Ferenc pápa: fogadjuk be a bûnösöket, ne a korruptakat
rta: postaimre - Dtum: 2013. november 30. 09:00:45
Feri-Feri, értelek én, de ha már Azt-hiszi Ferenc a példaképed, ne feledd, hogy az állatok a természet és a kereskedõk (kufárok) védnöke, nem az EMBEREK-é! Értelek én, meg türelmes sem vagyok már, de mégis mi a fézkes Ferencet akarsz a féleszû zömében judeó-ostoba félszerzetektõl? Ja, ha nem rájuk gondoltál, akkor rendben, de sürgönyözd meg, mert félreértés lehet belõle. Az Istennek szentelt személyek, a szerzetesek éve lesz 2015 Ferenc pápa pénteki bejelentése szerint. A pápa a Legfõbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának Rómában ülésezõ tagjai elõtt hirdette meg, kiknek akarja szentelni 2015-öt az egyházban. „Olyan férfiakról és nõkrõl van szó, akik felébreszthetik a világot” – mondta Ferenc pápa a szerzetesekrõl.
Teljes hr
Feri-Feri, értelek én, de ha már Azt-hiszi Ferenc a példaképed, ne feledd, hogy az állatok a természet és a kereskedõk (kufárok) védnöke, nem az EMBEREK-é! Értelek én, meg türelmes sem vagyok már, de mégis mi a fézkes Ferencet akarsz a féleszû zömében judeó-ostoba félszerzetektõl? Ja, ha nem rájuk gondoltál, akkor rendben, de sürgönyözd meg, mert félreértés lehet belõle. Az Istennek szentelt személyek, a szerzetesek éve lesz 2015 Ferenc pápa pénteki bejelentése szerint. A pápa a Legfõbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának Rómában ülésezõ tagjai elõtt hirdette meg, kiknek akarja szentelni 2015-öt az egyházban.

„Olyan férfiakról és nõkrõl van szó, akik felébreszthetik a világot” – mondta Ferenc pápa a szerzetesekrõl. Hozzátette: Isten azt kéri az egyház tagjaitól, hogy hagyják el a fészküket, és küldetésükkel jussanak el a világ legszélsõ határaira.

Az egyházfõ hangsúlyozta a képzés jelentõségét. Úgy fogalmazott, a szerzetest kézmûves munkával kell formázni, nem rendõri szigorral. „Olyan szerzeteseket képezzenek ki, akiknek gyengéd szívük van, nem savanyú, mint az ecet. Mindannyian bûnösek vagyunk, de nem vagyunk romlottak. Fogadjuk be a bûnösöket, ne a korruptakat” – mondta. Megjegyezte, a szerzeteseket elsõsorban a karizma teszi képessé szolgálatuk elvégzésére.

Vatikáni statisztikák szerint 2010-ben az egész világon csaknem 722 ezer volt a szerzetes nõvérek száma, majdnem hétezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A szerzetesek száma megközelítette az 55 ezret, ami négyszázzal volt több 2009-hez képest.

„Anyák, ne vénkisasszonyok legyetek!” – mondta Ferenc pápa, amikor májusban a nõi szerzetesrendek rendfõnökeivel találkozott. Júliusban a szeminaristákat, szerzetesnövendékeket és novíciákat fogadott a Vatikánban, arra buzdítva õket, hogy felkészülésük legyen lelki, intellektuális, közösségi és apostoli. Októberben az Assisiben tett látogatásán Ferenc pápa arra kérte a Szent Klára-bazilikában szolgáló klarissza nõvéreket, hogy többet mosolyogjanak.

Az idei hit éve lezárásaként Ferenc pápa – aki maga is a szerzetesrendet alapító Szent Ferencrõl választotta nevét – a római Aventinus-dombon klauzúrában élõ kamalduli szerzetesnõkhöz látogatott el, írja az MTI.
Link