'Szeptember 15-én új idõszámítás kezdõdik'
rta: postaimre - Dtum: 2015. szeptember 12. 21:51:21
Zsidó újév idén: 2015. szeptember 13 – 15. Persze, hogy új idõ-ámítás lesz...a zsidók készülnek rá nagyon a góyósok, meg eddig is hülyék voltak. Jövõ kedden tárgyal a kormány a válsághelyzet kihirdetésérõl.
Teljes hr
Zsidó újév idén: 2015. szeptember 13 – 15. Persze, hogy új idõ-ámítás lesz...a zsidók készülnek rá nagyon a góyósok, meg eddig is hülyék voltak. Jövõ kedden tárgyal a kormány a válsághelyzet kihirdetésérõl.

Budapest. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésére tett javaslatot a Belügyminisztérium a kormánynak, a kabinet jövõ keddi ülésén dönt errõl – mondta Lázár János szokásos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter arról is beszélt, hogy mégsem lesznek Szerbia felé nyitott tranzitzónák Magyarország területén.


Kétfajta csoport

Lázár János bejelentette: a kormány a befogadóállomási kapacitás bõvítését tervezi a következõ két hétben a bevándorlók folyamatos és biztonságos ellátása érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy legalább további 2–3 befogadóállomás felállítására tegyen javaslatot.

Tájékoztatása szerint az idén eddig 176 ezer illegális bevándorló lépte át a határt. Ezzel a tömeges bevándorlással kapcsolatban közölte: a nemzetbiztonsági kabinet kap olyan jelzéseket, hogy erõsödik a térségben a szervezett bûnözõi körök tevékenysége, és a terrorveszély lehetõsége is nõ Magyarországon. Közölte: szeptember 15-én 0 órakor új idõszámítás kezdõdik, akik továbbra is a magyarországi útirányt választják, azoknak tiszteletben kell tartaniuk a törvényeket, és a hivatalos belépési pontoknál kell jelentkezniük. A határátkelõn lesz lehetõség a menekültügyi kérelem benyújtására, a jogerõs elbírálásig – ami legfeljebb 12–14 nap – jogi védelmet és ellátást biztosítanak az érintetteknek.

Kétfajta csoport lesz a határon – mondta –, olyanok, akik beadták a menekültkérelmet – õket befogadóállomásokra vihetnék, ugyanakkor az országban szabadon ­mozoghatnak –, a többiek Magyarország határszélén, illetve Szerbiában várakoznak majd. Az õ ellátásukból Szerbiának is ki kell vennie a részét, és ehhez civil szervezetek közremûködését kéri a kabinet. MTI
Link