Durván cigányozott a szlovák köztévé mûsorvezetõje
rta: postaimre - Dtum: 2014. mjus 17. 08:54:50
Ez a Krisztina még nem az, de a jelenség ugyanonnan irányított. Kristína Kormuúthová, a szlovák köztévé mûsorvezetõnõje a Facebook-oldalára írt ki egy elég durva posztot. "Amikor valamilyen büdös cigány 4 méter ereszt lop a házadból, ez olyan szlovákos. Miért nem lõhetjük le az ilyet? "
Teljes hr
Ez a Krisztina még nem az, de a jelenség ugyanonnan irányított. Kristína Kormuúthová, a szlovák köztévé mûsorvezetõnõje a Facebook-oldalára írt ki egy elég durva posztot.

"Amikor valamilyen büdös cigány 4 méter ereszt lop a házadból, ez olyan szlovákos. Miért nem lõhetjük le az ilyet? " - írta ki a Facebook-oldalára a szlovák közszolgálati tévécsatorna mûsorvezetõje, Kristína Kormuúthová. A Bumm.sk azt írja, a tévés azután írta ki a bejegyzést, hogy kora reggel felébredt valami zajra, és bár azóta eltávolította a bejegyzést, emiatt ki is rúghatják.

"A Szlovák Rádió és Televízió nem azonosul Kristína Kormúthová véleményével, amit a közösségi oldalán hozott nyillvánosságra. Nem tartja helyesnek az ilyen kijelentéseket, külünösen a média alkalmazottainak esetében. Az esetnek következményei lesznek" - reagált Dominika ©ulková, az RTVS szóvivõje.

A mûsorvezetõnõ késõbb úgy nyilatkozott, sajnálja a történteket, azonban kijelentése a rasszizmussal nincs összefüggésben. Beismerte, hogy hatalmas hibát vétett, a bejegyzést nem sokkal késõbb törölte, és elnézést kért az érintettektõl.
Link