Átverte a bankját egy orosz férfi, saját feltételeket gyártott
rta: vesterhagen - Dtum: 2013. augusztus 15. 12:55:10
NEMÉRTEM Mit fenyegetõzik a bankvezér?
El kell olvasni a szerzõdést, betûrõl-betûre, még az apró betûs részt is!
Õk nem erre hivatkoznak mindig?
Teljes hr
Biztos te is kaptál már levelet a bankodtól, amiben valamilyen hitelt próbálnak rád sózni. Egy orosz férfi is kapott egy hasonlót, de a hitelkártya kondíciói nem tetszettek neki ezért átírta a számok. A figyelmetlen bankárok meg aláírták a módosított szerzõdést.
hirdetés

A problémák ott kezdõdtek, hogy egy orosz bank, a Tinkoff hitelkártyát próbált reklámozni Dimitrij Argarkovnak, aki viszont nem találta elég jónak az ajánlatot - írja a 444.hu.

A 42 éves voronyezsi férfi ezért inkább beszkennelte a szokásos formalevél kíséretében érkezett üres szerzõdést, és átírta a benne szereplõ számokat.

Az új szerzõdésben a számára sokkal kedvezõbb adatok szerepeltek: nulla százalékos kamat, mindez bármiféle havidíj, költség vagy korlátozás nélkül. Ráadásul minden egyes alkalommal, amikor a bank megsérti a szerzõdésben vállaltakat, 3 millió rubeles bírságot (20 millió forint) kell fizetniük, ha pedig felmondják a szerzõdést, 6 milliósat (40 millió forint).

A bank ugyan aláírta a szerzõdést és a kártyát is kiküldték, de bíróságon beperelték az újdonsült ügyfelüket.

A tárgyalás a következõ hónapban kezdõdik majd. A bank alapítója, Oleg Tinkov a Twiotteren már üzent, hogy nem 24 millió rubelt nem fog kapni a férfi, hanem 4 évet csalásért.