A Pravda Orbánt dicséri
rta: postaimre - Dtum: 2015. augusztus 23. 22:35:24
Tessék csak figyelni! A moszkvai Pravda Orbán pragmatizmusát dicséri és úgy látja: Európa jó úton van afelé, hogy felszámolja a schengeni rendszert.
Teljes hr
Tessék csak figyelni! A moszkvai Pravda Orbán pragmatizmusát dicséri és úgy látja: Európa jó úton van afelé, hogy felszámolja a schengeni rendszert.

Jelenleg ott tartunk – írja a moszkvai lap –, hogy a NATO Vezérkari Fõnökök Bizottságának vezetõje sem tudja, mit kellene csinálni a tömeges bevándorlással. Dempsey arra figyelmeztetett, hogy az ellenintézkedések nem tartanak lépést a fenyegetéssel, ráadásul a tehetetlenség kiélezi a viszonyt Brüsszel és a nemzeti kormányok között. Márpedig ez kihathat a földrész stabilitására és békéjére – tette hozzá. Mint megjegyezte, a politikusok közben úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, pedig egyre nehezebb meggyõzni az embereket, hogy legyenek türelmesek a mind gyakoribb bûnözés, a mocsok, a szociális feszültségek láttán.

Magyarország visszautasította, hogy közel- és közép-keleti menekülteket fogadjon be. Mit csinálnak azok, akik nem kapnak menekültstátuszt? Bûncselekményeket követnek el, lásd kábítószer- és embercsempészet, terrorizmus.

Az igen pragmatikus Orbán Viktor úgy gondolja, Európának négy kérdést kell megválaszolnia, a társadalom részérõl, vagy különben véget kell vetni Schengennek.

1. A nemzeti azonosság problémája. A kormányfõ szerint a multikulturalizmus ma már gondot jelent, be kell látni, hogy a kísérlet nem vált be, új üzenetet kell találni a civilizáció számára. Ilyen az európai keresztény identitás megõrzése.

2. Az illegális migránsok beözönlése nagyobb terrorfenyegetést eredményez. Mit kellene ez ügyben tenni?

3. A gazdasági visszaesés és a munkanélküliség terjedése nem teszi lehetõvé a nagyobb bevándorlást.

4. Be kell fejezni a politikai korrektséget, ellenben oda kell figyelni a bûnözés alakulására. Ahol sok a bevándorló, ott egyre több a bûncselekmény és csökken az emberek biztonsága.

A legújabb magyar közvélemény kutatás szerint 4/5 úgy látja, hogy Brüsszel képtelen megbirkózni a migránsproblémával, Magyarországon viszont saját törvényeket kell hozni, hogy ki lehessen toloncolni a menekülteket.Link