Indiában egy pragmatikus nacionalista került hatalomra
rta: Kameleon - Dtum: 2014. mjus 17. 13:24:47
www.hdwallshub.com/files/submissions/narendra_modi_victory__image_249393505.jpg


No, itt is helyére került a hun-szkíta vezetõ! ;)

Indiának új miniszterelnöke van. Ez Narendra Modi az ellenzéki Indiai Nemzeti Párt vezére. Az elõzetes becslések szerint a párt minimum 272 mandátumot szerez meg a parlament alsóházának 543 mandátumából.
Teljes hr
Indiának új miniszterelnöke van. Ez Narendra Modi az ellenzéki Indiai Nemzeti Párt vezére. Az elõzetes becslések szerint a párt minimum 272 mandátumot szerez meg a parlament alsóházának 543 mandátumából.

Ezt a pártot Indiában nacionalistának tartják. Maga Narendra Modi egyfajta pragmatikus nacionalista. Hivatalosan május 17-én választja meg õt a párt frakciója a választások utáni elsõ ülésén. De ez tiszta formalitás lesz.

Narendra Modi hosszú ideig a Pakisztánnal szomszédos Gudzsarát nyugat-indiai állam fõminisztere volt. És ott jelentõs sikereket ért el. Beruházásokat vonzott az államba és gazdaságilag virágzó területté tette. Most az indiaiak azt remélik, hogy Modi az egész országra kiterjeszti sikeres tapasztalatát.

Az indiai sajtóból ítélve Modi kész még szorosabbra fonni a hagyományosan jó kapcsolatokat Oroszországgal a kereskedelem, az ipari és tudományos-mûszaki együttmûködés terén. Delhi és Moszkva politikailag sikeresen mûködik együtt a BRICS keretein belül.

De a legfontosabb feladatának a kapcsolatok normalizálását tartja India legközelebbi szomszédjaival - Pakisztánnal és Kínával. A következõket mondja Udaj Bhaszkar ismert indiai hadi elemzõ:

- Úgy vélem, hogy Modi folytatja Vadzspai volt miniszterelnök politikáját. Ez elõirányozza a kapcsolatok normalizélését Pakisztánnal, ha ott nem fogják támogatni a terrorista csoportok tevékenységét. Azt gondolom, Modi csak örülni fog, ha sikerül fejleszteni a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat Pakisztánnal. Ezt a hozzáállást tanúsította akkor, amikor a Pakisztánnal határos Gudzsarát állam fõminisztere volt. Nyilvánvaló, hogy India és Pakisztán kereskedelmi kapcsolatainak fejlõdése kedvezõen hat ki az egész térségre.

Ezzel az értékeléssel egyetért még egy szakértõ, Tarun Vidzsej az Indiai Nemzeti Párt nemzeti végrehajtó bizottságának tagja.

- Narendra Modi erõs és határozott vezetõ, és azt reméljük, hogy mellette javulnak a kapcsolatok, elsõsorban szomszédainkkal. Szándékunkban áll a kapcsolatok javítása az Egyesült Államokkal a kölcsönösség és egyenjogúság alapján. Ez természetesen függ a másik fél állásfoglalásától is, attól, hogyan fogja építeni kapcsolatait az új kormánnyal. http://hungarian....omra-5918/