Így tette magáévá a meleglobbi az Eurovíziót
rta: postaimre - Dtum: 2014. mjus 14. 16:02:36
Itt egy pregnáns összeesküvés-elmélet! Na, a politikiainak feltüntetett pártok és a vallási kutyulás, választások, mûvészkedés ugyanez a manipulált buzifesztivál. Míg több homoszexuális könnyûzenész a teljesítményével vívott ki egyöntetû elismerést - a melegektõl amúgy idegenkedõk körében is -, az Eurovíziós Dalfesztivál döntõjének gyõztese, „Conchita Wurst" leginkább természetellenes külsejével hódított.
Teljes hr
Itt egy pregnáns összeesküvés-elmélet! Na, a politikiainak feltüntetett pártok és a vallási kutyulás, választások, mûvészkedés ugyanez a manipulált buzifesztivál. Míg több homoszexuális könnyûzenész a teljesítményével vívott ki egyöntetû elismerést - a melegektõl amúgy idegenkedõk körében is -, az Eurovíziós Dalfesztivál döntõjének gyõztese, „Conchita Wurst" leginkább természetellenes külsejével hódított. A csütörtökön megjelenõ Heti Válasz kimutatja: gyõzelme nem kisiklás, hanem a meleglobbi térnyerésének megkoronázása.

„Az Eurovíziós Dalfesztivál nemcsak könnyed családi szórakozás, hanem az egész Európából érkezett melegek találkozóhelye is a mindenkori rendezvény helyszínén. (...) Jan Feddersen német újságíró becslése szerint a dalfesztivál rajongói klubjainak 95 százaléka férfi, akik majdnem mind homoszexuálisok." Ezt az idézetet nem egy, a meleglobbit leleplezõ újságcikkbõl ollóztuk. Ellenkezõleg: 2007. májusi közleményében a magyarországi Háttér Társaság a Melegekért „coming outolt" ezzel a bejelentéssel. Most tehát, amikor a koppenhágai versenyt megnyerõ osztrák „Conchita Wurst" sikerét a homoszexuálisok diadalaként értékelte, nem a levegõbe beszélt.

A korábbi években sokaknak még csak az tûnhetett fel, hogy a fesztiválon egyre-másra jelennek meg az alternatív nemiség képviselõi. Tavaly aztán a leszbikus finn versenyzõ a kormányának üzent Marry me! (Vegyél el!) címû számával, követelve, hogy hazájában is engedélyezzék az egynemû párok házasodását; nyomatékként dalának végén megcsókolta egyik nõi háttértáncosát.

„Míg a tévéképernyõk elõtt mit sem sejtõ családok követik a mûsort, a helyszínen többnyire meleg férfiak csápolnak, és a rendezvény egyik kedvelt beceneve Gay World Cup, azaz meleg világbajnokság" - írta 2009-ben a Hit Gyülekezetének lapja, a Hetek. Homoszexuális körökben így a saját rendezvényüknek tekintik a fesztivált, és elõszeretettel idézik azt a 2011-es felmérést, mely azt vizsgálta, hogy az egyes országokban a melegek mekkora hányada követi az Eurovíziót. Eszerint földrészünkön az írek vezetnek 24 százalékkal, õket követi Anglia és Ausztria 21-21 százalékkal.

Arról, hogy az MTVA korábbi kommunikációs igazgatója, Szabó László szerint hogyan vált az Eurovízió melegikonképzõvé, miként játszottak rá az osztrákok a homoszexuális tematikára már 2007-ben is, és hogyan hekkelte meg az angol zsûri az SMS-szavazatokat, részletetek a Heti Válasz május 15-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
Link