Megölték, mert megírta: a narkó-blogger halála
rta: postaimre - Dtum: 2014. oktber 19. 17:04:58
Na ez se semmi, de a cia keze lehet benne, ugyanis a a zsidó osztja újra a piacot. Sajnálom, tényleg értelmetlenül halt meg a lány. A szolgálatoknak kellett volna rendezni a dolgot és megóvni, ha már ..., de mindegy is. Persze, ha igaz. Azt hihetnénk, hogy az online-újságírás viszonylag veszélytelen munkakör.
Teljes hr
Na ez se semmi, de a cia keze lehet benne, ugyanis a a zsidó osztja újra a piacot. Sajnálom, tényleg értelmetlenül halt meg a lány. A szolgálatoknak kellett volna rendezni a dolgot és megóvni, ha már ..., de mindegy is. Persze, ha igaz. Azt hihetnénk, hogy az online-újságírás viszonylag veszélytelen munkakör. Azonban, ha a mexikói szervezett bûnözés szennyesét teregetjük ki cikkeinkben, minden kétséget kizáróan az életünkkel játszunk. A köz- és elismert mexikói narkóblogger, María del Rosario Fuentes Rubio holttestérõl saját Twitter fiókján publikáltak elrettentõ fotókat gyilkosai.

„Szüntessétek meg felhasználóneveiteket, ne kockáztassátok családotok életét, ahogy azt én tettem! Bocsánatot kérek. (Õk) Közelebb vannak, mint gondolnánk. A semmiért haltam meg". Ilyen, és ezekhez hasonló üzenetektõl kísérve tették közzé gyilkosai a hölgy holtestérõl készült fotókat az áldozat saját Twitter-fiókján.

A szervezett bûnözés ellen a billentyûzettel és az interneten harcoló, „Bátran Tamaulipasért" (Valor por Tamaulipas) civil kezdeményezés aktivistáját még szerdán rabolták el ismeretlen tettesek, akik megkínozták, majd pénteken megölték az újságírót.

A mintegy 600 000 felhasználó által követett „Valor por Tamaulipas" kezdeményezés honlapja elsõsorban a narkóbûnözés és kartellek által elkövetett gyilkosságokról tudósított. A szervezet aktivistái több esetben bizonyítékokkal alátámasztott információkat jutattak el a mexikói hatóságokhoz a helyi szervezett bûnözés kulcsfiguráiról, amit a drogbárók nem nézhettek tétlenül.

Fuentes Rubio az elmúlt két hónap során már nem publikált, mivel társaival arra a következtetésre jutott, hogy a drog-kartellek fényt derítettek személyazonosságára. 2013-ban például Tamaulipas utcáin olyan röplapok jelentek meg, amelyek 44 000 dollár jutalmat ajánlottak a „Valor por Tamaulipas" munkatársairól információkkal szolgáló besúgóknak.

Rubio esete sajnos korántsem egyedülálló. 2011-ben María Elizabeth Macías újságírónõt fejezték le bandatagok, aki szintén a drogkartellekrõl jelentetett meg leleplezõ írásokat, két évvel késõbb pedig a mûfajban fogalomnak számító, a „Blog del Narco", Lucy fedõnéven író bloggere volt kénytelen Spanyolországba menekülni, hogy elkerülje a kartellek bosszúját.
Link