Német elemzés: Amerika modern háborút folytat Európa ellen
rta: postaimre - Dtum: 2015. jlius 31. 11:26:29
Ó, be parajnásnak tetszenek lenni, há' ez mind csak a "véletlen" mûve, no meg a "globális felmelegedésé", mely kalandvággyal párosul. Az évente több tízezer Európába kerülõ menekült hátterében szervezett üzlet áll?
Teljes hr
Ó, be parajnásnak tetszenek lenni, há' ez mind csak a "véletlen" mûve, no meg a "globális felmelegedésé", mely kalandvággyal párosul. Az évente több tízezer Európába kerülõ menekült hátterében szervezett üzlet áll?

A menekültek és bevándorlók kérdésénél aligha van forróbb téma, amely a világ közvéleményét pillanatnyilag foglalkoztatná. A német kla.tv érdekes elemzése azt vizsgálja, az Arab Tavasz milyen hatást gyakorolt Európára, a kialakult bevándorlási hullámra, és ebben milyen szerepet játszik az Egyesült Államok.

Líbiában például több száz menekült várja, hogy Európába juthasson, ezzel kapcsolatban Elmar Brok, a CDU politikusa így fogalmazott: „Valóságos népvándorlás ez". Bár fontos a menekültek kimentése a Földközi-tengerrõl, ez nem segít a helyzet megoldásában. „Ha még több hajót vetnénk be, akkor rövidesen 2 millió ember fog Líbiában várakozni" – fûzte hozzá.„Az arab tavasz célja nem a nyugatiasodás, hanem az iszlamizálás" fotó: ATV

Már évekkel ezelõtt figyelmeztették a politikusokat, hogy Kadhafi kormányának Amerikai Egyesült Államok által kezdeményezett megdöntése az ország destabilizációját eredményezi, valamint veszélybe sodorja az Európai Unió déli határát. Létezett egy szerzõdés Líbiával, amely szerint az ország menekülttáborokban gyûjti össze a menekülteket, ahonnan visszaküldi õket hazájukba. Bár Kadhafi diktátor volt, bizonyos szabályok szerint garantálta a biztonságot országában, most viszont káosz van ott. „Az, amit most átélünk, a katonai megszállás eredménye, amely megdöntötte Kadhafi rezsimét, de semmi egyebet nem ért el" – mondta Martin Schäfer, a német külügyminisztérium szóvivõje.


Múlt héten a külügyminiszterek egyetértettek abban, hogy a menekültválság csak akkor oldható meg, ha stabilizálódik a líbiai helyzet. Senki nem tudja viszont azt, hogy lehet ezt elérni. Az egyik ötlet szerint meg kell semmisíteni azokat a hajókat, amelyeken a menekültek Európába utazhatnának. Mások szerint az embercsempészekre kellene lecsapni. Kétséges, vajon lehet-e gyõzni velük szemben.Ezer menekültet és migránst mentettek ki a Földközi tengerbõl (fotó: amnesty.hu)


Az évente több tízezer Európába kerülõ menekült hátterében szervezett üzlet áll, minden menekültért 10.000 eurót kapnak. Az ebbõl származó hasznot csak a drogkereskedelembõl származó haszon múlja felül. Vajon ki jut ezáltal pénzhez? E tekintetben fontos, hogy a legnagyobb számban azokból az országokból menekülnek, amelyeket az ún. Arab Tavasz döntött romlásba. Ott mûködik leginkább a menekültekre építõ üzletág. Embereket toboroznak, csodás jövõt ígérnek nekik Európában, és mindezt a helyi sajtó is támogatja - állítja a kla.tv elemzése.


Menekültek érkeznek az olasz partokhoz (fotó: hvg.hu)


Ez vonatkozik a fekete kontinensre, Afrikára is. Az onnan származó embereknek át kell kelniük a Szaharán, ahol még többen meghalnak, mint késõbb a tengeren. Errõl azonban hallgat a sajtó. A menekülteket szállító hajók Olaszországban kötnek ki, az olasz hatóságoktól megkapják a szükséges iratokat, dokumentumokat. A következõ céljuk Németország. Ott menekülttáborokba kerülnek, a táborok viszont megteltek. Telt házasak a kórházak és a hivatalok is. Itt a menekültek rájönnek arra, hogy becsapták õket, nem vár rájuk csodálatos jövõ. Nem csoda, hogy elégedetlenek lesznek, emiatt zavargások törnek ki, és szociális konfliktusokra kerül sor.


Becsapják õket? (fotó: mindenhatarontul.reblog.hu)


Vajon ki tartja mozgásban mindezt, a menekülteket, az egész „iparágat", azokat, akik hasznot húznak mindebbõl? Ki mozgatja a szálakat? A menekültek érdekes módon arról számolnak be, hogy az õket szállító hajók amerikai zászló alatt hajóznak. Ezt a népvándorlást tehát az amerikai kormányzat, illetve a mögötte álló pénzügyi oligarchia vezényli - foglamaz az elemzés.Mi készteti az Egyesült Államokat arra, hogy lehetõvé tegye a menekültek beszivárgását Európába? Vajon humanitárius okok miatt teszi ezt? Valószínûleg nem, hisz az Egyesült Államok könyörtelenül védi saját határait az illegális bevándorlóktól. Például az amerikai-mexikói határt 5 méter magas kerítés alkotja, amely több mint 3100 kilométeres szakaszon húzódik. A kerítés körül 17.000 határõr járõrözik, mindehhez repülõgépeket és helikoptereket, drónokat és kamerákat vesznek igénybe, illetve olyan berendezéseket, amelyek a föld rezgéseit érzékelik. Akit elkapnak, azt õrizetbe veszik és könyörtelenül visszaküldik az anyaországba. Európába viszont egyre érkeznek a menekülteket szállító amerikai hajók.


Illegális határátlépõk a mexikói-amerikai határon (fotó: nol.hu)


Vajon hogyan reagálna az amerikai kormány, ha olasz vagy francia hajók mexikói menekülteket szállítanának az Egyesült Államokba? Ez kulcsfontosságú kérdés, ha a menekültek problémáját akarjuk vizsgálni. Ez az amerikai stratégia ugyanis egzisztenciális gondokat okoz Európának, illetve Európában. Ugyanez lenne a helyzet az USA-ban is, ezért zárták le légmentesen az amerikai határokat.A mesterségesen megrendezett menekültkatasztrófa a háború modern módszere, amit az Amerikai Egyesült Államok a háttérben a pénzügyi oligarchia támogatásával folytat. Azt is mondhatnánk, elõször Líbiában hullottak a bombák, most pedig Európában – átvitt értelemben – bombák helyett menekültek hullanak. Ez viszont komoly problémákat eredményez. Ez egy kifinomult módszerekkel folytatott gazdasági és pénzügyi háború, amelyet Európa, konkrétan Németország ellen folytat az Egyesült Államok.


A háború célja Európának, a politikai, gazdasági és kulturális nagyhatalomnak a szétrombolása, destabilizálása. Az egyre nagyobb területen észlelhetõ káosz pedig megfelel az Új Világ globális pénzügyi oligarchái céljainak. Európa soha nem fogadta volna el ezt a helyzetet. Ezek tehát az ún. Arab Tavasz virágai?forrás: Kolozsváros (via kla.tv, hirek.sk) / címlap: nol.hu Link