szervtõl, Fideszõl vagy más párttól, alapítványtól vagy külföldi intézménytõl. Ez irányú kiadásainkat, mint ahogy azt már többször jeleztük, magánszemélyek és kisvállalkozások segítségével rendeztük" - írták.
Fotó: Túry Gergely

"Az ismeretterjesztéssel kapcsolatos költségek a fizetési határidõk figyelembe vételével a 2013-as számviteli beszámoló részét képezik, amit alapítványunk a törvényi határidõ betartásával a megfelelõ idõben közzé tesz a személyiséghez fûzõdõ jogok védelmét tiszteletben tartva" - írták.

"A lepel lehullt: amit eddig is sejthettünk, immár be is ismerték: a CÖKA valóban a Fidesz által finanszírozott álcivil szervezet" - reagált a bejelentésre a Haza és Haladás Egyesület. "Fellengzõs közleményük ellenére azonban nem adtak kielégítõ választ arra a kérdésünkre, hogy közpénzbõl finanszírozták-e háromszázmilliós gyûlöletkampányukat, melynek célja Bajnai Gordon lejáratása volt" - tették hozzá.
Link