Ingyenhorogkereszt-napot tartottak Dániában
rta: postaimre - Dtum: 2013. november 15. 07:30:11
Ez akkora! Akcó! Minden zsidónak ingyen-svasztika és rendszám elõre, hogy az IBM könnyebben azonosíthassa. Holokamut túlé-lõknek ingyen fõbelövés. 120 tetoválószalon csatlakozott Dániában a Tanuld meg szeretni a horogkeresztet mozgalomhoz, aminek a célja az volt, hogy visszadja a nácik által megbecstelenített õsi jelkép régi becsületét. A horogkereszt vagy szvasztika az õsi Indiában és Kínában a halhatatlanség, illetve a jó szerencse jelképe volt, egészen addig, míg az 1920-as években a német náci párt át nem vette, és az árja faj jelképeként a maga szimbólumává nem tette.
Teljes hr
Ez akkora! Akcó! Minden zsidónak ingyen-svasztika és rendszám elõre, hogy az IBM könnyebben azonosíthassa. Holokamut túlé-lõknek ingyen fõbelövés. 120 tetoválószalon csatlakozott Dániában a Tanuld meg szeretni a horogkeresztet mozgalomhoz, aminek a célja az volt, hogy visszadja a nácik által megbecstelenített õsi jelkép régi becsületét. A horogkereszt vagy szvasztika az õsi Indiában és Kínában a halhatatlanség, illetve a jó szerencse jelképe volt, egészen addig, míg az 1920-as években a német náci párt át nem vette, és az árja faj jelképeként a maga szimbólumává nem tette. Hitler hatalomra jutása után a náci zászlókra is felkerült a jelkép, és a második világháborúban az egész nyugati világ számára egybeforrt a jelentése a nácizmussal. Neonáci mozgalmak ma is használják, Európa több országában önkényuralmi jelképnek minõsül és titlott a használata.


A dán tetoválószalonok akciója azt hivatott szolgálni, hogy az emberek megismerkedjenek a szimbólum eredeti jelentésével, és büszkén viseljék azt a testükön, úgy ahogy Indiában vagy Vietnamban, ahol nem tapad hozzá a náci eszme. A horogkereszt rehabilitációja a szervezõk szerint egyben azt is jelentené, hogy a világ végképp legyõzte a nácizmust azzal, hogy visszaadja a jelkép eredeti jelentését.

Az akció óriási sikert aratott, a New York Post által megszólaltatott szalon vezetõje azt mondta, hosszú sorok kígyóztak az üzlet elõtt az ingyen tetoválásért, ami egyébként 180 dollárba (40 ezer forint) került volna. Zsidó szervezetek tiltakozásukat fejezték ki az akció miatt, annak ellenére, hogy mindenkinek, aki kérte az ingyen tetoválást, elõtte írásos nyilatkozatot kellett tennie arról, hogy nem náci.
Link