Összezárnak a kékszalagosok
rta: zsarkocsaba - Dtum: 2014. mjus 06. 09:54:06
"Mint kiderült, az ügyészségnek nincs birtokában az a bissau-guineai....."
Teljes hr
Újra összezár a radikális és mérsékelt atlantista vonal, miután lezárult a parlamenti választások kapcsán elõtérbe került érdekellentét. Mint kiderült, az ügyészségnek nincs birtokában az a bissau-guineai útlevél, amivel Simon Gábornak nyitottak számlát a MagNet bankban. Simon Gábor MSZP-s politikus útlevelét az ügyészség sem a rejtélyes módon elhunyt Welsz Tamás irodájában, sem pedig lakásán nem találta meg.

Feltehetõleg nem a nyomozóhatóságok inkompetenciája akadályozza az ügy elõremenetelét, hanem felsõbb körök varrják el a szálakat, tüntetik el a bizonyítékokat. A radikális és mérsékelt atlantista politikai/gazdasági körök között az átmeneti érdekellentét a választások idejére élezõdött ki. A Fidesz képviselte mérsékelt atlantista politikai erõknek a szavazás elõtt állt érdekében a radikális vonal piszkos ügyeinek kiteregetése. Azt azonban nem akarják, hogy a Fidesz alapítóinak viselt dolgai is - bosszúból - elõkerüljenek. A két vonal közt a szavazás lezárultával most érdekegyezés van és inkább elvarrják a szálakat.

Most, hogy lezajlott a kampányidõszak és a választás, már a Fidesznek sem érdeke a radikális atlantista politikai ellenfelekkel végsõ leszámolás, inkább engedik az ügy eltussolását, nehogy a másik vonal is "kiteregesse a szennyest". A korábbi érdekellentét úgy tûnik, egyelõre a választási eredményekre és az új parlament összetételére korlátozódott. Olyan volt ez a választás, mint egy feszült birkózás a rendszerváltó kékszalagosok közt, ami ugyan a magyarságra nézve jobb eredménnyel is végzõdhetett volna, mégis a két atlantista vonal közti barátságos kézfogással ért véget. A Simon-ügy feltehetõleg akkor fog legközelebb elõkerülni, ha a radikálisok komolyabb gondot okoznának a Fidesz hatalomátmentési mûveletében. Addig szép sorban eltûnnek a bizonyítékok, majd azok a személyek is, akik láttak valamit azokból.

Egyetlenegy nagy közösséget alkot az összes rendszerváltó párt, amiben átmenti érdekellentétet csak az állami pozíciók megszerzése, és az uniós pénzek leosztása okoz. Ideológiájukban pedig nincs semmilyen különbség, pusztán a cél érdekében felvállalt hazugságok mivoltában különböznek. Míg a radikális atlantista vonalat képviselõ Demokratikus Koalíció nyíltan hirdeti Magyarország felszámolását és az Európai Egyesült Államok létrehozását, a Fidesz ugyanezen cél megvalósításán dolgozik, de lassabban, és nemzeti álarcot öltve.
http://www.hidfo....szalagosok