Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak
rta: lica - Dtum: 2015. szeptember 25. 22:37:07
Évekkel ezelõtt, már 2010-ben létrejött az a Soros Györggyel összefüggésbe hozható honlap, amely az Európába tartó migránsoknak ad tanácsokat, miként juthatnak el a kontinens egyes országaiba.
Teljes hr
A magyar származású amerikai milliárdos érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) nem csak internetes oldalán bátorítja a bevándorlókat, hiszen útikönyvként, arab nyelven már a török tengerparton ingyen osztogatják a hajóra szállóknak. Úgy tûnik tehát, az üzletember idõben felkészült arra, hogy az Európát elárasztó migránsokat miként tudja a lehetõ legjobban felvértezni térképekkel, tanácsokkal, jogaik ismeretével.

A W2eu honlapján szinte az összes európai ország bevándorláspolitikájára vonatkozó adatok megtalálhatók, legyen szó menedékkérelemrõl, ujjlenyomatvétel megtagadásáról, jogi segítségnyújtásról, kiutasításról vagy továbbengedésrõl. Az egyes országokra vonatkozó információkat az üzemeltetõk idõrõl idõre megújítják, így például Szerbia, Törökország, Görögország, de még Svájc esetében is találni alig pár hete frissített adatokat. Ezzel szemben a magyar viszonyokat ecsetelõ részen, dacára az idén hazánkba illegálisan belépõ, 230 ezret is meghaladó bevándorlónak, valamint a menekültügyben hozott törvénymódosításoknak, 2011 óta nem változtattak.

Soros migránsokat támogató, Európát gyengítõ nemzetközi lépéseit támaszthatja alá az a cikk is, amelyet maga a milliárdos írt július végén a Financial Timesban, ahol úgy fogalmazott: Európa össze fog omlani, ha nem segít a bevándorlókon. Sõt, a megoldás szerinte az lehetne, ha már ezekben a közel-keleti állomásokon benyújthatnák a kérelmeiket. Amellett tehát, hogy az Európába és Magyarországra érkezõ bevándorlók száma idén minden rekordot megdöntött, Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak. Írásában azt is elemzi, mennyire ostoba és szerencsétlen Európa, amiért nem a lehetõséget látja a bevándorlókban. Példaként szíriaiak ezreit említi, akik közül szerinte sok orvos, nõvér és mérnök jelenleg munka nélkül tengõdik libanoni és jordániai táborokban.

Amint azt a Magyar Idõk elsõként megírta: a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítványt és a liberális eszméket hirdetõ 444.hu internetes portált is támogató Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthetõ W2eu nyomtatta és terjeszti azt a migránsoknak szánt kis könyvet, amelyet a Sky News riportere talált Leszbosz partjainál. Az útikalauz tele van a legjobb útvonalakat ábrázoló térképekkel, a segítõk -például Magyarországon a szintén Soros György által támogatott Menedék Egyesület – telefonszámaival, valamint olyan tanácsokkal, tippekkel és jogi információkkal, amelyekkel a bevándorlók akadálytalanul eljuthatnak az Európai Unióba. A kiskönyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetõen, ezért is olyan gyakori, hogy a menekültek erõszakosak, bizonyos intézkedések ellen lázadnak, továbbá, hogy olyan jól kiismerik magukat.
Link