De hová tûnt Simon Gábor?
rta: zsarkocsaba - Dtum: 2014. mjus 06. 09:54:53
"Simon vallott, Welsz feltámadt?"
Teljes hr
"Lekerült a Magyar Nemzet és a Fidesz megmondó droidjanak terítékérõl Simon Gábor, Welsz Tamás és az Afrika térkép sem állandó díszlet már – mi történhetett? Megoldódott az évszázad bûnténye? Simon vallott, Welsz feltámadt? Minden nyitott kérdésre õszinte és kimerítõ választ kaptunk? Dehogy! Csak vége a kampánynak.

Az ügyészségtõl nem szivárognak ki információk. Ezt a februárban elvégzett belsõ ellenõrzés is alátámasztja – leginkább ezt a mondatot ismételgette Polt Péter és baráti köre az országgyûlési választás kampányában, amikor is menetrendszerûen újabb és újabb, ügyészségi forrásból származó, érdekes információval örvendeztetett meg mindenkit a Fidesz szócsöve, a Magyar Nemzet. Bár sokszor leírtuk, leírjuk újra és újra, mindaddig, amíg értelmes választ nem kapunk rá: miént lehetséges az ma, Magyarországon, hogy a lakájmédia e zászlóshajója hoz nyilvánosságra olyan információkat, amelyek nemzetközi jogsegély együttmûködés keretében az ügyészségnél landolnak? Hogy nyomozhat az ügyészség olyan ember ellen, akinek mentelmi joga van és azt nem függesztette fel a parlament? Hogy hivatkozhat az ügyészség döntõ bizonyítékként olyan újságcikkre, amely a nála felhalmozódott adatok alapján készült?

Nem vagyunk naivak, eddig sem gondoltuk, hogy a Simon-ügy egészen véletlenül, az univerzum sajátos koincidenciákra való perverz hajlama okán robbant ki éppen a kampány közepén. Az ügy tanulságai azonban sokat próbált, a magyar közéleten edzõdött gyomrunkat is megfekszi. Demokrata mellényzsebbõl fordul ki a kérdés: tényleg rendben van, hogy a legfõbb bûnvádi szerv az országban sem jogot, sem törvényt nem nézve, kizárólag a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor érdekeit tekinti szakmai vezérlõcsillagnak? Polt Péter szervilizmusa valóban nem ismer határokat? Bármi – lásd például a jogállamiság, a jogrend, és egyéb, nyugati huncutságok – könnyedén feláldozhatóak, ha az újabb gyõzelem a tét? Orbán Viktor hatalma mindent megér? Az, hogy az utóbbi kérdésre Orbán és sleppje igennel válaszol, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek bólogatni kéne – márpedig ez történik. Vagy más olvasatban: az orbáni slepp megkerülhetetlen, az élet minden területén a fõnök szempontrendszere érvényesül.

Welsz Tamás több mint egy hónapja halt meg egy rendõrautóban. Hogyan? A jelek szerint senki nem tudja. Úgy tûnik, a magyar toxikológia még kevés NCIS-t néz. Más magyarázat nem lehet, hisz eddig arról is tudósított a talpnyalók kara, ha Simon három csótányt talált a cellájában. Hol van Simon Gábor afrikai útlevele? Lassan két hónapja makacsul tartja magát a hír, hogy sehol, mert nem is volt neki. Akkor hogy lehet elõzetes letartóztatásban okirat-hamisításért? Miért vádolja olyasmivel az ügyészség, amit nem tud bizonyítani? És a bíróság miért veszi azonnal mandulára az ügyészségi okfejtést? Mert Orbán és Habony Árpád ezt találta ki a választási kampányban program helyett?

Hol van a Lehel téri bankrobbantó – kedves Pintér Sándor, örökös belügyminiszter és piactulajdonos? Hol vannak a bajai kamuvideó vádlottjai? Hol van Simon Gábor hamis útlevele?

Hol van a pofátlan hataloméhség határa?"