Hírfokos
rta: postaimre - Dtum: 2014. november 05. 11:48:26
A kirgiz TEK zaklatja a Freedom House-t
Olyan helyen zaklatták fel állítólag a kisebbségeket, ahol nem is kérdõíveztek.Link
Teljes hr
A kirgiz TEK zaklatja a Freedom House-t
Olyan helyen zaklatták fel állítólag a kisebbségeket, ahol nem is kérdõíveztek.Link


Csapatokat vezényeltek a kulcsfontosságú kelet-ukrajnai városokba
Porosenko elnök az oroszbarát lázadók offenzívájára számít - adta hírül a BBC.
Link


A V4-ek kiállnak a nyugat-balkáni integráció mellett

A visegrádi országok külügyminiszterei biztosították a régiót teljes támogatásukról azon a pozsonyi konferencián, ahol a Nyugat-Balkán országainak európai uniós integrációs lehetõségeirõl tárgyaltak. Szijjártó Péter szerint Magyarországnak stratégiai érdeke a szomszédság stabilitása.
Link

Miért törölték el a magyarok „kollektív bûnösségét” Délvidéken?

Komoly politikai és gyakorlati következménye is van annak, hogy a szerb kormány hét évtized után eltörölte a vajdasági Csúrog, Mozsor és Zsablya magyar lakosságának kollektív bûnösségét kimondó határozatot - hangsúlyozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) parlamenti frakcióvezetõje kedden Belgrádban az MTI tudósítójának.
Link


Elindul a Szent Margit öröksége program

Áder János köztársasági elnök volt a díszvendége annak a jótékonysági gálavacsorának, amelyet a magyar nagykövetség rendezett kedden Londonban skóciai Szent Margit tiszteletére – tájékoztatta az MTI-t a Köztársasági Elnöki Hivatal. Az est fõvédnöke Mihály kenti herceg felesége volt, a vacsorán a brit társadalmi és gazdasági élet vezetõ személyiségei mellett részt vettek Szent Margit leszármazottai is.
Link

The New York Times: Orbán veszélyes irányba viszi az országot

Továbbra is foglalkoztatja a külföldi sajtót az internetadó. Egy német lap szerint Orbán Viktor jövõre újabb támadást akar intézni az internet-hozzáférés ellen. Kati Marton pedig a The New York Times-ban megjelent elemzésében vonta lebudapesti látogatásának tanulságait.
Link

A 32 évvel ezelõtti háború igazi gyõztesei

A Falkland-szigeteken ma tízszer akkora az egy fõre vetített GDP, mint Argentínában.

32 évvel ezelõtt Nagy-Britannia az egész hadiflottáját a Falkland-szigetekre küldte, hogy megtartsa külbirtokát. A háborút a britek megnyerték, a szigetek brit fennhatóság alatt maradtak. De Margaret Thatcher akkori kormányfõ jelentõs autonómiát adott a szigetek 3200 lakójának. Akik éltek is a lehetõséggel. A tekintélyes argentin gazdasági lap, az El Cronista Commercial most részletes elemzést közöl a falklandi gazdaság fejlõdésérõl.
Link


Megvan a szenátusi többség a republikánusok számára

Az amerikai törvényhozás felsõházában, a szenátusban a republikánusok szerezték meg a többséget az Iowa államban aratott gyõzelmüknek köszönhetõen.
Link

Bírálta az elnököt , le is váltották a védelmi minisztert

Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök leváltotta kedden védelmi miniszterét, aki bírálta és politikai indíttatásúnak nevezte, hogy minisztériumában korrupció gyanújával õrizetbe vettek több tisztségviselõt.
Link

A grúz külügyminiszter is benyújtotta lemondását

Szétesõben van a grúz kormány: szerda reggel Maia Pandzsikidze külügyminiszter is benyújtotta lemondását, miután a miniszterelnök elõzõ nap leváltotta a védelmi minisztert, aki nehezményezte, hogy tárcájánál korrupció gyanújával õrizetbe vettek több tisztségviselõt.
Link


Megszabadultak az egészségügyi minisztertõl

Késõn jött Zuzana Zvolenská egészségügyi miniszter menesztése. Tomá¹ Szalay, az Egészségpolitikai Intézet (HPI) elemzõje szerint, ha a tétlensége miatt menesztette volna Robert Fico miniszterelnök az egészségügyi tárca vezetõjét, az helyénvaló lett volna, a pöstyéni kórház túlárazott CT berendezését azonban csak áloknak tartja, írja az Új Szó.
Link


Nevet vált az Olajterv Csoport

Novembertõl OT Industries néven, új arculattal és stratégiával folytatja tevékenységét az Olajterv Csoport - közölte a cégcsoport.
target='_blank'>Link

Kezdjünk aranyat halmozni?

Nem mindig viselkedik úgy az aranypiac, ahogy az a “Nagykönyvben” meg van írva. Mégis érdemes szemmel tartani az inflációs barométert, mert ha egyszer a fogyasztói árak meglódulnak….
Link

Háború: Orbánnak személyesen kell leállítani a Fidesz fenegyerekét

„Béke van, most ne meneteljünk! Béke van” – üzente tegnap Orbán Viktor a Képviselõi Irodaház elõl, és nehéz nem úgy érteni, hogy az üzenet Bayer Zsoltnak szólt. Mert igaz, hogy az új Békemenet lehetõségét Bencsik András vetette fel elsõként (október 26-án), õ másnap már visszakozott is. „Csupán annyit írtam le, amit most is így gondolok, hogy amennyiben a kormányellenes támadások nem enyhülnek, egy adott pillanatban »szükségesnek látszik egy új békemenet szervezése«” – magyarázta elõzõ napi szavait. Két nappal késõbb pedig a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, a Békemenet szervezõje csitította a szimpatizánsokat. „Az ország népe nyugalomra vágyik, csendesedjünk el és készüljünk a halottaink elõtti tiszteletadásra és az adventi hetek után a karácsonyi ünnepekre” – írták.
Link

Végig hazudott a kormány

Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte: egyike annak a hat magyar állampolgárnak, akiknek megtiltotta az Egyesült Államok a területére való beutazást. Az is igaz: a NAV más dolgozói is érintettek a korrupciós vádakban.
Link