Hír húrka
rta: postaimre - Dtum: 2015. janur 01. 19:42:16
BRFK: nagy a jövés-menés
Személyi változások történtek a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon.
Teljes hr
BRFK: nagy a jövés-menés
Személyi változások történtek a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon.


Papp Károly országos rendõrfõkapitány 2014. december 31-i hatállyal Segyevi Zoltán alezredes helyett Molnár Gábor õrnagyot bízta meg a VIII. kerületi Rendõrkapitányság vezetésével. Ugyanakkor Bucsek Gábor budapesti rendõrfõkapitány már elõzõ nap, december 30-án megszüntette Hoffmann Kornél õrnagy vezetõi megbízását. A XII. kerületi Rendõrkapitányság volt vezetõjét 2015. január 1-jei hatállyal Segyevi Zoltán alezredes váltotta – írta a police.hu. Link

Mozgósít Franciaország

Mozgósításra szólította fel a nemzetközi közösségét szerda este Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter annak megakadályozása érdekében, hogy a líbiai dzsihadista "menedékbõl" az egész térséget destabilizáló és Európát fenyegetõ tényezõ váljék.
Link

Még olcsóbb lehet az arany

A nemesfém ára tavaly 1,66 százalékkal esett, és ez a trend folytatódhat 2015-ben is, így jöhet az unciánkénti 1000 dollár is.
Link

Londoni elemzõk: Görögország idén távozhat az euróövezetbõl

A görög belpolitikai válság és az elõre hozott választások várható eredménye miatt nõtt a kockázata annak, hogy Görögország az idén elhagyja az euróövezetet.
Link


Kim Dzsong Un nagy változást sürgetett

A két Korea közötti kapcsolatok javítását szorgalmazta csütörtökön Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, és kijelentette, hogy kész a „legmagasabb szintû” tárgyalásokra Dél-Koreával – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Dél-Korea kedvezõen fogadta, jelentõségteljesnek minõsítette a közlést.
Link

Porosenko: Ukrajna megnyeri a háborút

Ukrajna meg fogja nyerni a háborút a Moszkva támogatta, oroszbarát lázadók ellen - jelentette ki szerdán újévi üzenetében Petro Porosenko ukrán elnök, aki katonák és önkéntes segélymunkások körében beszélt.
Link

Link

A honvédség folytatja afganisztáni szerepvállalását

A Magyar Honvédség folytatja afganisztáni szerepvállalását a NATO január elsejével indult új, Eltökélt Támogatás (Resolute Support Mission) elnevezésû missziójában - közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtök reggel az MTI-vel.
Link


Eltûnik a sótartó a menzákról

Január 1-tõl életbe lép a közétkeztetési rendelet. Só-, cukor-, és zsírmegszorítás következik.
Link

Orbán bajban van, nagy bajban
Lengyel lap a magyar gazdasági és politikai helyzetrõl

Üzlet a kínaiakkal és Oroszországgal, miközben fenntartja a stratégiai kapcsolatokat a németekkel – Orbán Viktor vékony jégen táncol, hogy fenntartsa a magyar GDP növekedését – írja a Gazeta Wyborcza címû lengyel lap elemzésében. (A lengyelnet.hu tudósítása.)
- See more at: Link

Óriási felfordulást okoznak Putyinék

Elmaradt megrendelések Örményországban, pánik a fehéroroszországi pénzváltókban, a tádzsikisztáni diaszpóra átutalásainak visszaesése – a rubel árfolyamzuhanása mély gazdasági válságot idézett elõ Oroszországban csakúgy, mint a volt szovjet köztársaságokban – írta szerdai elemzésében az AFP francia hírügynökség.
Link

Összeomlás Venezuelában

Súlyos recesszióba süllyedt Venezuela, az infláció mértéke megközelítette a 64 százalékot a központi bank helyi idõ szerint kedden - idén elõször - közzétett adatai szerint. A kiterjedt árszabályozást végrehajtó és az üzleti szféra ellen harcot hirdetõ Nicolas Maduro államfõ ugyanakkor az ellenzéket okolta a gazdasági gondokért.
Link